Święta Bożego Narodzenia bez grzybów? Nie ma nawet takiej możliwości. To one są nieodłącznym elementem Wigilijnych potraw. Zupa grzybowa, uszka lub pierogi z kapustą i grzybami, paszteciki do barszczu... to tylko kilka z tradycyjnych potraw pojawiających się na kolacji wigilijnej. A co powiecie na coś nowego? Innego? I równie smacznego? Polędwiczka w szynce parmeńskiej na delikatnym sosie grzybowym przygotowanym
Mango PapajaSKŁADNIKI: 0,5kg kapusty 6,5 szkl. bulionu 2 młode marchewki 4 ziemniaki 1 duża cebula 300 g pomidorów 3 łyżki oleju sól pieprz pół łyżeczki
Dziś Ja gotujeWegański kapuśniak z ciecierzycą Ponieważ wiosna w tym roku nas nie rozpieszcza proponuję sięgnąć po coś rozgrzewającego, w tym przypadku gorący, aromatyczny kapuśniak z
Wino Francja KuchniaRobiłam gołąbki z kapusty włoskiej..i zostało jeszcze sporo tej kapusty..więc jest i zupka..oj pyszna była. kawałek kapusty włoskiej biała kiełbasa kilka ziemniaków susz
Moje domowe kucharzenieświąteczne Wigilijna kasza jaglana z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem Kurczak z zielonymi warzywami w sosie teriyaki Jaglane kotlety z rybą i szalotką Czerwona kapusta na ciepło Pęczotto ze świeżymi kurkami Zupy Francuska zupa cebulowa Sałatki Świąteczna sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulą i szczypiorem Sałatka z mozzarellą, kurczakiem i prażonymi nerkowcami Desery Domowe kokosanki z migdałową nutą w wersji
My Chcemy JeśćJest to jedno z moich ulubionych jesienno-zimowych dań. Bardzo sycący i rozgrzewający. Za każdym razem wychodzi trochę inny, w zależności od tego co akurat
Smakołyki Asiprzygotowane z dodatkiem grzybów suszonych. Smak zupy z suszonych grzybów jest wyrazisty, również zapach jest bardzo silny, a kolor zdecydowany. Suszone grzyby są niezastąpione do grzybowej zupy wigilijnej, sosów oraz pierogów z kapustą i grzybami. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarneoraz bulion i na małym ogniu gotować ok. 25 minut, następnie dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz paprykę oczyszczona i pokrojoną w kosteczkę. Kapustę poszatkować cienko i dodać do zupy i dalej gotować ok. 30 minut. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na cząstki i dodać do zupy tuż przed podaniem, przyprawić solą, pieprzem oraz dodać
Camilla w kuchnigrupy kulinarnej A, czyli jest ziemniakiem sałatkowym. Ziemniaki twarde, zawierające niewiele skrobi, przez co po ugotowaniu nie rozpadają się, są zwięzłe. Można je kroić w plastry. Zupa: krem ziemniaczany Bellarosa z kiszoną kapustą, skwarki, pianka kminkowa i wódka Palace. Bellarosa należy do grupy kulinarnej B, czyli jest ziemniakiem ogólnoużytkowym, zawierającym więcej skrobi niż ziemniaki typu A. Pod widelcem się rozgniatają
królestwo garówprosta i ładnie wygląda a przy tym bardzo dobrze smakuje i z powodzeniem może zastąpić lekki posiłek. Sałatka z makaronem z zupek chińskich Składniki: 2 zupy marki vifon puszka kukurydzy pół kapusty pekińskiej podwójna pierś z kurczaka marchewka 2 łyżki majonezu pietruszka tymianek Do dzieła!!! Makaron z zupek kruszymy na drobniejsze kawałki i zalewamy wrzątkiem (bez przypraw
sierotka maRysia w kuchni1 główka kapusty młodej 1 puszka pomidorów całych 1 cebula szczypta kminku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 250 g młodych ziemniaczków małych koperek natka pietruszki kawałek
Gotowanie jest łatwePlacki można podawać na słodko (z cukrem, z kwaśną śmietaną i cukrem, z musem jabłkowym) lub na słono (z gulaszem, ze smażoną kiełbasą i surówką z kiszonej kapusty, z sosem czosnkowym, z zupą-kremem jarzynowym, z sosem śmietanowo-grzybowym). Placki można smażyć na rozgrzanym oleju lub smalcu. Placki te są grubsze, większe, bardziej chrupiące i sycące od tradycyjnych. Placki należy
Gospodyni Miejskaokoło 20 zł. A cena najtańszej przekąski z kieliszkiem wina to 9,90 zł. W menu między innymi dania z ryb, pieczona kaczka na czerwonej kapuście, stek "Black Angus", trylogia polskich zup, burgery z wołowiny angus (pochodzącej z krów hodowanych na białostocczyźnie), makaron Trofie białe w truflowym sosie śmietankowym z pieczonymi pomidorami... Pomysłodawcą i dyrektorem projektu jest
królestwo garówmilionerów nie należymy (choć to już kwestia czasu bo puściłam lotka ;) W każdym razie wracając do tytułowej zupy to jest strasznie smaczna i wcale i w ogóle nie trzeba jej gotować. Pod warunkiem oczywiście, że kilka dni wcześniej robiliśmy gołąbki zwane kapustą faszerowaną . Składniki (na 2-3 osoby): pozostałości z gołąbków - liście kapusty(...)pomidorach. 1-2 łyżki skwarek z chudego podgardla 3-4 ziemniaki Przygotowanie: Każdy kto już je robił wie, że zawsze zostają liście kapusty w sosie pomidorowym. By zjeść tę pyszną zupę wystarczy pociąć liście na drobniejsze kawałki, dolać odrobinę wody (tylko jeśli sos był bardzo gęsty) i zagotować. W oddzielnym garnku gotujemy grubo pokrojone ziemniaki, a na patelence
Kuchnia po mojemu