Kolejna jaka powstała to mielonka z kurczaka z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Oczywiście do mięsnej masy można dodać inne przyprawy wtedy nasza wędlina zyska inny smak. składniki: 1 kg mięsa z udek lub ćwiartek kurczaka bez kości 9 g soli pekowej 9 g zwykłej soli, ja dałam himalajską 3 g czosnku niedźwiedziego Mięso z kurczaka zmielić na grubych oczkach. Wykorzystałam mięso(...)sumie miałam ok 1,5 kg ćwiartek. Mięso oddzieliłam od kości, razem z mięsem zmieliłam też skórki z 3 ćwiartek. Na kościach, które mi pozostały ugotowałam wywar na zupę. Do zmielonego mięsa dodać sól pieklową i zwykłą oraz czosnek niedźwiedzi. Masę dobrze wyrobić aby stała się kelista. Gotową mięsną masę przełożyć do szynkowaru, dokładnie ubijając każdą warstwę. Jeśli używamy woreczków
Monia miesza i gotujerisotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado - kurczaka w pięciu smakach z ryżem - schab w sosie koperkowym - schab w sosie z zielonego pieprzu - potrawkę meksykańską śniadania (wegańskie, bez laktozy i bezglutenowe): - eko jaglankę z maliną i aronią - owsiankę kokosową z jagodami, figami i nasionami chia zupy: - krem grzybowy - krem szpinakowo - brokułowy - krem pomidorowo-paprykowy oraz
Poranek na słodkopapryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, cebula 2 sztuki, sok pomidorowy 250 ml olej, czosnek, kucharek, papryka ostra, pieprz mielony, czosnek niedźwiedzi, przyprawę w płynie dobrze wymieszać porcje kurczaka: 4 duże udka, 4 skrzydełka dokładnie natrzeć marynatą i schować
W Mojej Kuchni Lubiębrokułem dla niemowlaków. Mój synuś już nie jada całkowicie zmiksowanych zup, mięso i łyżkę warzyw miksuję, a resztę rozdrabniam widelcem. Przyzwyczajam go do stałych pokarmów i dobrze mu idzie. Nie gotuję też mięsa osobno, tylko wszystko razem. Składniki: 1 ziemniak 1/2 marchewki 1 plaster pora kawałek piersi z kurczaka kawałek pietruszki / selera 2-3 różyczki brokułu kasza manna 1 łyżeczka
Kuchnia domowa AniIlość porcji: 4 Botwinka, królowa wiosennych zup. Gotowana z młodych listków buraka ćwikłowego. Po dodaniu do niej zaledwie kilku prostych składników powstaje pyszna wiosenna zupa, która pobudza apetyt, odkwasza i odtruwa organizm. Jest lekkostrawna i bardzo prosta w przygotowaniu. Zawsze z niecierpliwością wyczekuję tych pierwszych, młodych listków - botwinkę mogłabym jeść codziennie. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania(...)Czas gotowania 45 min Czas całkowity 1 hr Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 45 min Czas całkowity 1 hr Składniki 3 skrzydełka z kurczaka 2,5 litra wody 1 pęczek włoszczyzny 2 pęczki botwinki 1 średni burak 1 pęczek koperku 3-4 łyżki słodkiej śmietanki szczypta cukru 1/2 cytryny pieprz sól Dodatkowo 4 jajka Instrukcje Skrzydełka myjemy zalewamy zimną
Wędrówki po kuchniNic tak nie zbliża jak wspólny posiłek przy rodzinnym stole. Wspólne jedzenie, a także przygotowywanie potraw to budowanie tradycji rodzinnych. Dlatego najlepsze wspomnienia powstają w domu
Kuchnia MagdaLenyHej! Jeśli macie troszkę rosołu i zależy Wam by zaskoczyć rodzinę, to polecam zupę tajską. Smaczna, lekko pikantna, z różnymi smakami. Delicja. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieteż koktajli i po obróbce termicznej. Możemy z niego przyrządzać zupy, dodawać do wytrawnych tart, do smażonych dań, do omletów..., naprawdę możliwości jest niezliczona ilość. Oto garść moich propozycji: Wiosenna sałatka ze szparagami Szpinakowe naleśniki Zakręcone bułeczki ze szpinakiem Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem Tarta ze szpinakiem i kurczakiem Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Tarta ze szpinakiem
Kulinarne przygody Gatitymoich ulubionych kartoflanek, a jako maniak ziemniaczany robię tą zupę w wielu postaciach. Spróbujcie, jest pyszna! SKŁADNIKI 1kg ziemniaków typu B lub C 250g pora – tylko biała i jasnozielona część 50g masła, 82% tłuszczu 3 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego 2 kostki bulionowe (warzywna i z kurczaka) + 1,5l wody (lub taka sama ilość domowego rosołu) garść usiekanego
Karo in the Kitchenróżnych postaciach. Natchnęło mnie, abym zrobiła prostą i szybką zupę. Wyszła idealna, a na dodatek bardzo smakowała mojej mamie. :) Sposób przygotowania: 250g świeżego lub mrożonego brokułu 1 marchewka 1/2 pietruszki kawałek selera korzeniowego 1/2 laski selera naciowego 2 średnie ziemniaki pieprz susz warzywny warzywko bez soli skrzydełko z kurczaka woda Sposób przygotowania: Jeśli brokuł jest świeży dzielimy
Truskawkowa FiestaPoniżej podałam mój przykładowy sposób podania: Ziemniaczki Niedźwiedzie Pierś z kurczaka w kokosowej panierce Sałatka Zdrowia SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) A wiecie, że CZOSNEK NIEDŹWIEDZI jest bogatym źródłem witaminy C? Jego smak jest dużo łagodniejszy od zwykłego czosnku, ponadto pobudza apetyt i nadaje aromatu potrawom. Pasuje również do sałatek, wiosennych zup i wielu innych potraw./*post zawiera lokowanie produktu
Blondynka GotujeEnglish Kremowa zupa z pieczonego kalafiora, szparagów i brie (4 porcje) Składniki: 500 g białych szparagów, z przyciętymi zdrewniałymi końcami i pokrojonych na 2 cm kawałki 1 mały kalafior, podzielony na mniejsze różyczki 1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 4 szklanki bulionu z kurczaka(...)włóż upieczone warzywa. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut. Dodaj brie, bazylię, skórkę z cytryny i sok z cytryny. Gdy ser się rozpuści, zmiksuj zupę do uzyskania kremowej konsystencji, dopraw do smaku solą i pieprzem i podawaj. Smacznego! English version Creamy roasted cauliflower, asparagus and brie soup (4 servings) Ingredients: 500 g white asparagus, trimmed
karmelowydodatki sprawiają, że są smaczne i wyróżniają się na tle podobnych dań. W tej zupie dodatek jajka w koszulce - to jest właśnie to! Prosta zupa szparagowa, jedwabiście gładka i całkiem pożywna. Jajko w koszulce położone na grzance, wylewające się żółtko - to bardzo smakowite połączenie! Oryginalny przepis tutajskładniki(...)cebule, obrane i posiekane 2 łodygi selera naciowego, przycięte, obrane z włókien, pokrojone na mniejsze kawałki1 por, biała część , pokrojony w plastry1000 ml bulionu z kurczaka lub warzywnego ( użyłam rosołu z kurczaka)sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 4 małe jajka 4 kromki ciabattykawałek masłaoliwa z oliwek do podaniaprzygotowaniePrzygotować szparagi. Umyć
Stare GaryPrzepis na zupę pomidorową na bulionie z kaczki z pomidorami z puszki i makaronem. Polecam, jest przepyszna. Składniki: kaczka (dałam dwa skrzydełka i szyjkę) 3 marchewki pietruszka kawałek pora cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego pół puszki pomidorów 2 łyżki śmietany 18% 3 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego sól, pieprz makaron nitki Przygotowanie Kaczkę (może być również porcja(...)rosołowa z kurczaka) umieszczamy w garnku, zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziarna pieprzu, ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy, wybieramy „szumowiny” i gotujemy na wolnym ogniu przez około 25 min. Następnie dodajemy 2 marchewki, por i pietruszkę (obrane, w całości). Cebulę obieramy, przekrawamy na pól i opalamy nad palnikiem lub na suchej patelni, dodajemy do wywaru. Gotujemy na wolnym ogniu
e-PrzepisyKulinarneZupa może nie wygląda zbyt pięknie ale zapewniam, że smakuje wyśmienicie, nawet małe niejadki zjadają ją chętnie :) Szybka i łatwa w przygotowaniu, a przy tym pożywna... polecam wszystkim pieczarkolubnym jak ja :) A swoją drogą, chyba utworzę na blogu osobną kategorię "pieczarki", bo za każdym razem będąc na zakupach wracam do domu z koszykiem pieczarek i już dość sporo przepisów(...)wykorzystaniem się uzbierało :) Składniki - 6 skrzydełek z kurczaka - 30 dag pieczarek - 1 duża marchewka - kawałek selera - cebula - 1 ząbek czosnku - 100 gram serka topionego pieczarkowego ( lub kremowego ) - 1 łyżka masła - sól Wykonanie Skrzydełka przekładam do garnka, zalewam 3 litrami zimnej wody, dodaję pół łyżki soli, doprowadzam do wrzenia, zmniejszam gaz. Dodaję pokrojoną w słupki marchewkę, seler, całą cebulę i czosnek
Kuchnia z widokiem na ogród