mieszam, przelewam do drugiej puszki, zbieram wszystko to, co zostało na jej ściankach i wlewam na patelnię) . Gotujemy na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, do momentu aż sos pomidorowy wyraźnie się zredukuje. Doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Wystudzone ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki. Wykładamy nimi dno wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania
Smaki Na Talerzuprzygotowaniu. Gorąco polecam. Składniki: 1 cebula 1 pierś z kurczaka 1 mały brokuł 1/2 puszki ananasa w kostce (lub odpowiadająca ilość świeżego) 1/2 puszki mleka kokosowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka startego imbiru 1 łyżeczka przyprawy curry 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki oleju (np. kokosowego) sól Wykonanie: Cebulę posiekać, oprószyć solą i podsmażyć do miękkości na oleju. Dodać imbir
zadanie-gotowaniecurry oznacza mniej więcej tyle co sos :) Zgodnie z obowiązującą w Indiach modą, jedzone w pojemniku przed komputerem w pracy :) Składniki: - ryż - wiórki kokosowe - zielona soczewica - banan - cebula - koncentrat pomidorowy - chilli - kmin rzymski Wykonanie: Ryż mieszamy z wiórkami kokosowymi, zawijamy w folię aluminiową, robimy dziurki w tak powstałej paczce i gotujemy, najlepiej na parze. Soczewicę gotujemy. Cebulę kroimy w półplasterki
Kryzysowa Książka Kucharskapomysł. SKŁADNIKI 1 puszka cieciorki, 1 cebula, 250 g cienkiej kiełbasy, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 3 ziarna pieprzu czarnego, ½ łyżeczki słodkiej papryki, ½ łyżeczki majeranku, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 płaska łyżka mąki pszennej, 2 łyżki oleju WYKONANIE Cieciorkę płuczemy, osączamy na sitku. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oleju, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę lub plastry, podsmażamy, dodajemy
słodki bratekprzepisów jak ten na paluchy drożdżowe ala pizza . Paluchy drożdżowe Składniki: 350 g pszennej mąki 150 g semoliny 300-350 ml mleka, lekko podgrzanego 1½ łyżeczki soli 3 łyżki pomidorowego przecieru 2 łyżki wody 1 łyżka oliwy sól i pieprz do smaku 4 małe kabanosy 100 g mozzarella suszone oregano do posypania 1 łyżeczka soli morskiej, gruboziarnistej Drożdże rozpuść
codojedzeniasię pyszny sos, który jest doskonałym dodatkiem do upieczonych ziemniaków. Diabelski kurczak dotąd kojarzył się nam z dużą ilością pieprzu kajeńskiego, albo z panierką z ostrego jak brzytwa sosu pomidorowego z dodatkiem chili. Okazuje się jednak, że ostrości można szukać zupełnie gdzie indziej. Składniki: Z podanej ilości składników powstaną 2 porcje dla mega głodnych lub 4 dania obiadowe z dodatkami
Niedzielny kucharzsię pyszny sos, który jest doskonałym dodatkiem do upieczonych ziemniaków. Diabelski kurczak dotąd kojarzył się nam z dużą ilością pieprzu kajeńskiego, albo z panierką z ostrego jak brzytwa sosu pomidorowego z dodatkiem chili. Okazuje się jednak, że ostrości można szukać zupełnie gdzie indziej. Składniki: Z podanej ilości składników powstaną 2 porcje dla mega głodnych lub 4 dania obiadowe z dodatkami
Niedzielny kucharzprzepisów jak ten na paluchy drożdżowe ala pizza . Paluchy drożdżowe Składniki: 350 g pszennej mąki 150 g semoliny 300-350 ml mleka, lekko podgrzanego 1½ łyżeczki soli 3 łyżki pomidorowego przecieru 2 łyżki wody 1 łyżka oliwy sól i pieprz do smaku 4 małe kabanosy 100 g mozzarella suszone oregano do posypania 1 łyżeczka soli morskiej, gruboziarnistej Drożdże rozpuść
codojedzeniaużyłam szynki wieprzowej) sól, pieprz, przyprawa do mieś Delikat 1 papryka czerwona 3 pomidory lub 1 puszka pomidorów (użyłam świeżych pomidorów śliwkowych) 1 kostka rosołowa/warzywna 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki groszku Sposób przygotowania: 1. Cebulę posiekać w kostkę i przesmażyć na niewielkiej ilości
A Ty Smakuj Mniearomat cytrusów sprawia, że to proste w gruncie rzeczy danie staje się całkiem wyjątkowe. Polecam. :) Składniki: 400 g filetów z dorsza 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki przyprawy curry skórki z 3 mandarynek oliwa sól Wykonanie: Cebulę posiekać i zeszklić na 2 łyżkach oliwy. Dodać
zadanie-gotowanieJeśli makaron, to tylko z pysznym sosem! Znudził już Ci się sos pomidorowy? A może kupiłeś pora i myślisz w jaki sposób wykorzystać go na obiad? Świetnie trafiłeś – mam dla Ciebie propozycję na spaghetti z sosem porowo – orzechowym. Nie jesteś pewien tego połączenia? Gwarantuję Ci, że będziesz pozytywnie zaskoczony Składniki: 200 g makaronu spaghetti 100 g pora
Via Gustomarynacie Miękkie, soczyste i aromatyczne mięso to jest to, co lubię najbardziej Mam nadzieję, że i Wam będą smakować Składniki: 2,5 kg żeberek w paskach 400 ml przecieru pomidorowego 45 ml octu jabłkowego 45 ml miodu 25 g musztardy 4 ząbki czosnku 50 ml smalcu rozpuszczonego papryka ostra papryka słodka pieprz czarny mielony sól himalajska lub kłodawska Czosnek obrać
Ola la LCHFMakaron z pieczarkami i kurczakiem Przepis na makaron z białą kiełbasą i pomidorami Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 30 minut Składniki 400 g surowej białej kiełbasy kartonik przecieru pomidorowego średnia cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka słodkiej papryki szczypta bazylii szczypta oregano szczypta tymianku sól oraz pieprz do smaku łyżka oleju do smażenia makaron świeży tymianek do ozdoby Przepis
Kuchnia Bazyliimakaronu orzo 450 g średnich krewetek pęczek dymki 200 g mrożonego groszku 1.5 l bulionu warzywnego sok z 1/2 cytryny lub limonki 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oliwy sól, pieprz, chili w proszku 100 g parmezanu PRZYGOTOWANIE W woku rozgrzewamy oliwę i przesmażamy kilka minut krewetki doprawione pieprzem, solą i chili (według uznania). Gotowe zdejmujemy z patelni. Szklimy
Moje Kuchenne Rewelacjesiekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Opcjonalnie dodajemy bułkę tartą. Całość doprawiamy. Formujemy kotleciki, obtaczamy je w mące i obsmażamy. składniki na sos: 250 ml bulionu 200 g przecieru pomidorowego sól, pieprz wykonanie: Przecier mieszamy z bulionem, doprawiamy do smaku. Trochę sosu wlewamy do naczynia żaroodpornego. Układamy podsmażone gołąbki i zalewamy je pozostałym sosem. Pieczemy w 190 st. C przez
Domowy Smak Jedzenia