zupa z kurczakiem - 3392 przepisów (strona:145/227)

Zupa szparagowo-kalafiorowa 157

sojowego 1 korpus z kurczaka sok z jednej cytryny 100 g słodkiej śmietany sól i pieprz do smaku 2 jajka ugotowane na twardo kilka gałązek koperku Sposób przygotowania: Korpus kurczaka umyć zalać około 1,5 litra zimnej wody, dodać w całości  cebulę, marchewkę, pora i zdrewniałe końcówki  szparagów tak około 2,5-3 centymetrowej długości, gotować aż korpus(...)ognia i przecedzić do drugiego garnka. Dodać różyczki kalafiora, pokrojone na 2-3 części  obrane szparagi za wyjątkiem główek ( te wrzucić na 5 minut przed końcem gotowania zupy), imbir i gotować kolejne 10 minut. Wlać sos sojowy, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z palnika i wlać śmietanę. Zupę nalać do miseczek i ozdobić plasterkami jajka oraz

Gosia gotuje
Udka podpiekane 446

Prosty sposób na soczyste udka z chrupiącą skórką, są doskonałe na obiad lub do kolacji. Udka gotujemy z włoszczyzną. Po 15 minutach wyjmujemy i osuszamy. Na

chleba naszego
Młoda kapusta ze śmietaną 192

Co roku na przełomie maja i czerwca wyczekuję kiedy polskie sklepy zaczną sprowadzać młodą kapustę, bo tylko tak mogę ją kupić. W końcu się doczekałam i

kuchnia doski
Zupa kalafiorowa 316

Składniki: 1 mały kalafior cebula kilka ziemniaków 4 skrzydełka natka pietruszki włoszczyzna 4 łyżki śmietany sól i pieprz Opcjonalnie : śmietana (ulubione przyprawy) Przygotowanie: Skrzydełka z kurczaka

The Sweet Damsel
Bulion 159

Często w moich przepisach pojawia się bulion.Zrobienie go jest proste i nie wymaga wiele czasu. Można przygotować go więcej i nadmiar zamrozić. Ja podaje przepis na

Mama Gotuje
Szaszłyki drobiowo-warzywne 191

Lato w pełni, a więc czas na grilla. Tym razem w wersji elektrycznej. Niestety. Proponowane szaszłyki można jednak przygotować także na tradycyjnym grillu ogródkowym, na patelni

Humanistka w kuchni
Żołądki inaczej 201

łyżka mąki Żołądki wymoczyć godzinę w zimnej wodzie. Dokładnie wypłukać i ewentualnie oczyścić pozostałości błony. Zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Usunąć powstałą szumowinę. Włożyć ćwiartkę kurczaka, warzywa, cztery kulki ziela angielskiego i 4 liście laurowe. Uzupełnić gorącą wodą, tak aby przykryła składniki. Gotować godzinę na wolnym ogniu. Następnie wyciągnąć warzywa i mięso z żołądkami z wywaru(...)maśle pokrojoną drobno cebulę, dodajemy mąkę, chwilę przysmażmy ciągle mieszając. Zdejmujemy z ognia, rozprowadzamy gorącym wywarem. Mieszamy energicznie,  aby nie zrobiły się grudki i wlewamy do zupy również dokładnie mieszając, aż do zagotowania. Dodajemy pokrojony drobno czosnek i mieszankę przypraw. Chwilę jeszcze trzymamy na wolnym ogniu, aby mąka straciła smak surowizny. Jeżeli uważamy, że smak zupy jest

Kulinarne przemyslenia
Przepisy z nowalijkami 179

przepisów z nowalijkami! Są koktajle, sałatki i przepyszne zupy! Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Ricotta z dymką i rzodkiewką Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem Koktajl marchwiowo - bananowy z zieloną sałatą Sałatka z kaszy bulgur z groszkiem i ciecierzycą Zupa z botwinki Zupa z botwinki z ziemniakami Jarzynowa zupa z młodą kapustą Młoda kapusta na gęsto z koperkiem(...)kapustą i oliwkami Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Sałatka z kolorowymi pomidorkami Sałatka warstwowa z kukurydzą i szynką Podpłomyk z kurczakiem, parmezanem i zieloną sałatą

Moja smaczna kuchnia
Pasztet drobiowy 12751

mój najlepszy przepis na domowy pasztet z kurczaka z wątróbką i warzywami. Ten pasztet uwielbiają nie tylko dorośli, ale i dzieci. Można go jeść samego, na kanapce, w naleśniku czy jako farsz do pierogów! Przy szykowaniu pasztetu odlewasz zawsze około litra pysznego rosołu, który możesz dodatkowo wykorzystywać jako baza do ulubionej zupy. Do takiego wywaru wystarczy dodać przetarte pomidory

AniaGotuje.pl
Bruschetta z mozzarellą 257

Przepisów na bruschetty jest tak wiele jak wielu jest kucharzy. Oczywiście podstawowym składnikiem każdej z nich jest pomidor. Bruschetta z mozzarellą to bardzo prosty przepis, który

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
szybkowar-kolorowa papryka z ryżem i drobiem... 170

olejem z patelni, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, śmietaną gęstą, posiekanym koperkiem faszerować nadzieniem papryki do pełna układać w szybkowarze, wlać z dwie szklanki wody, po zasyczeniu pary na średnim ogniu gotować 30 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie z wywaru można zrobić sos lub zamrozić i dodać np. do zupy paprykowej, gulaszu przed podaniem posypać posiekanym koperkiem - papryki kolorowe

W Mojej Kuchni Lubię
Rosół domowy 196

Rosół - przyjęło się, że to zupa na niedzielę. Ale przecież nie musi to być nudne! U nas rosół jest nie tylko z makaronem nitki, ale też lubimy z makaronem w kształcie kokardek. A wy jak robicie? Tradycyjnie, czy urozmaicacie ? :) #Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam Składniki: 2 skrzydełko z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka korzeń 2 natki pietruszki, kawa kawałek

Gotuj z Mąką
Szkolenie w Little Chef - Borówki 154

się przygotowywać Chłodnik z melona i borówek, Kurczaka z Borówkowo - Cytrynowym Chuntey i Muffiny z Cukini i Borówek. Muffiny z Cukinią i Borówkami szok. Jednak jak pyszny szok. Mama uwielbia chłodniki ja średnio je lubiłam, Do teraz bo teraz uwielbiam Chłodnik z melona i borówek z lodami, można go traktować jako zupę lub deser

Lili w kuchni
Placki z dyni z serem kozim 173

Zostało nam trochę produktów z przygotowania zupy, a że nic się u nas nie marnuje, to stworzyliśmy te oto placki. Ser kozi jest niesamowity, jego smak uwypukla musztarda figowa. Całość robi niesamowite wrażenie smakowe. Składniki 500 g miąższu z dyni 100 g sera koziego podpuszczkowego 100 g wędzonej piersi z kurczaka 1 cebula 300 g mąki 1 jajko 1 łyżka

R'n'G Kitchen
Pasztet mięsny 298

mięsa. Będzie on doskonałym koncentratem do przygotowania zupy. Wywar dziele na mniejsze porcję i mrożę w plastikowych pudełeczkach.Gdy jest mi potrzebny wrzucam do garnka, rozcieńczam wodą i mam wspaniały bulion.  Pasztet mięsny Składniki na 3 keksówki: 500 g łopatki wieprzowej 500 g pręgi lub łopatki wołowej 500 g piersi z kurczaka lub indyka 500 g podgardla

Kulinarne przygody Gatity