Nie wiem jak u Was, ale u nas rosół gości bardzo często na stole, nie tylko w niedzielę. Uważam, że mięso z perliczki jest jednym z
Nie tylko w kuchniolbrzymiej popularności japońskiej zupy z pewnością są dodatki. Nasz polski rosół zwykle ogranicza się do makaronu, pokrojonej w kostkę marchewki i zieleniny. Jednak ramen to zabawa w układanie własnej zupy od podstaw. Możliwości jest mnóstwo. Już sam bulion daje olbrzymie pole do popisu, bo rozróżniamy wywary na bazie kury, wieprzowiny, jak i wegańskie. Mogą być przygotowane z dodatkiem glonów(...)łupinach i rozgnieć je nożem. Jedną cebulę posiekaj. Drugą przekrój na pół i opal nad gazem aż częściowo się zwęgli. (To trik wykorzystywany w mojej rodzinie, który nadaje rosołowi głębi). Imbir pokrój na plasterki. Pozostałe warzywa możesz ponacinać lub poprzekrawać na mniejsze części. W dużym garnku rozgrzej olej sezamowy i wrzuć posiekaną cebulę, czosnek, imbir oraz przyprawy — listki laurowe, ziele
Food Square