Dzisiaj serwujemy krem pieczarkowy bezmięsny. Prosty i szybki obiad :) Składniki: 1 seler 1 korzeń pietruszki 3 marchewki 2 cebule 600 g pieczarek 100 ml śmietany 30 % 200 g serka topionego sól i pieprz do smaku 2 łyżki masła klarowanego dodatkowo grzanki Przygotowanie : W garnku zagotować 2,5 litra wody z obranym selerem, pietruszką i marchewkami. Na patelni(...)pieczarkami zblendować w osobnej misce z chochelką wywaru warzywnego, przelać do wywaru, przyprawić i gotować na małym ogniu. W miseczce zblendować serek ze śmietaną i chochelką bulionu, zagęścić zupę. Zupę podawać z grzankami. Smacznego
Niezły Młyneksię trochę zieleni, co by przywołać wiosnę na talerze, zaszczycić je powiewem świeżości i lekkości. Myślę, że dzisiejszy krem idealnie wpasowuje się w podane powyżej kryteria, więc jeśli brakuje Wam pomysłu na wiosenny lunch lub kolację - przychodzę z przepyszną propozycją! Zupa jest lekka i pożywna, a z wędzonym łososiem stanowi pełnowartościowy posiłek. Ja podałam moją porcję z jogurtem naturalnym(...)dodajemy pieprz, odrobinę bazylii i oregano. Po upływie wyznaczonego czasu zdejmujemy garnek z ognia, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia, a następnie blendujemy na gładki krem. do podania: łosoś wędzony na zimno jogurt naturalny wiórki kokosowe Zupę skrapiamy sokiem z cytryny, podajemy z jogurtem naturalnym, wiórkami kokosowymi i kawałkami wędzonego łososia. Smacznego! 🌟 ✩✩✩ Instagram
Kuchnia EllieUwielbiamy polskie młode ziemniaczki. Krem jest subtelny zarazem wyrafinowany w smaku. Składniki 700 g młodych ziemniaków 1 duża cebula 1 łyżeczka masła sól ,pieprz mielony kminek 300 g szynki gotowanej natka pietruszki Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Posiekaną cebulę szklimy na maśle ,dodajemy do niej pokrojone w kostkę ziemniaki i smażymy jeszcze 5 min. Następnie zalewamy(...)miękkości ziemniaków. Zestawiamy z ognia ,studzimy i miksujemy. Ponownie wstawiamy na palnik ,zagotowujemy ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,mielonym kminkiem. Szynkę kroimy w paski ,podsmażamy (bez tłuszczu) na patelni. Zupę rozlewamy do talerzy ,dodajemy smażoną szynkę i posiekaną natkę pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G KitchenZapraszam po przepisy na pyszną zupę – wegańskie, lekkie, beztłuszczowe, bezglutenowe, bezzbożowe, beznabiałowe, po prostu zdrowe! Zupy podczas stosowania diety dr Dąbrowskiej są absolutną podstawą. Przede wszystkim sycą, dodają energii i rozgrzewają. Dzięki zupom można na tej diecie spokojnie wytrwać pełne 42 dni. Wywar warzywny na włoszczyźnie, przyprawy i dodatek głównego składnika zupy, np. pomidor, ogórek kiszony, kalafior, brokuł, cebula(...)burak, kapusta – tworzą bardzo smaczne kompozycje. Warto przygotować sobie taką zupę na śniadanie czy na obiad, a zmiksowaną w postaci kremu do popijania w pracy. Jest to znakomita porcja błonnika i witamin. Wypróbujcie też moje Gorące dania i Sałatki i surówki . Moje propozycje zup: Rosołek z vegetti cukiniowym Rosołek z vegetti marchwiowym Kapuśniak Zupa botwinkowa
To co kochamgłównego składnika zupy, np. pomidor, ogórek kiszony, kalafior, brokuł, cebula, burak, kapusta – tworzą bardzo smaczne kompozycje. Warto przygotować sobie taką zupę na śniadanie czy na obiad, a zmiksowaną w postaci kremu do popijania w pracy. Jest to znakomita porcja błonnika i witamin. Wypróbujcie też moje Gorące dania i Sałatki
To co kochamJeżeli nie jesteś wampirem, ten krem Ci posmakuje:) Przepis znalazłam w książce "Pyszne 25" Anny Starmach. Podobno leczy przeziębienia, dodaje energii i odstrasza niechcianych gości ;) Zapraszam do wypróbowania! Składniki (dla 4 osób): 1l bulionu warzywnego * 10-12 ząbków czosnku 1 cebula 4 ziemniaki 250 ml śmietanki kremówki 3 kromki chleba oliwa z oliwek 1 łyżka świeżego rozmarynu(...)rozmaryn, ziemniaki pokrojone w drobną kostkę, pieprz i smażymy jeszcze 3 minuty (pilnujemy, żeby czosnek się nie przypalił). Wlewamy bulion i gotujemy bez przykrycia 20 minut. 2. Zupę miksujemy na gładki krem, wlewamy śmietankę. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ostatnie 2 minuty, doprawiamy solą i pieprzem. 3. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Od chleba odkrawamy skórkę, a miąższ kroimy
My Culinary Artprzeze mnie krakowskiego Amarylisa. Już samo wnętrze przyprawia o zawrót głowy. Bardzo klimatyczne miejsce z romantyczną muzyką francuską w tle. Oto pozycje z menu, które zamówiliśmy: Krem z łososia z żabimi udkami Przepyszna zupa. Chyba po raz pierwszy jadłam zupę rybną. Tak samo pierwszy raz próbowałam obgotowanego żabiego udka. Zaskakujące smaki. Consommé z kaczką i warzywami Bardzo intensywny smak. Aromatyczny
Karola gotujegarnku zagotować wodę z dodatkiem soli, liścia laurowego, bazylii i pieprzu, dodać warzywa i gotować około 20 minut (do miękkości) na średniej mocy palnika. Zupę zdjąć z ognia, zmiksować blenderem na krem i znów wstawić na palnik, by składniki się przez chwilę przegryzły. Doprawić do smaku, uzupełniając przyprawy, jeżeli jest jeszcze taka konieczność. Podawać z gotowanym ryżem oraz natką
Poezja Smaków - blog kulinarnywersję bardziej przyrumienioną lepiej piec w 200 stopniach. Dalsza obróbka lub podanie zależy od inwencji i potrzeb. Ja upieczoną dynię studzę i zamrażam w porcjach na zupę. W zimie mogę sobie zrobić ekspresowy krem z dyni. Można ją też zjeść od razu, np. z dipem czosnkowym. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuKolory jesienne, jednak smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno :) Krem pomidorowo -gruszkowy, to zdecydowanie udany eksperyment! Zupa słodkawa, jednak czuć ostry smak papryki, co moim zdanie daje ciekawy posmak :) Składniki: *5 pomidorów *4 gruszki *2 marchewki *mielona ostra papryka *500 ml bulionu *2 łyżki masła *sól, pieprz *bazylia Przygotowanie: 1. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki
FITBUuKdobrze się upieką i lekko zarumienią. Upieczone warzywa przełożyć do garnka. Dodać liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą i gotować przez 20 minut. Następnie z zupy wyłowić przyprawy i zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki lub kolendry. Smacznego
kolorowotorcikowomoim blogu. :) Oferta jest bardzo szeroka, więc zapewne każdy znajdzie coś dla siebie. Możemy wybierać spośród kilkunastu kategorii: » Sosy Pomidorowe » Pesto » Makarony i ryż » Polenta » Zupy i risotto » Oliwki » Przekąski » Bruschetty i kremy warzywne » Warzywa strączkowe » Przetwory owocowe i miody » Octy i oliwy z oliwek » Kawa i ciastka Wśród nich znajdują się popularne produkty takie jak przetwory pomidorowe, oliwki
Poranek na słodkooczywiści sezon dyniowy! Uwielbiam dynię i mogę ją jeść chyba pod każdą postacią. Najlepiej smakuje mi jednak w postaci parowanej z koperkiem (przepis TUTAJ ) i zupy. Zupy, która jest gęstym, sycącym, mocno rozgrzewającym kremem! Polecam Wam bardzo gorąco przepis poniżej - krem wychodzi przepyszny! Delikatny, ze szczypta pikanterii, aksamitny, odżywczy, po prostu pyszny ;) Składniki: 1 l wody 2-3 średnie marchewki
Zdrowie na języku :PNastępna ciekawa zupa w naszej kolekcji gęstych i sycących kremów. Delikatnie słodki smak zielonego groszku, baza z klasycznych warzyw i na koniec delikatna nuta świeżej pietruszki dają nam interesujące połączenie smaków przy małej ilości kalorii
Milion Smakównastępnie dodajemy jogurt naturalny, śmietanę, mąkę ryżową, sól, pieprz. Miksujemy całość.Na koniec dodajemy 1/3 startego na tarce ogórka i gotujemy jeszcze przez moment. Gotowy krem wlewamy do miseczek i wrzucamy do zupy kilka kostek sera żółtego,a całość dekorujemy świeżym ogórkiem
noteskulinarnyfigamieszamy i smażymy kolejne 2 minuty. 3. Wlewamy bulion i pomidory z puszki. Gotujemy 10 minut, po czym blendujemy zupę (dzięki tak wczesnemu zblendowaniu, w zupie zostaną kawałki soczewicy. Jeżeli wolicie gładki krem, zostawcie blendowanie na koniec gotowania). Odstawiamy na palnik i gotujemy 20 minut na średnim ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i rozlewamy do miseczek. Dodajemy
My Culinary Artmnie Kinga informując naród, że oto będzie doprawiać zupę przyprawami leśnymi i wwaliła w ramach tych przypraw Vegetę. Dziś idę do lasu szukać krzaczków Vegety. Cudowna zupa grzybowa została przerobiona na modny wszędzie krem. Ja się pytam po co?? Czemu blendować cudowne grzyby? Ustawili jej tak dziwnie kamery, że co sekundę obracała głowę, a ja się modliłam żeby
ladykitchen