azjatyckie charakteryzuje bogactwo smaków i kolorów, a także szybkość i prostota przygotowania. Azjatycka zupa pak choi to danie, które sprawi przyjemność i gotującemu i konsumującemu. Składniki: - bulion drobiowy lub warzywny (ok. 3 l) - 4 szt. kapusty pak choi - 2 duże obrane marchewki - 3 białe części pora - 3 szalotki - 4 ząbki czosnku - imbir świeży lub suszony (2 łyżeczki(...)paprykę w paski. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy, wrzucamy kolejno – marchew, podsmażamy – dodajemy szalotkę, por, czosnek, białe części kapusty, paprykę. Chwilę dusimy pod pokrywką – warzywa nie mogą być rozgotowane. Przekładamy całą zawartość do garnka z bulionem. W miarę potrzeby zupę doprawiamy Na patelnię wlewamy łyżkę oleju sezamowego, rozgrzewamy i wrzucamy, dosłownie na 2 minuty, zielone części pak choi
mojewypiekiinietylkozawsze idzie znaleźć wyjście z podobnej sytuacji.Aby kapuśniak nie był tak ciężki, Karmel-itka zrezygnowała z żeberek, boczku i białej kiełbasy, co zastąpiłahiszpańską kiełbasą chorizo.Nadała ona zupie pikanterii, a tym samym spowodowała, że nie stanowiła tłustejpolewki. Kapusta kiszona, świeże warzywa i przyprawy. Może to nie jest idealna pozycja na letnie upały, aleprzy okazji chłodniejszego dnia czy wieczoru
W kuchni Karmel-itkiSkładniki : Ponieważ zupę gotuje na 2-3 dni, wszystkie składniki podane są na duży garnek (ok 5l). 1/4 główki malej kapusty białej 6-7 średnich ziemniaków 3 buraki 2 marchewki 1 cebula 1 szklanka drobnej białej fasoli 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka soli 1/4 łyżeczki pieprzy czarnego mielonego 1/4 łyżeczki(...)mało co używa się innych warzyw. Nie spotkałam jeszcze nikogo kto by tutaj dodawał do barszczu lub innej zupy, jakieś inne warzywa, typu: seler, pietruszka czy por. Przygotowanie: 1. Fasole namaczamy i zostawiamy najlepiej na cala noc, by nam napęczniała. Następnie gotujemy
Kulinarnie z Polką na Kresachgarnka, wlać wodę, dodać ziele angielskie i liście laurowe wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki, poszatkowaną kapustę białą, kostki rosołowe drobiowe, zagotować gotować do miękkości ziemniaków, pod koniec gotowania dodać kucharka, papryki, pieprz ziołowy, czosnek granulowany na koniec wsypać czosnek niedźwiedzi - zupa jest pyszna, aromatyczna, lekka.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięcałość przecedź przez sitko i zużyj na wykonanie zupy. Możesz także zakwas przykryty gazą wstawić do lodówki i przechowywać przez kolejne dwa tygodnie. Składniki na żur: 2,5 litra zimnej wody 600 gramów surowej białej kiełbasy 200 gramów boczku wędzonego włoszczyzna jak do rosołu (oprócz kapusty) 5 średnich ząbków czosnku 3 średnie cebule sok z połowy cytryny
Garniec MagalieSkładniki; 20 dag wędzonego boczku pół główki białej kapusty 1 marchew 4 ziemniaki sól,pieprz ziele angielskie, liść laurowy przyprawa uniwersalna 1 łyzka (kopiasta) przecieru pomidorowego Boczek opłukać i zalać wodą. Marchew obrać, pokroić w kostkę dodac do garnka. Dorzucić ziele i liśc laurowy, kapustę poszatkować i również dodać do zupy. Ziemniaki obrać pokroić w kostke. Kiedy kapusta
Radość kipiąca uśmiechem.ogórka, jabłko i marchewkę oraz posiekaną paprykę. Dosypujemy koperek. Doprawiamy cukrem, solą, pieprzem i octem jabłkowym do smaku. Artykuł Surówka z białej kapusty z ogórkiem i papryką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuMały eksperyment..zupa cebulowa z dodatkiem kapusty oraz makaronu. 3-4 cebule około 30-40 dkg białej kapusty 1-2 marchewki susz warzywny bulion sól, pieprz, liść laurowy,ziele angielskie koperek sok z cytryny dowolny makaron [ u mnie nitki] Cebulę i kapustę drobno pokroić,marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebulę zalać odrobiną bulionu i chwilkę
Moje domowe kucharzeniebardzo aromatyczna! Kolejna zupa, której nie może zabraknąć w moim jesiennym menu to włoska zupa minestrone . Uwielbiam minestrone! Można ją przyrządzić z różnych rodzajów kapusty i fasoli. Z powodzeniem można użyć fasoli z puszki. W sprzedaży są nawet kolorowe mieszanki, np. biała, czerwona i czarna fasola. Jest to pożywna i bogata w białko zupa. Kolejną zupą bogatą w białko
codojedzeniawypasionego barszczu. Składniki kompletowałam już od dwóch dni, wczoraj namoczyłam fasolkę i dzisiaj uraczyłam domowników wspaniałą aromatyczną zupą. Na naszą pogodę za oknem to idealne sycące i gorące danie. Smacznego życzę Kochani!. Składniki: - 1/4 małej główki białej kapusty - garść suszonych grzybów - 2 opakowania tartych buraczków Poltino - 4 ząbki czosnku(...)łyżki octu, aby zachować ładny kolor buraków, dodajemy również wszystkie przyprawy. Kapustę drobno szatkujemy i dokładamy do barszczu. 2. Gdy mięso jest miękkie i obgotowane, obieramy je dokładnie i pozbywamy się kości. Na smalcu przesmażamy na złoty kolor drobno pokrojony czosnek i dokładamy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem
Apetyczna babeczkaponieważ zupę ugotowałam na mięsie kury. SKŁADNIKI : 3 średnie buraki 1-2 udka kurczaka włoszczyzna ( marchew, kawałek selera, pietruszka, kawałek pora, plaster białej kapusty(...)około 30 minut. Po tym czasie dodajemy buraczki, ziemniaki, cebulę i całą jarzynę pokrojoną w kostkę, gotujemy około 20 minut. Mięso wyciągamy z zupy, obieramy od kości. dodajemy z poszatkowaną kapustą. Zupę doprawiamy do smaku, dodajemy przecier pomidorowy i w razie konieczności dolewamy wody. Na koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i barszcz zagotowujemy. Zupę
Kulinarne Fantazje Mariolipomidor, 1 awokado kiełki rzodkiewki, brokuła, fasoli mung, łyżka koperku i kolendry, sól, pieprz. Sos w proporcjach 1:1: oliwa, musztarda, syrop z agawy bądź klonowy, ocet jabłkowy. Przygotowanie: Kapustę ucieramy na tarku. Jabłko, cebulę, seler, ogórka awokado kroimy w kostkę, a rzodkiewkę i pomidora w ćwiartki. Dodajemy kiełki. Przyprawiamy solą, pieprzem, koperkiem, kolendrą. Zalewamy sosem! Mmmmm... Składniki na surowy(...)łamiemy na kawałki i się delektujemy! Jagódka zjada mała miseczkę surówki razem z nami, a później je zupkę. Dzisiaj: Zupa wielowarzywna z kaszą jaglaną. Składniki na 1 porcję: pół marchewki, pół laski selera, pół cukinii, kawałek białej kapusty, 2 łyżeczki oleju kokosowego, 2 łyżki suchej kaszy jaglanej. Przygotowanie: Kaszę płuczemy wrzątkiem, a później zimną, filtrowaną wodą. Zalewamy wodą
Jeść, by żyć w zdrowiuczosnku3 średnie buraczki3 podudzia z kurczakawłoszczyzna (1 marchewka, 1/2 pietruszki, kawałek pora i białej kapusty)1/2 cebuli2 ziemniaki3 łyżki posiekanej natki pietruszki2 łyżki przecieru pomidorowego2 łyżki soku z cytryny1/2 szklanki śmietany 18%1 łyżka mąkisól, pieprzMimo, że jest to jedna z moich ulubionych zup - to do tej pory nie pokusiłam się o jej wykonanie. Moje nastawienie zmieniło się
Świat Domowej Kuchniprzyznać, że ten ze słodkiej kapusty smakuje równie wybornie. Oczywiście smak jest inny. Ugotowałam pełny garnek zupy. Dla moich mężczyzn to pestka. Pyszna zupa znika niewiadomo kiedy. Zwłaszcza w chłodne dni jak dzisiaj przydaje się na rozgrzewkę. Lubicie kapuśniak? Kapuśniak Składniki: 6-8 porcji 3 l bulionu z mięsa 600 g białej kapusty 1 duża marchewka 2 pietruszki(...)kostkę. Obierz ziemniaki i pokrój niezbyt grubo. Dodaj warzywa, liść laurowy i majeranek do bulionu. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Zrumień lekko na maśle i dodaj do zupy. Dopraw zupę solą i pieprzem. Gotuj przez 25 minut. Na koniec dopraw zupę sokiem z cytryny i ewentualnie większą ilością przypraw. Pokrój boczek u usmaż skwarki. Dodaj do kapuśniaku wraz
codojedzenia