zupy-kremu, można ją rozrzedzić, dodając więcej bulionu. Rozgrzewające przyprawy dają zupie moc energetyczną, która rozgrzeje nas skutecznie czego potrzebujemy szczególnie jesienną porą. Polecam, koniecznie wypróbujcie! Print Zupa z czerwonej soczewicy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszna kremowa zupa o wspaniałym smaku. Course Zupy Cuisine Polska Keyword soczewica Prep Time 10 minutes Cook Time(...)mieszając. Do podsmażonych warzyw dodać soczewice , smażyć wszystko jeszcze 3 minuty. Następnie wlać pomidory i bulion , zupę gotować przez około 20 minut, do momentu, kiedy soczewica zrobi się miękka. Garnek z zupą zdjąć z ognia i zmiksować na gładki krem. Doprawić przyprawami, ewentualnie dolać więcej bulionu. Podawać z kiełkami lucerny . Smacznego ! Artykuł Zupa z czerwonej soczewicy
SprawdzonaKuchnia.plprostu uwielbiam:) Nie jest to taka typowa pomidorówka jaką najczęściej robi się w poniedziałek, na „poniedzielnym” rosole (dodając do niego koncentrat pomidorowy), tylko gęsta i mocno pomidorowa zupa-krem przygotowana na bazie pomidorów z puszki. Jadłam kiedyś podobną zupę w jednej z moich ulubionych restauracji (nie, nie chodzimy tam często, a jedynie od wielkiego dzwonu, ale zawsze czymś
Smaki Na Talerzupopołudnia. Potrawy tej pory roku powinny składać się z urzekającej kompozycji kolorowych, pastelowych smaków. Powinny być zapamiętane i wspominane przez cały rok. Dlatego dzisiaj zapraszamy Was na trójkolorową zupę krem, która idealnie pozwoli zapisać w Waszej pamięci smaki jesieni. Składniki: Ok. 2,5l wywaru warzywnego lub mięsnego 4-5 średnich marchewek Ok.1kg dyni 2 małe puszki(...)oczywiście co kto lubi :)). Po ok.10 minutach, wszystkie kremy rozdrabniamy blenderem. Na koniec doprawiamy solą i cytrynowym pieprzem – nie tyczy się to już oczywiście kremu z kukurydzy, którą moglibyśmy w ten sposób zepsuć. Do zupy idealnie pasują grzanki. Smacznego! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
Symfonia SmakówZupa krem ze świeżego groszku i zielonej fasolki. Smak podkręca kolendra i mięta, która dodaje tej zupie dużo świeżości. Koniecznie wypróbujcie, jest pyszna! Składniki: 400 g świeżego groszku (można użyć mrożonego) 100 g zielonej fasolki 1 ziemniak 1 cebula garść świeżej mięty garść świeżej kolendry 2 ząbki czosnku 1 l bulionu warzywnego 2 łyżki masła sól, pieprz Świeży groszek wyłuskać
Moja Galeria SmakuPrzedstawiam dzisiaj przepis na dosyć nietypową zupę. Krem z pieczonych gruszek i pietruszki z tymiankiem i śmietanką zaskoczył mnie swoim smakiem. Zaskoczył oczywiście pozytywnie:) Wcześniej słysząc o takim połączeniu jakoś nie mogłam się przełamać i żałuję, że nie zrobiłam jej wcześniej bo jest pyszna! Pietruszkę można swobodnie zastąpić pasternakiem, chociaż jest on trudniej dostępny w naszych sklepach. Zapraszam! Scroll down(...)gruszką i doprowadź całość do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj zupę około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Zmiksuj zupę blenderem ręcznym lub dzbankowym na gładki krem. Przełóż zupę ponownie do rondla, wmieszaj śmietanę i podgrzej przez chwilę na średnim ogniu. Dopraw do smaku solą i pieprzem jeżeli to konieczne. Rozlej zupę do miseczek, posyp tymiankiem i serem
karmelowyPlanowałam dziś trochę zaszaleć w kuchni, ale koniec końców wygrała prostota - zupa krem. Pisałam już wielokrotnie, jak bardzo lubię tego typu zupy. Szczególnie te proste w przygotowaniu, szybkie i lekkie. Jak ta - zupa z czerwonej papryki. Zawiera dużo błonnika, a przy tym jest niskokaloryczna. Na kolację lub jako pierwsze danie obiadowe. Pycha! Składniki: 7 czerwonych papryk 1 cebula 4 ząbki
Powiedz dietom nieielony krem z warzyw. Ostatnio mój organizm upodobał sobie brokuła. Więc przygotowuję różne jego postaci w swojej diecie. Jestem zwolenniczką twierdzenia, że organizm sam wie czego mu potrzeba. Zupę krem przygotowałam z cukinią, szpinakiem z zielonym groszkiem a na wierzch kiełki lnu, które z łatwością wyhodujecie sami. Składniki: korzeń pietruszki 1 cm plaster selera oliwa z oliwek cukinia 2 ząbki(...)zakrycia warzyw, posolić i gotować ok 10 minut. Potem dodać pokrojoną cukinię i gotować 3 minuty. Dodać szpinak. Gotować kilka minut. Doprawić gałką i pieprzem. Następnie zmiksować zupę na krem. Podawać z kiełkami
AZgotuj!Pożywna, aromatyczna i bardzo smaczna zupa krem z cukinii. Zmiksowane warzywa smakują świetnie i doskonale sycą. Dodatkowo, jest to super pomysł na to, aby dzieciaczki zjadały masę warzyw ze smakiem i miały ochotę na dokładkę ;) Zupę można podać z grzankami (dobre kupisz w KLIK ), groszkiem ptysiowym lub chipsami z szynki,boczku lub polędwicy łososiowej (KLIK) 2 młode(...)kostkę rosołową, duszę chwilkę i zalewam wrzątkiem, ilość zależy od tego jaką chcemy gęstą zupę. Ja nalewam ciut ponad warzywa. Gotuję zupę do momentu aż warzywa będą dały się zmiksować. Dodaję łyżkę śmietany i miksuję na krem. Na koniec dodaję posiekany drobniutko koperek. SMACZNEGO!!! ZAPRASZAM PO PRZEPIS, NA PYSZNE PODUDZIA:) KLIK
Takie tam pichcenieSzybka, nieskomplikowana zupa krem, którą można przygotować w 30 minut. To zdecydowanie jedna z moich ulubionych. Wszystko czego potrzebujemy do jej przygotowania to brokuł, ziemniak, czosnek, przyprawy, jogurt i trochę wody. Niedużo, prawda? :) Zupa świetnie smakuje z prażonymi pestkami (słonecznik, dynia), orzechami (migdały, laskowe, nerkowce), pełnoziarnistymi grzankami, czy w mnie zdrowej wersji z groszkiem ptysiowym, czy serem. Dodatki można dobierać(...)Odlewamy wodę do innego garnuszka (nie wylewamy!) tak aby zostało jej ok 200-300 ml i blendujemy warzywa na gładki krem. Jeśli jest zbyt gęsty dolewamy bulionu tak aby uzyskać ulubioną konsystencję. Jogurt łączymy z kilkoma łyżkami gorącej zupy i dodajemy do całości. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do zupy. Całość mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut. Na koniec
DefinicjaSmakupoczątek chciałabym zaproponować wam coś prostego a zarazem wyrafinowanego. Wszyscy chyba znają zupy typu krem, i tak naprawdę byłoby nudno gdybym zapodała wam zwykły krem z białych warzyw. Nudzie mówię zdecydowane nie !, stąd też niniejsza zupa wykończona będzie w niezwykły sposób : Będzie chrupko, pikantnie i pysznie. Zapraszam. Na bulion warzywny: · 500 g włoszczyzny : · 3 średnie marchewki · ćwierć selera(...)minut. 4. Gdy warzywa zmiękną dodajemy 50 g serka topionego i typu Gouda, wlewamy 100 ml kwaśnej 12% śmietany i wszystko miksujemy blenderem na gładki i jednolity krem. Doprawiamy zupę 2 łyżeczkami Vegety lub soli szczyptą cukru oraz świeżo zmielonym pieprzem i startą gałką muszkatołową. 5. Cebulę i chili podsmażamy na patelni z łyżeczką łuszczu i dodajemy miód
wyjątkowa kucniapoczątek chciałabym zaproponować wam coś prostego a zarazem wyrafinowanego. Wszyscy chyba znają zupy typu krem, i tak naprawdę byłoby nudno gdybym zapodała wam zwykły krem z białych warzyw. Nudzie mówię zdecydowane nie !, stąd też niniejsza zupa wykończona będzie w niezwykły sposób : Będzie chrupko, pikantnie i pysznie. Zapraszam. Na bulion warzywny: · 500 g włoszczyzny : · 3 średnie marchewki · ćwierć selera(...)minut. 4. Gdy warzywa zmiękną dodajemy 50 g serka topionego i typu Gouda, wlewamy 100 ml kwaśnej 12% śmietany i wszystko miksujemy blenderem na gładki i jednolity krem. Doprawiamy zupę 2 łyżeczkami Vegety lub soli szczyptą cukru oraz świeżo zmielonym pieprzem i startą gałką muszkatołową. 5. Cebulę i chili podsmażamy na patelni z łyżeczką łuszczu i dodajemy miód
wyjątkowa kucniaDynia w gulaszu jednym, dynia w gulaszu drugim i jeszcze zostało pół dyni, więc dziś - ZUPA KREM Z DYNI. Jak to u mnie, obiad musi robić się w miarę szybko, żeby więcej czasu na życie starczyło ;) Przepis będzie więc łatwy, a przy okazji znowu ze wskazówkami, co po kolei dodawać wg 5 przemian. Zaczynamy od rozgrzania 2 łyżek oleju kokosowego(...)dzięki temu dzieci nie widzą marchewki i cebuli). Kto nie ma, blenduje "żyrafą" w garnku. Już na talerzach posypujemy krem natką pietruszki (Drzewo), kilkoma łyżkami amarantusowego poppingu (Ogień) i na koniec polewamy lekko mleczkiem kokosowym (Ziemia), uzyskując rozgrzewającą i harmonizującą zupę na obiad czy kolację w zimny dzień. Dziś jedliśmy zagryzając gorącymi tostami ale można zrobić też grzanki i dodać
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEDYNI! ZUPA Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO. ROZGRZEWAJĄCA ZUPA NA JESIEŃ. MASŁO ORZECHOWE Z DYNI! CHLEBEK DYNIOWY Z KREMEM SZAFRANOWO-DYNIOWYM NALEŚNIKI GRYCZANE Z SOSEM DYNIOWYM I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ. PYCHA! ZUPA KREM Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO I SŁODKIEJ PAPRYKI SAŁATKA Z FIGAMI I SEREM SYROP DO KAWY PUMPKIN SPICE COFFEE ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z DYNI NA ZIMĘ, Z JARMUŻEM I POSYPKĄ(...)ZIAREN. KREM Z PIECZONEJ ZUPY Z DYNI Z KURCZAKIEM GARAM MASALA PLACUSZKI Z DYNI I MARCHEWKI! POLĘDWICZKI Z KURCZAKA NA PUREE Z DYNI I MAKARONEM Z CUKINII W PESTO
SMYKWKUCHNIwrzucamy podzielony na różyczki, opłukany brokuł. Liście jarmużu płuczemy pod bieżącą wodą, wycinamy łodygi i kroimy drobniej. Dorzucamy do gotującej się zupy, po około 5 minutach całość blendujemy na krem. Zupę przyprawiamy do smaku, wlewamy olej, wyłączamy gaz, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i wsypujemy kaszę. Po kilku minutach, gdy kasza napęcznieje, całość ponownie blendujemy
Kolorowy PrzepisownikKrem z dyni i soczewicy / Creamy Pumpkin Lentil Soup Krem z dyni i soczewicy / Creamy Pumpkin Lentil Soup Dziś zapraszam na pyszną i rozgrzewającą zupę krem z dyni i soczewicy. Moja zupa dyniowa jest pełna aromatycznych, indyjskich przypraw: curry, kurkumy, kminu rzymskiego i papryki. Będzie idealnym posiłkiem na chłodne, jesienne dni. Do kremu z dyni możecie też dodać mleczka kokosowego(...)albo kokosowej śmietanki, zastępując nimi zwykłą śmietanę. Wtedy zupa dyniowa nabierze nowego, egzotycznego smaku. Smacznego:) Polecam też inne moje zupy dyniowe: zupę z dyni i marchewki, zupę z dyni i papryki, krem z dyni piżmowej Do przygotowania mojego kremu z dyni i soczewicy użyłam fantastycznych produktów BIO, które otrzymałam w paczce niespodziance od firmy Polskie Młyny:) Przepis na krem
Lekcje w kuchni