zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:774/1190)

Pomidorowa z makaronem 49

moich przepisów na: Pomidorowa z ryżem Pomidorowa z komosa ryżową Pomidorowa zabielana mlekiem owsianym Pomidorowa z makaronem cukiniowym Pomidorowa według diety dr Dąbrowskiej Pomidorowa z makaronem z naleśników Pomidorowa z pęczakiem Pomidorowa z ciecierzycą Pomidorowa z soczewicą Pomidorowa z kluseczkami ziemniaczanymi Pomidorowa z biała kiełbasą Pomidorowa na wołowinie(...)wody. Gotujemy 30 min wywar warzywny. Po tym czasie wyjmujemy z zupy selera, pietruszkę, liście laurowe. Dodajemy pomidory i gotujemy 5 min. Dodajemy śmietanę i miksujemy zupę by stała się gładka. Zupę przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku solą, cukrem i sokiem cytrynowym. Podajemy z makaronem. Artykuł Pomidorowa z makaronem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie

Dorota Smakuje
Pomidorowa z zielonymi kluseczkami 104

Pomidorowa z akcentem zielono mi. Kluseczki są pyszne, mają piękny kolor i możemy w nich przemycić zieloną pietruszkę za którą ie przepadają dzieci. Ze świeżych pomidorów palce lizać. 1 litr wywaru drobiowego 1 i 1/2 kg pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1/3 szklanki śmietany kremówki 36 % 1 łyżka masła olej rzepakowy 2 łyżki sera feta kluseczki(...)obieram i przesmażam na oleju. Dodaję umyte i pokrojone pomidory z których wycinam środki. Smażę razem z cebulą aż się zredukują. Przecieram przez sitko. Do wywaru drobiowego dodaję przecier pomidorowy zagotowuję, wlewam śmietanę i zdejmuję z gazu. Doprawiam solą, pieprze, dodaję masło. Kluski.: Natkę pietruszki kroję, przekładam do garnka, dodaję wodę i miksuję blenderem. Przecieram przez sitko. Do miseczki wsypuję

wesoła kuchnia
Domowe czipsy z tortilli 150

olejem, spryskujemy wędzoną papryką i solą morską, tniemy na trójkąty i pieczemy w piekarniku około 4 minut, aż czipsy będą złote i chrupiące. Świetny dodatek do Pikantnej zupy meksykańskiej i pomidorowej salsy Pico de Gallo. Składniki domowych czipsów z tortilli: (4 porcje) 6 dużych placków tortilli czerwona wędzona papryka sól morska 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego   Przygotowanie(...)pieczenia jedną warstwą, tak aby nie nachodziły na siebie. Piec około 4 minut, aż będą złote i chrupiące. Pozostawić na ostudzenia. Podawać razem z „ Pikantną zupą meksykańską „ i „ Pomidorową salsą Pico de Gallo „. The post Domowe czipsy z tortilli appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Domowe czipsy z tortilli 87

olejem, spryskujemy wędzoną papryką i solą morską, tniemy na trójkąty i pieczemy w piekarniku około 4 minut, aż czipsy będą złote i chrupiące. Świetny dodatek do Pikantnej zupy meksykańskiej i pomidorowej salsy Pico de Gallo. Składniki domowych czipsów z tortilli: (4 porcje) 6 dużych placków tortilli czerwona wędzona papryka sól morska 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego Przygotowanie domowych(...)blaszkach do pieczenia jedną warstwą, tak aby nie nachodziły na siebie. Piec około 4 minut, aż będą złote i chrupiące. Pozostawić na ostudzenia. Podawać razem z “ Pikantną zupą meksykańską “ i “ Pomidorową salsą Pico de Gallo “. Czytaj więcej: Domowe czipsy z tortilli The post Domowe czipsy z tortilli appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Aromatyczny gulasz z szynki 170

Aromatyczny gulasz z szynki to moja propozycja mięsnej potrawy do młodych ziemniaczków. Dlaczego ten gulasz jest wyjątkowy? Otóż smak całości podbijemy odrobiną ostrej pasty z papryki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa paprykowo- pomidorowa z nutką tymianku 136

szybką zupę w pięknym czerwonym kolorze. Idealnie sprawdzi się jako przystawka na Walentynkową kolację. Dodatek tymianku i odrobina chili sprawia że zupa jest aromatyczna i pikantna. Składniki : * litr wywaru warzywnego bądź rosołu * puszka krojonych pomidorów * łyżka koncentratu pomidorowego  * 2 czerwone papryki * mała czerwona cebula * łyżeczka słodkiej papryki w proszku * łyżeczka chili  * łyżeczka tymianku * dodatkowo do zagęszczenia zupy torebka

Magiczne Życie Marty
Zupa gołąbkowa 439

marchewka 1 kawałek selera korzeniowego 3 1/2 l wody 100 g ryżu białego 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 3 ziarenek ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej sól pieprz czarny mielony śmietana do zup Na dno dużego garnka wlać niewielką ilość oleju rzepakowego i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć, aż się zeszkli(...)przyprawić do smaku. Chwilę pogotować i na koniec można zupę zabielić śmietaną. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad , Obiad na szybko , Zupy Tagged: kapusta , przecier pomidorowy , ryż , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
LEKKI, LETNI KREM POMIDOROWY Z GORGONZOLLĄ 174

Latem warto przygotować trochę inną niż tradycyjna zupę pomidorową. U nas zagościła ostatnio przepyszna zupa- krem ze świeżych pomidorów, z dodatkiem gorgonzolli i nutą kokosa- idealna zarówno na ciepło jak i na zimno. Obydwie wersje równie smaczne, co kto woli. Zupa jest bardzo delikatna i meeega smaczna. Warto przygotować od razu większą ilość, by wystarczyła(...)się zagęści. Można także zagęścić zupę skrobią kukurydzianą, dla nas jej gęstość była wystarczająca. Podawać z kawałkami pokrojonej gorgonzolli, które fajnie się rozpuszczają w gorącej zupie. Bardzo dobra również na zimno, jako lekki chłodnik pomidorowy. Można posypać pociętymi drobno listkami świeżej bazylii. Można także podawać z grzankami polanymi oliwą z oliwek, wówczas mamy lekkie danie obiadowe lub letnią kolację. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Jak ugotować 5 obiadów na cały tydzień i nie zwariować 96

takie spaghetti. Poza tym sos stanowił podstawę trzech różnych dań. Sos ugotowaliśmy w poniedziałek. We wtorek dodaliśmy do pieczonych pulpetów. Resztę zamroziliśmy. W czwartek sos pomidorowy zmiksowany z pieczonym batatem zmienił się w aksamitną zupę-krem, słodką z nutą kwaskowości, jaką pozostawiły po sobie pomidory. Dzień później sos pomidorowy stał się podstawą wegetariańskiego chili. Jednym słowem, wystarczy jedna solidna baza(...)słodkawych gnocchi. Pieczona cieciorka No i wreszcie ostatni sposób na ułatwienie sobie gotowania. Otóż upiekliśmy w piekarniku cieciorkę i bataty. Jednego batata w czwartek zmiksowaliśmy z sosem pomidorowym na zupę krem, drugi, pokrojony w kostkę trafił dzień później do chili. Z kolei pieczona cieciorka stała się dodatkiem do zupy rem i podstawą wegetariańskiego chili. Mamy nadzieję, że nasze patenty

Niedzielny kucharz
Kapuśniak ze słodkiej kapusty 85

Jeżeli macie większą rodzinę, podwójcie składniki, aby dla nikogo zupy nie zabrakło Taki kapuśniak jest łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny. Na samym końcu do mojej zupy ze słodkiej kapusty dodaję koncentrat pomidorowy, jednak zdarzyło mi się także gotować bez niego – zupa wtedy jest także smaczna, a smak słodkiej kapusty bardziej wyczuwalny. Jednak mój mąż przepada za kwaskowatym smakiem(...)podsmażamy drobno posiekaną cebulę, dodajemy łyżkę mąki, podsmażamy na złoto. Dolewamy na patelnię odrobinę wywaru, mieszamy i całość wlewamy do garnka. 4 Na końcu dodajemy dwie łyżki koncentratu pomidorowego i zagotowujemy zupę. Przed podaniem wyjmujemy z zupy porcję rosołową oraz marchewki. Z porcji rosołowej oddzielamy mięso i wkładamy ponownie do garnka. Marchewki ścieramy na tarce i ponownie dodajemy do zupy

Kuchnia Bazylii
Zupa krem z kalafiora i soczewicy 128

Kiedy jest lato każdy ma ochotę na kolorowe posiłki. W kuchni miałam zalegającego kalafiora, więc postanowiłam wykonać szybką zupę. Aby nie było nudno dodałam soczewicę i koncentrat pomidorowy, żeby zupa zyskała aksamitny kolor! Składniki: 1 mały kalafior pęczek włoszczyzny 4 łyżki czerwonej soczewicy 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego  pieprz warzywko liść laurowy 2 ziela angielskie woda Sposób przygotowania: Wszystkie warzywa

Truskawkowa Fiesta
Ekstra kremowa zupa pomidorowa z czarnuszką 218

rodaków :) która musi być idealna i tu właśnie znajdziecie przepis na nią!. Najlepsza konsystencja zupy to coś pomiędzy wodnistym kapuśniakiem a zupą krem z brokułów. Taka będzie też ta zupa, zagęszczona naturalnie na solidnym wywarze drobiowym z szczyptą pietruszki, majeranku i prozdrowotnej czarnuszki. Małe i przypominające trochę kminek ziarno czarnuszki to moim zdaniem bardzo zaszufladkowana przyprawa która wyłącznie kojarzy się(...)pomidory, przypaloną cebulę oraz natkę pietruszki. Gotujemy na małym ogniu 45minut. 3/ Gotowy wywar blendujemy mikserem na jednolitą konsystencję, dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek, pieprz, sól, garstkę czarnuszki i dokładnie wszystko mieszamy na małym gazie. Po kilku minutach ściągamy zupę i dodajemy śmietanki mieszając wszystko dokładnie. 4/ Podajemy zupę z makaronem. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Zupa gołąbkowa 201

podsmażone mięso z cebulą oraz suchy (tj. nieugotowany/surowy) ryż i gotować na średnim ogniu przez około 25 minut. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Śmietanę wlać do miseczki. Dodać mąkę ziemniaczaną, chochlę gorącej zupy i dokładnie wymieszać. Tak zahartowaną śmietanę dodać do zupy i dobrze wymieszać. Zestawić z ognia. Zupę przyprawić majerankiem oraz solą i pieprzem(...)podanych składników wychodzi duży, około 4,5 litrowy garnek gęstej i sycacej zupy. Kapustę włoską można zastąpić zwykłą, białą lub ewentualnie pekińską i użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego. Zupa ma wyrazisty, pomidorowy posmak, więc zwolennicy delikatniejszych potraw powinni zmniejszyć ilość koncentratu pomidorowego do 2 łyżek. Do zupy dajemy surowy ryż. Ja nie parzyłam kapusty - dałam surową. Moja zupa wyszła bardzo

Gospodyni Miejska
POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 158

pół h. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli pomidorowa ze świeżych pomidorów wyjdzie Wam dość kwaśna, można dodać do niej łyżeczkę cukru. Swoją zupę podaję z makaronem z mąki durum lub ryżem Basmati Pomidorowa ze świeżych pomidorów smakuje jeszcze lepiej następnego dnia, gdy wszystkie smaki się ze sobą połączą. A jeśli lubicie zabielane(...)zupy możecie wykorzystać do tego jogurt grecki lub naturalny Tak przygotowana pomidorowa to esencja smaku lata, polecam każdemu SMACZNEGO Smak lata znajdziecie również w ZUPIE KREM Z KALAFIORA , którą Wam serdecznie polecam. Artykuł POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW pochodzi z serwisu Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Zupa z soczewicy 194

soli. Zalewamy całość wodą (około 2 - 3 cm nad poziom warzyw) i gotujemy na małym ogniu do czasu, aż soczewica i warzywa będą miękkie. 5. Na koniec doprawiamy zupę koncentratem pomidorowym (opcjonalnie), słodką papryką, solą i pieprzem. Zupę z soczewicy podajemy z kleksem z jogurtu naturalnego, obficie posypaną szczypiorkiem. Smacznego

W kuchni Katie