makaron i gotujemy przez 4-5 minut, tak aby był średnio twardy. Makaron wykładamy na talerz, na nim układamy pierś z kurczaka, rozkładamy świeże pomidorki koktajlowe i polewamy sosem pomidorowym. Lekkie, sycące, aromatyczne i smaczne danie
Zdrowie na języku :Pwarzywek tym zdrowiej :) Na końcu wlać do hot-doga olej. 4. Wstawić do nagrzanego na 180*C piekarnika na 20 minut. Pałaszować na ciepło :) Można podawać z własnoręcznym sosem pomidorowym (pomidory + zioła = zmiksować
Zdrowie na języku :Pduża cebula Pół łyżeczki pasty chilli 3 łyżeczki papryki mielonej słodkiej 1 - 1,5 łyżeczki szałwii Olej słonecznikowy Ocet Kasza pęczak 200-250g Sól himalajska Mąka jaglana Koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki Cukier lub ksylitol Przygotowanie: 1/ Kroimy polędwiczkę w 1-1,5cm plastry i przekładamy do miski. Nacieramy mięso solą, szałwią, papryką i pastą chilli. Dodajemy olej i ocet(...)lodówki. 2/ Gotujemy kaszę wd instrukcji z opakowania, Na patelnie wrzucamy pokrojoną i osoloną z paprykę i cebulę - dodajemy szczyptę cukru i szałwi. Gdy zmiękną dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i odrobinę wody z rozpuszczoną w niej mąką jaglaną. Zagęszczamy i ściągamy z kuchenki. 3/ Przesmażamy polędwiczki na małym ogniu z obu stron. Układamy na talerzu ugotowaną kaszę, paprykę
Kuchnia PROzdrowotnakilku podstawowych produktów, które mamy w lodówce? Proponuję ślimaki z szynką, czyli ciasto francuskie w wersji nie słodkiej ;) Idealne na ciepłą kolację :)Ślimaki z szynkąSkładniki:opakowanie ciasta francuskiegoprzecier pomidorowy (3-4 łyżki)szynkaser żółtypodsmażone pieczarkizioła: bazylia, oregano, zioła prowansalskie Przygotowanie:Najlepiej zacząć od przygotowania sosu: przecier pomidorowy i wszystkie zioła wymieszaj na jednolitą masę. Ciasto rozłóż i posmaruj dokładnie
Lawendowe Nieboblachę. Ciasto najlepiej rozprowadza się palcami, warto namoczyć je w oleju - wtedy ciasto łatwiej się układa:) Sos - mieszamy ze sobą wszystkie składniki ;)Na ciasto wykładamy sos pomidorowy i pozostałe składniki. Wszystkie chwyty smakowe dozwolone jeżeli chodzi o dodatki :) Ważna uwaga, by ser dodać na kilka minut przed końcem pieczenia. Całość pieczemy 20-25 minut. Przyprawy
Lawendowe NieboKiełbaską kroimy na drobne paski.W rondelku rozpuszczamy masło, a następnie dodajemy mąkę i mieszamy. Po połączeniu się masła i mąki wlewamy pół szklanki zimnej! wody i mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i całość trzeba zagotować. Do tak przygotowanego sosu wsypujemy fasolkę i kiełbaskę. Doprawiamy do smaku: majerankiem, solą i pieprzem i gotujemy :)Pyszna ze świeżym pieczywem ;) Mniam
Lawendowe Nieboobtoczyłam w bułce tartej. Smażyłam na mocno rozgrzanym oleju po trzy minuty z każdej strony.Pomidory sparzyła i obrałam ze skórki. Pokroiłam w kostkę i przełożyłam do garnka. Dodałam przecier pomidorowy i wszystko razem gotowałam na małym ogniu, aż do osiągnięcia oczekiwanej dośc gęstej konsystencji. Doprawiłam solą i pieprzem a na końcu dodałam posiekana bazylię. Jeżeli sos jest zbyt gęsty można
Magiczna kuchnia Dariisię znaleźć pare plasterków szynki, trochę różnego rodzaju sera i oczywiście paczkę tortilli na stół wiedzie ekspresowa pizza:) SKŁADNIKI:3 tortillewszystko co pod ręką:)u mnie:Przecier pomidorowy duży4 plasterki szynkiplaser wędzonego łososia 1/3 puszki kukurydzyczerwona cebulasery po kawałku:mozarellafetatofupleśniowyzłółty1/2 opakowania szpinakujogurt greckipieprzPRZYGOTOWANIE:W miseczce mieszam przecier pomidorowy ze świeżo zmielonym pieprzem. Przecierem smaruję trzy krążki tortilli. Jeden krążek
Magiczna kuchnia Dariiduszę 10 minut po czym dodaję przepłukaną fasole i kukurydzę. Przykrywam i duszę kolejne 5 minut. Dosmaczam solą i pieprzem.Podaję zawinięte w podpieczona tortillę z sosem czosnkowym, salsą pomidorową i surówkami
Magiczna kuchnia Dariiolej i wrzucam na niego posiekane szalotki z czosnkiem, papryczką i imbirem. Podsmażam około 3 minut, aż lekko zbrązowieją. Pomidory parzę i obieram ze skórek a następnie miksuję. Pomidorową masę dodaję do podsmażonych składników i dokładnie mieszam. dodaję sproszkowane chilli, słodka paprykę kolendrę, kumin i dodaję szklankę wody. Duszę około 10 minut. Ugotowane ziemniaki obieram i kroje
Magiczna kuchnia Dariiprzyprawy do mięsa mielonegosól i pieprz do smakuPRZYGOTOWANIEW głębokiej patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam na niej cebulę z czosnkiem do zeszklenia. Następnie dodaję pomidory razem z sokiem i koncentrat pomidorowy, mieszam do połączenia składników. Duszę pod przykryciem na małym ogniu aż pomidory będą się rozpadać, jeżeli sos jest zbyt gęsty dodaję pół szklanki wody. Przyprawiam solą i pieprze oraz dodaję
Magiczna kuchnia DariiWłasnie oderwałam się od kolejnego tomu Camili Lackberg i za chwilkę ruszam po dzieciaki. Tymczasem zapraszam na miseczkę pysznej, sycącej, czerwonej fasolki w kwaśnym pomidorowym sosie pełnym smaku.Moja wersja przepisu z "What Katie ate".Czerwona fasolka na kwasnooliwa1 cebula, posiekanasól, pieprz2 ząbki czosnku, przecisnięte150 g chudego boczku pokrojonego w kostkęszczypta świeżych listków tymianku2 puszki krojonych pomidorówszczypta płatków chilipo
Dzieje kuchennej WiewióryCzyli pomysł na pizzę, gdy w domu mamy wszystko co do pizzy potrzebne, a brakuje najważniejszego: sosu pomidorowego, przecieru pomidorowego, świeżych pomidorów lub pomidorów w puszce ;)Czytaj więcej
bistro mamaGulasz wołowy na piwie to danie jednogarnkowe, idealne na chłodne, zimowe dni. Nietypowym dodatkiem nadającym całego smaku daniu jest ciemne, gorzkie piwo, które w połączeniu ze
Poezja smakuSKŁADNIKI:Makaron włoski z pszenicy durumWędzony kurczakSuszone pomidoryMozzarellaPomidorki koktajloweZielone oliwkiBazyliowe lub pomidorowe pestoOregano, sól, pieprz, oliwa z oliwekPRZYGOTOWANIE:W pierwszej kolejności musimy ugotować makaron, ważne aby był aldente. Studzimy makaron dodając oliwy aby nam się nie posklejał.Dodajemy pokrojonego w kostkę wędzonego kurczaka, oliwki, pomidorki koktajlowe, suszone pomidory i ser mozzarella. Dokładamy pesto, dodajemy oliwyz oliwek i doprawiamy
kulinarnyJa