Zupa kremowa z pieczonej papryki

Zupa kremowa z pieczonej papryki

Zupa kremowa z pieczonej papryki

Przepis na : obiad

1 kg czerwonej papryki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 litr bulionu z indyka oliwa z oliwek olej do smażenia sól pieprz słodka sproszkowana papryka Składniki pozwalają na wykonanie 1,5 litra zupy z pieczonej papryki. Przygotowanie. 1. Papryka. Paprykę dobrze umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Paprykę układać skórą do dołu smarując jej wnętrze oliwą z oliwek. Doprawić solą morską i pieprzem. Pokroić wzdłuż 3 ząbki i rozłożyć na ćwiartkach papryki. Tak przygoto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pij soki wyciskane

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.