zupa pomidorowa - 17938 przepisów (strona:572/1196)

Ocet z forsycji – przepis 123

warto poeksperymentować z jadalnymi kwiatami, dodać je do produkcji octu by zyskać na nowym smaku, zapachu, właściwościach. Zajrzyjcie do mojego wpisu na ocet jabłkowy z kwiatów mniszka lekarskiego , ocet pomidorowy , ocet śliwkowy . Na przygotowanie octu potrzebujemy ok 1,5 – 2 miesięcy kiedy to w naszym słoju zajdzie fermentacja alkoholowa, potem octowa a potem już klarowanie i dojrzewanie octu

Dorota Smakuje
Pulled Jackfruit – chlebowiec à la szarpana wołowina 120

minutes Porcje 4 Autor Smakowite Historie Składniki 1 puszka owocu chlebowca 2-3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu sweet&chilli 1 łyżeczka ostrej papryki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka wędzonej lub słodkiej papryki 1 łyżka octu szczypta soli i pieprzu do smaku 2 łyżki oleju Dodatki do wyboru: bułka lub chleb ser żółty ogórek kiszony pomidor pomidor

smakowitehistorie.com
Szaszłyki z kurczaka z piekarnika 102

łyżki oleju lub oliwy do skropienia warzyw,  patyczki do szaszłyków. Marynata barbecue do szaszłyków 2 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego,  4 łyżki keczupu lub przecieru pomidorowego, 1 łyżka octu winnego 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane,  1 czubata łyżka brązowego cukru albo miodu  1 niepełna łyżeczka soli albo 2 łyżki sosu sojowego  4 łyżki sosu

Cztery Fajery
Curry z kurczaka po indyjsku 108

drobno posiekane 2 ząbki czosnku, starte na tarce  1 łyżeczka tartego imbiru 2 łyżeczki przyprawy garam masala po 1 łyżeczce: mielonej kolendry, kuminu, kurkumy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200g jogurtu naturalnego sól  masło klarowane lub ghi posiekana świeża kolendra Przepis na curry z kurczakiem po indyjsku: Krok 1. Zamarynowane kawałki kurczaka usmażyć w woku lub głębokiej patelni

Moja Książka Kucharska
Makro i mikroskładniki kluczowe dla naszego zdrowia 102

strączkowych oraz w koperku i natce pietruszki. Cennym źródłem tego pierwiastka są też ryby, np. łosoś i pstrąg. Także sałata, rzeżucha, jabłka, kiełki i zarodki pszenne, grzyby kurki, sok pomidorowy, marchwiowy i z czerwonych buraków. Sód i potas Pierwiastki te działają przeciwstawnie i razem zapewniają prawidłową gospodarkę wodną w organizmie. Nadmiar sodu zatrzymuje wodę, prowadząc do nadciśnienia i obrzęków, sprzyja

Natka Pietruszki
Przechowywanie żywności 106

już masz w lodówce – jeżeli na dolnej półce od kilku dni zalega włoszczyzna nie planuj pierogów z kapustą. Wykorzystaj włoszczyznę do przygotowania aromatycznego bulionu stanowiącego świetną bazę do wielu zup (pomidorowej, krupniku, pieczarkowej, brokułowej, kalafiorowej), sosów czy innych świetnych potraw (np. wykwintnego risotto czy bardziej pospolitej potrawki z kurczaka). 2. Zakupy z listą! Gdy już będziesz mieć zaplanowane poszczególne

moj przepis na
Czarne Risotto z Chorwacji – Crni Rižoto 134

Chorwacja Oczywiście potrzebujemy kilku składników 250-300 g ryżu do risotto 500 g kalmarów 3-5 ząbków czosnku drobno pokrojonego 2 czerwone cebule pokrojone w kostkę 100 ml przecieru pomidorowego 200 ml białego wina, butelki są tylko po 0,7 l… zawsze…mam z tym problem 30 g masła 25 g parmezanu Sól Pieprz świeżo zmielony Świeża pietruszka

RafalCook
Pizza na Cieście z Lodówki 109

środka w brzegi. Po niedługim czasie można zacząć rozciągać ciasto, które powinno być bardzo plastyczne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sos na 1 pizzę: 2 łyżki passaty  2 łyżeczki przecieru pomidorowego  odrobina chilli i bazylii Wykonanie: Wszystkie składniki na sos umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy. Dodatki do pizzy to kwestia indywidualna, ważne jest to by nie było ich zbyt

Przepiski.pl
Pieczone pierogi z warzywami 105

mąki pszennej pełnoziarnistej, żółtko, szczypta soli, ok. 150ml gorącej wody. Do przygotowania farszu będziesz potrzebować: 450g mrożonej włoszczyzny w paski, 450g pieczarek, cebulę, 2 łyżki oleju rzepakowego, 80g koncentratu pomidorowego (mały słoiczek), pół łyżeczki papryki, pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki oregano, pół łyżeczki bazylii, pół łyżeczki rozmarynu, pół łyżeczki cząbru, sól i pieprz do smaku. 1. Cebulę i pieczarki pokrój

Z notatnika dietetyka
warzywa duszone, czyli co w lodowce to do gara 128

wrzatku 2 marchewki pokrojona w plastry 5-6 lodyg selera naciowego pokrojone w 1-1,5 cm 1 duza pietruszka pokrojona w plastry 500ml passaty ,lub przecieru pomidorowego 2 czerwone papryki 2 srednie cukinie pokrojone w kostke 300g pieczarek pokrojonych dużo zielonego kopru ,u mnie 1,5 szkl pocietego przyprawy 5-6 lisci laurowych 5-6 ziaren ziela angielskiego

mojej kuchni
warzywa duszone, czyli co w lodowce to do gara 113

wrzatku 2 marchewki pokrojona w plastry 5-6 lodyg selera naciowego pokrojone w 1-1,5 cm 1 duza pietruszka pokrojona w plastry 500ml passaty ,lub przecieru pomidorowego 2 czerwone papryki 2 srednie cukinie pokrojone w kostke 300g pieczarek pokrojonych dużo zielonego kopru ,u mnie 1,5 szkl pocietego przyprawy 5-6 lisci laurowych 5-6 ziaren ziela angielskiego

w mojej kuchni
Wieniec drożdżowy z pesto 95

odrywać sobie niewielkie kawałki. Warto dorzucić do niego jeszcze porcję świeżych ziół i jeden lub dwa sosy i masz gotową ucztę. W tym wypadku doskonałym wyborem będzie prosty sos pomidorowy lub sos czosnkowy. Nic więcej nie trzeba. Jak długo wieniec drożdżowy z pesto zachowa świeżość? Tego typu wypieki najlepiej smakują tuż po wyciągnięciu z piekarnika, kiedy są jeszcze lekko cieple

okolicepalnika.pl
Przechowywanie żywności 108

już masz w lodówce – jeżeli na dolnej półce od kilku dni zalega włoszczyzna nie planuj pierogów z kapustą. Wykorzystaj włoszczyznę do przygotowania aromatycznego bulionu stanowiącego świetną bazę do wielu zup (pomidorowej, krupniku, pieczarkowej, brokułowej, kalafiorowej), sosów czy innych świetnych potraw (np. wykwintnego risotto czy bardziej pospolitej potrawki z kurczaka). 2. Zakupy z listą! Gdy już będziesz mieć zaplanowane poszczególne

moj przepis na
Udka w sosie żurawinowym 140

ząbki czosnku ·        230 g żurawiny do mięsa ·        200 g koncentratu pomidorowego ·        2 łyżki ketchupu pikantnego ·        Olej do smażenia ·        Kostka rosołowa lub ½ szk. bulionu

Kulinarna Chwila
Dorsz zapiekany w pomidorach 117

pomidorach Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500 g filetów z dorsza 1 cebula 3 ząbki czosnku oliwa do smażenia 1/3 szklanki białego wytrawnego wina  300 m przecieru pomidorowego 1/2 szklanki czarnych oliwek sól pieprz sok z cytryny do skropienia Wykonanie: Filety płuczemy pod zimną wodą, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i szklimy

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania