pokrojoną w kostkę i smażymy przez chwilę. Dodajemy pokrojony imbir. Po chwili dolewamy bulion i gotujemy warzywa do miękkości. Następnie miksujemy całość na krem, dodajemy sok jabłkowy i ser mascarpone (doskonale zabiela i nadaje zupie jeszcze ładniejszą strukturę), doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie chili. Jabłka obieramy, kroimy i przesmażamy na maśle. Zupę posypujemy cząstkami jabłek i kilkoma listkami świeżej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataLato to idealny sezon na pyszne zupy ze świeżych pomidorów. Jeżeli znudziła się już Wam klasyczna pomidorówka, warto poeksperymentować. Przepis na krem z pomidorów z mlekiem kokosowym znalazłam w Jadłonomii Marty Dymek. Początkowo do pomysłu podeszłam sceptycznie ale ciekawość zwyciężyła. I dobrze bo zupa okazała się pyszna - delikatna i kremowa a mleko kokosowe dodawało naprawdę przyjemnego posmaku. Jeżeli chodzi
Milion Smakówgotującej się soczewicy. Gdy papryka delikatnie odparuje i przestygnie, obieramy ją ze skóry, czyścimy z pestek i pokrojoną w kostkę dodajemy do zupy. Gotujemy pod przykryciem około 20min, po czym zestawiamy z ognia i miksujemy na krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Czasem doprawiam ją słodką śmietaną, lub dodaję kilka kosteczek sera feta, ale zdecydowanie wolę w wersji
Farmażonykoniec zimne powiewy wiatru. Córcia na wycieczce, Syncio na szczepieniu, a potem lody i bułka czosnkowa dla wszystkich... a marzy mi się zupa... np. taka łatwa pomidorowa z kokosową nutką wg Jadłonomii :) Krem pomidorowo-kokosowy z koperkiem 1 duża cebula 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki szczypta chili olej kokosowy 2 kg pomidorów malinowych pół łyżeczki soli(...)zostawiamy do podania). Smażymy całość ok 10 minut. Pomidory pozbawiamy skórek (lub nie), wykrawamy szypułki. Pomidory dorzucamy do garnka z warzywami. Solimy i gotujemy pod przykryciem ok pół godziny. Zupę miksujemy blenderem stopniowo dolewając mleczko kokosowe. Solimy i pieprzymy do smaku. Podajemy z posiekanym koperkiem i kleksem mleczka kokosowego
Dzieje kuchennej Wiewiórypatelni. Kiedy kasza i warzywa są już miękkie część z nich wyławiamy łyżką cedzakową do miski, a resztę zawartości garnka miksujemy blenderem na krem, w międzyczasie dodajemy 3/4 uprażonych migdałów i dalej miksujemy! Gotową zupę stawiamy ponownie na ogniu i dodajemy wyciągnięte wcześniej warzywa z kaszą i całość zagotowujemy. Gotową zupę nakładamy do miseczek, posypujemy uprażonymi migdałami i świeżymi
Plate of Joychyba nie muszę :), jeżeli jednak trzeba Was do niej przekonać, powiem tak : niebiańsko kremowa, uczta chyba dla każdego podniebienia . Zapraszam Składniki: na rosół- 6 podudzi z kurczaka na zupę: 3 por 6 ziemniaków 2 gałązki celera 400 ml śmietany sól, pieprz 2-3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny Wykonanie: W garnku gotujemy z podudzi rosół(...)Dodajemy seler. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 20 min lub do miękkości warzyw. Gdy warzywa są juz miękkie- miksujemy - blendujemy na krem. Dolewamy śmietane. Kładziemy na gaz, pozwalamy by się zupa zagotowała- doprawiamy do smaku solą I pieprzem. I gotowe :) Krem podajemy z dużą ilością pietruszki I ja podałam z focaccia . Ale o focaccia
Smaki EdytyPlacki z cukinii z siemieniem lnianym Zobacz więcej keto przepisów Zobacz również >> Keto słodycze << >> Keto weganizm << >> Keto śniadanie << >> Keto obiad << >> Keto zupy << >> Przepisy poniżej 5 g węglowodanów << >> Przepisy Low Carb (10-25 g węglowodanów) << A może coś keto na słodko? Chałwa domowa bez cukru Michałki(...)przepis tradycyjny (keto, low carb) Tiramisu z bitą śmietaną Deser snickers – wersja fit Curry z cukinią (wegańskie) Focaccia tradycyjna (wegańskie) Keto sernik raffaello Zupa z fasolki szparagowej Ciasteczka francuskie z bananami (wegańskie) Krem z brokułów ze szpinakiem (keto, low carb, wegański) Artykuł Gzik – przepis tradycyjny (keto, low carb) pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepisZupa grochowa to jedno z dań podawane w moim domu na wigilijnym stole. Nie dodaje się do niej żadnego mięsa, ani wędzonki do smaku. Nie trzymamy się wigilijnej tradycji, że powinno być 12 dań wigilijnych, a stół powinien być wypełniony po brzegi jedzeniem. Dania są postne i w umiarkowanej ilości. Czas wykonania: 1 godzinę 15 min (12 h oczekiwania) Ilość(...)garnka i zalać 1 l wody. Gotować na niewielkim ogniu około 1 godziny, do czasu aż groch zacznie się rozpadać, a pod koniec gotowania doprawić. Zupę wystudzić i za pomocą blendera zmiksować na jednolity krem. Podawać z łazankami. Krok po kroku: 1. Namoczyć groch 2. Wypłukać groch i zalać wodą 3. Gotować do miękkości 4. Całość zmiksować 5. Doprawić
KuchniaWeDwoje.plkremem orzechowym, powidłami i polewą Pyszny, aromatyczny piernik przekładany kremem i powidłami Danie Dessert Kuchnia Polish Keyword boże narodzenie, ciasto z kremem, piernik, polewa Składniki Ciasto 500 g mąki pszennej 200 g masła 3 szt żółtka 4 łyżki mleka 1 łyżeczka sody 0,5 szkl. miodu (dałam gryczany) 1 szkl. cukru 2 łyżki przyprawy do piernika Krem(...)kolejno krem, powidła, krem. Na ostatni placek dajemy polewę czekoladową. Ozdabiamy według uznania Krem Kaszę gotujemy w mleku z cukrem. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ubijamy, dodajemy po łyżce kaszy. Na sam koniec dosypujemy orzechy lub dodajemy namoczone wcześniej bakalie. Polewa Składniki polewy rozpuścić w garnuszku, chwilkę pogotować cały czas mieszając Artykuł Pyszny piernik sułtański z powidłami i kremem bakaliowym pochodzi
Mieszam w Garnkudodajemy pokrojony czosnek i chwilkę dusimy. Następnie wlewamy ciepły rosół, dodajemy liść laurowy, doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Z ugotowane zupy wyciągamy liścia laurowego i miksujemy blenderem na gładki krem (gęstość kremu możemy sobie regulować rosołem, jeśli chcemy uzyskać rzadszą konsystencję dodajemy więcej rosołu). Podajemy z grzankami i tarty serem żółtym
Domowy Smak Jedzeniaprzy okazji coraz to nowych przepisów z jej wykorzystaniem. Jej zaletą jest to, że można ją wykorzystać do wielu dań i deserów. Ja zagęszczam nią zupy, sosy, używam jej do placków, naleśników, ciast pieczonych, kremów do przekładania ciast itp. Dziś zrobiłam deser z jej wykorzystaniem. Jest to deser, który można jeść na ciepło lub na zimno. Dla mnie lepszy jest
Waniliowe Improwizacjewrzucamy do zupy. Dodajemy poszatkowaną ostrą papryczkę. Zupę z pomidorami i papryką gotujemy przez 15 minut na małym ogniu. Następnie wyjmujemy z zupy pora a całość miksujemy ręcznym blenderem na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą, cukrem, papryką słodką oraz ostrą. Grzanki: Bułkę kroimy na kromki i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C . Masło ucieramy ze zmiażdżonym
Qchnia po prostuostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy na gładką masę. Masą przekłądamy placki ciasta. Artykuł Karpatka – ciasto z kremem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuDomowa nutella Domowy krem orzechowo czekoladowy czyli tzw. domowa nutella, uwielbiana przez dzieci i dorosłych, jest moim zdaniem równie smaczna, jak oryginał. Nie zawiera, owianego ostatnimi
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataciasto nakłuwamy końcem łyżki i dokładnie smarujemy kremem. Ozdabiamy owocami. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/ciasto-z-cukinii-ciasto-cukiniowe-mocno-czekoladowe-z-kremem/ MieszamWGarnku Artykuł Ciasto z cukinii, ciasto cukiniowe mocno czekoladowe, z kremem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku