zrobić gdy po niedzieli zostaje nam rosół i nie chcemy go jeść kolejny dzień z rzędu. Pierwsza myśl pomidorówka, ale nie jest na to alternatywa w postaci zupy ogórkowej. Miła, kwaśna odmiana w świecie zup. Potrzebujemy: 1,5 litra rosołu 1 cebulę czerwoną 1 marchewkę 3 ziemniaki 4 ogórki kiszone 3/4 szklanki soku z ogórków kiszonych 1 łyżkę masła(...)palnika. Jeśli mamy mięso z rosołu to obieramy je, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do zupy. W miseczce roztrzepujemy żółtko i dolewamy po łyżce zupy tak by się nie ścięło. Wlewamy żółtko do garnka i mieszamy zupę. I gotowe. Pyszna zupka ogórkowa ląduje w miseczce
Emskie Smakizupę, którą kocham od dziecka) oraz ogórki w curry. Tych ostatnich przepisu na razie nie dodaję, ponieważ była to wersja testowa i nie próbowałam ich jeszcze. Składniki na przecier ogórkowy (kilka słoiczków, mnie wyszło 6 o różnej pojemności): małe ogórki (ciężko określić dokładną ilość kg, ja miałam na oko około 3 kg) koper czosnek sól Ogórki oczyścić, obrać i zetrzeć(...)ząbka. Zagotować 0,5 litra wody. Rozpuścić w niej 1,5 płaskiej łyżki soli. Zalać ogórki do szyjki słoika. Mocno zakręcić wieczko. Produkt nie wymaga pasteryzacji. Przepis na zupę ogórkową (tu nie miałam przecieru, więc trzeba było trzeć kiszonkę): http://karolakulinarnie.blogspot.com/2016/11/zupa-ogorkowa.html
Karola gotujeDomowy rosół to danie często kojarzone z rodzinnym domem. Podawany jest z kluskami ziemniaczanymi, makaronem wstążki lub nitki zależnie od regionu. Rosół każdy potrafi zrobić, główna
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowa zupa pomidorowa z passaty na żeberkach wieprzowych. Dziś proponujemy sprawdzony przepis krok po kroku na pomidorową bez śmietany. Zupa pomidorowa jak u Mamy zawsze będzie nam się kojarzyć z domem i rodzinnym obiadem. To bez wątpienia doskonała zupa na każdą porę roku. Latem możemy ją przygotować ze świeżych lub pieczonych pomidorów. Jesienią i zimą z przetworów. Dlatego zawsze będzie(...)wyjątkowość. Co najważniejsze – pomidorową uwielbiają zarówno dzieci jak i dorośli, a to nie zdarza się zbyt często Zupa pomidorowa na żeberku jest naszą ulubioną wersją tej pysznej, tradycyjnej zupy. Każdy z nas ma zapewne swój sprawdzony przepis na zupę pomidorową. Przyrządzamy ją na rosole, na skrzydełkach, udkach, bulionie warzywnym lub tylko na maśle. Pomidorową podajemy nie tylko z makaronem
Kuchnia Na Wypasiepotrawę podobnie, jak nie smakują im potrawy z podrobów, albo nawet galareta z nóżek. Zaskoczeniem dla wielu obcokrajowców są także nasze polskie zupy, które my uwielbiamy, a dla nich są co najmniej dziwne, jak na przykład zupa ogórkowa, czy zupa grzybowa, albo barszcz czerwony. Słynne, zdrowe i smaczne polskie produkty żywnościowe Jedno co łączy obcokrajowców z Polakami w kwestii
ProstePesto.plzimną, wietrzną i deszczową pogodę nie ma to jak powrót do domu, gdzie czeka pełny gar gorącej zupy ogórkowej! Taka zupa nie dość, że rozgrzeje jeszcze bardziej niż kubek gorącej herbaty to dostarczy wielu witamin i mikroelementów. Bogata w świeże warzywa, a bez sztucznych ulepszaczy takich jak „Ziarenka smaku”, czy „Warzywko” tym bardziej dobrze wpłynie
Be Fit Be Stronggodziny Pikantna zupa z pieczonych warzyw może być podawana z chipsami z szynki parmeńskiej lub boczku albo z grzankami. A może masz ochotę na: Zupa grzybowa Ogórkowa zupa krem z kaszą jaglaną Harira - pożywna zupa marokańska Pikantna zupa z pieczonych warzyw #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt_translate_tooltip
Cztery Fajerygodziny Pikantna zupa z pieczonych warzyw może być podawana z chipsami z szynki parmeńskiej lub boczku albo z grzankami. A może masz ochotę na: Zupa grzybowa Ogórkowa zupa krem z kaszą jaglaną Harira - pożywna zupa marokańska Pikantna zupa z pieczonych warzyw #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt_translate_tooltip
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapowinna mieć w sobie fragmenty pomidora. Zatem zabieram się do dzieła. Zachęcam najpierw do obejrzenia filmu, na którym krok po kroku przygotowuję potrawę. Możesz też sprawdzić przepis na zupę ogórkową lub zupę kalafiorową. Film Składniki – zupa pomidorowa puszka pomidorów krojonych 3 łyżki przecieru pomidorowy 1 litr bulionu 3 średnie marchewki średnia cebula pęczek pietruszki olej pieprz
Kuchennyviral.plmąki pszennej. Zupa jest gęsta i bardzo smaczna :) Zupę doprawiamy ulubionymi przyprawami, ale niezbędny jest tutaj kwas z ogórków kiszonych, dzięki niemu smak jest lepszy - przypomina nieco zupę ogórkową. Jeżeli zupy Wam zostanie, następnego dnia możecie całość zmiksować na gładką masę i otrzymacie zupę krem z Waszymi ulubionymi dodatkami. Polecam Wam przepis na tą pożywną, jesienną zupę
Moja Książka KucharskaPrzecier z ogórków jest jednym z obowiązkowych punktów na mojej corocznej liście przetworów na zimę. Bardzo lubię używać przecieru ogórkowego do zupy ogórkowej , otwieram słoiczek i już mam gotowe i starte ogórki (w przeciwieństwie do równie pysznych, ale zachowanych w całości ogórków kiszonych ). Do przecieru możemy użyć ogórków zbyt dużych, przerośniętych, nieforemnych. Nie musimy ich obierać, można
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepowinna mieć w sobie fragmenty pomidora. Zatem zabieram się do dzieła. Zachęcam najpierw do obejrzenia filmu, na którym krok po kroku przygotowuję potrawę. Możesz też sprawdzić przepis na zupę ogórkową lub zupę kalafiorową. Film Składniki – zupa pomidorowa puszka pomidorów krojonych 3 łyżki przecieru pomidorowy 1 litr bulionu 3 średnie marchewki średnia cebula pęczek pietruszki olej pieprz
Kuchennyviral.plpierwsze zrobiłam sama drugi raz. Już za pierwszym podejściem przekonałam się, że będę je robić zdecydowanie częściej. Tym razem była do tego świetna okazja. W planach miałam zupę ogórkową, a zupa gotowana nie na mięsie to dla mnie nie zupa. Później jednak nie zawsze jest ochota na to ugotowane mięso i często nie wiadomo, co by tu z niego
Ratunku obiadDzisiaj jesienna, pyszna i rozgrzewająca zupa ogórkowa. Robię ją bardzo tradycyjnie, w sposób jaki robiła ją moja Mama. Okazuje się również(...)jest to zupa bardzo podobna do tej z przepisu Magdy Gessler - moja jednak różni się kilkoma szczegółami, które moim zdaniem mają dość istotny wpływ na jej ostateczny smak. Waszej ocenie zostawiam, czy jest to przepis lepszy czy gorszy. Wypróbujcie sami. :) Pamiętajcie również, że podstawą dobrej zupy jest ... dobra podstawa. :) Tradycyjnie zatem moją ogórkową gotuję na żeberkach wieprzowych
Garniec Magalie