zupa krem z porów - 910 przepisów (strona:26/61)

Zupa krem z kurek 161

żeby zrobić szybko i smacznie zupę krem ze świeżych kurek, to nie czekajcie, tylko zabierzcie się do pracy. Przepis jest dla 4 osób, ale jeśli macie w domu kilku łasuchów, proponuję zrobić podwójną porcję     Składniki: 400 g kurek świeżych warzywa na wywar (2 marchewki, pietruszka, seler, por) 2 cebule 2 łyżki oliwy ziele angielskie listek laurowy(...)małym gazie na 10 minut.     Zmiksowałam. Przyprawiłam solą i pieprzem, wsypałam posiekaną natkę pietruszki.   Krem rozlałam do miseczek, dodałam po łyżce śmietany i posiekany koperek. Do każdej miseczki włożyłam małe kurki.   Jest to łatwa i szybka do zrobienia zupa krem ze świeżych kurek. Dodam, że bardzo smaczna. Wobec tego, jeśli się na nią skusicie, życzę SMACZNEGO

Kuchnia u Krysi
Zupa-krem z jarmużu z ziemniakami, brokułem i kuskusem 169

Gotujemy aż będą miękkie. Gdy tak się stanie wyjmujemy seler, pietruszkę, por, liście i ziele angielskie. Do garnka wrzucamy podzielony na różyczki, opłukany brokuł. Liście jarmużu płuczemy pod bieżącą wodą, wycinamy łodygi i kroimy drobniej. Dorzucamy do gotującej się zupy, po około 5 minutach całość blendujemy na krem. Zupę przyprawiamy do smaku, wlewamy olej, wyłączamy gaz, dodajemy posiekaną natkę pietruszki

Kolorowy Przepisownik
Zdrowa zupa ziemniaczana 317

Jedna z najlepszych zup kremów i w dodatku pełna zdrowia. Jest w niej cała główka czosnku, ale nie bójcie się, po zjedzeniu nie zieje się ogniem. Robię ją już drugi raz w tym tygodniu, a w międzyczasie trafiłam na program z Karolem Okrasą, w którym też robił zupę ziemniaczaną, choć trochę inną. By ją uszlachetnić dodał na dno miseczki usmażone(...)przykryciem pora i cebulę przez 3 minuty, co jakiś czas mieszając. Dodajemy ziemniaki, czosnek, listek laurowy i zalewamy bulionem. Gotujemy 30 min. Ziemniaki powinny być ugotowane.Po 30 minutach zdejmujemy garnek z ognia, wyjmujemy listek laurowy i miksujemy blenderem na krem. Stawiamy ponownie na ogniu, dodajemy gałkę, sok z cytryny i śmietaną. Gotujemy jeszcze 3 minuty mieszając.Zupę podajemy polaną oliwą

W kuchni wieczorem
Zupa krem z kurek 178

Pyszna i delikatna w smaku zupa krem z kurek, jest bardzo sycąca. Możemy ją podać z grzankami lub z groszkiem ptysiowym, idealnie się sprawdza na przyjęciach rodzinnych. Składniki: 2 litry rosołu drobiowego 600 gram kurek 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka 3 ziemniaki Kawałek pora 100 ml. śmietany 30% 100 gram serka topionego Sól, pieprz 3 łyżki masła Sposób przygotowania(...)Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę, pora kroimy w pół plastry, cebulę kroimy w kostkę. Kurki oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. W większym rondlu roztapiamy masło dodajemy wszystkie pokrojone warzywa oraz kurki, smażymy na małym ogniu do odparowania wody. Wlewamy rosół, gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw, zupę miksujemy blenderem. Zupę ponownie podgrzewamy, dodajemy serek topiony

Bajeczna Kuchnia
Mgliście jesnienny KREM Z CUKINII. 173

Przecieram jeszcze zaspane oczy.  Ciemno. Zbyt ciemno jeszcze, by wstać.Ale zegarek ewidentnie pokazuje realną godzinę.Zwlekam się, ociągając. Ubieram w amoku. Zaczyna się pora

W kuchni Karmel-itki
KREM CUKINIOWO KALAFIOROWY Z GRZANKAMI 156

zupki. Zupa krem na obiad to trochę za mało , by uzupełnić naszą dietę, dlatego proponuje przygotować do tego grillowanego filecika, którego pokroić na cienkie plastry i umieścić w zupce. No... teraz to zupka na pewno jest pełnowartościowa i najsmaczniejsza!  SKŁADNIKI: bulion warzywny 1 l.  cukinia 200 gram  kalafior 200 gram  cebula czerwona 1 szt. por biała(...)część ok. 8 cm śmietana 12 % do zup i sosów ok. 100 ml.  koper suszony 1 łyżka sól, pieprz do smaku masło 1 łyżka chleb razowy 2 kromki czosnek 3 ząbki oliwa z oliwek 2 łyżki filet drobiowy 2 szt.  sól 1/2 łyżeczki czosnek granulowany 1/2 łyżeczki pieprz 1 szczypta zioła prowansalskie 1 łyżka olej 2 łyżki METODA

Kuchnia Paulettes
AKSAMITNY KREM CHRZANOWY 162

milion pomysłów na zastosowanie tego kremu. Dziś świetnie sprawdził się w zupie i na kanapkach, wczoraj w tortilli z łososiem. Od "pierwszego razu" na stałe zagościł w naszej lodówce. A ponieważ chrzan o tej porze roku jest niezbędny w naszej diecie, podejrzewam, że jeszcze nieraz przekieruję Was na te stronę :) Póki co jednak, zapraszam: Składniki 200 g śmietany kremówki

OliveandThyme
Pikantna zupa dyniowa z zielonym groszkiem 225

sprawia, że po jej zjedzeniu jesteśmy syci i szczęśliwi :)  Moja pikantna zupa krem z dyni jest idealna na długie, deszczowe jesienne wieczory. Smacznego!  Pikantna zupa dyniowa z zielonym groszkiem     Składniki Włoszczyzna (1 mały seler, 3 marchewki, 1 korzeń pietruszki z natką, por, cebula) Dynia hokkaido (ok. 1,5 kg ze skórką) Zielony groszek z puszki Pół

VegUlka
Rozgrzewająca zupa krem z dyni 230

polach dojrzewają więc dynie. Żal nie skorzystać! Dzisiaj mój sposób na pyszną, rozgrzewającą zupę krem z dyni, idealną na ponure jesienne dni. Piękny żółty kolor rozjaśni troszkę jesienną szarość na zewnątrz! Składniki: 2 kg dyni 1l bulionu warzywnego: 3 marchewki, 3 pietruszki, por, seler, cebula, kawałek kapusty, 3 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego puszka mleczka kokosowego

PastelFood
Rozgrzewająca zupa krem z dyni 262

polach dojrzewają więc dynie. Żal nie skorzystać! Dzisiaj mój sposób na pyszną, rozgrzewającą zupę krem z dyni, idealną na ponure jesienne dni. Piękny żółty kolor rozjaśni troszkę jesienną szarość na zewnątrz!   Składniki: 2 kg dyni 1l bulionu warzywnego: 3 marchewki, 3 pietruszki, por, seler, cebula, kawałek kapusty, 3 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego puszka mleczka kokosowego

PastelFood
KREM ZE SZPARAGÓW. 236

Zakupiłam to, co znalazłam i postanowiłam znów przyrządzić zupę krem. Ostatnio mogłabym jeść tylko zupy warzywne bądź kremy. KREM SZPARAGOWY WG KARMEL-ITKI. /spontaniczny;/ na 4-6 porcji 2 pęczki szparagów 1 pietruszka 1/4 selera ok. 800 ml bulionu warzywnego  1 biała część pora ew. sos sojowy do smaku Por kroję w plasterki. W garnku rozgrzewam odrobinę oleju

W kuchni Karmel-itki
Zupa krem z pora 157

Lubicie zupy kremy? Bo my tak. Są szybkie do wykonania, bardzo smaczne i można je zrobić z tak wielu różnych warzyw, zwłaszcza teraz gdy są one dostępne praktycznie na wyciągnięcie ręki w każdym przydomowym ogródku lub osiedlowym warzywniaku. Zupę z pora robiłam pierwszy raz, ale bardzo nam zasmakowała, nie jest ostra, ale ma dość intensywny smak, co zdecydowanie nam podpasowało(...)pokroić w kostkę i wrzucić do gotującego się bulionu. Por pokroić na drobne kawałki. W rondelku rozgrzać tłuszcz (np. olej, masło) i wrzucić na niego pokrojony por, dusić, aż zrobi się miękki uważając żeby nie przypalił się na dnie. Gdy warzywa w bulionie zaczną mięknąć dodać do nich uduszony por oraz pokrojony drobno ząbek czosnku. Gotować, aż wszystkie warzywa będą

Simply Food
Zupa krem z kalafiora z chili, tymiankiem i koperkiem 212

czego się tylko da ;) Jedna porcja zupy krem z kalafiora (ok 300 ml) podanej z jogurtem naturalnym oraz płatkami jaglanymi dostarcza około 146 kcal, 10 g białka, 2 g tłuszczu, 31 g węglowodanów oraz 9,5 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI: Dla 4 osób. 1 średniej wielkości kalafior 1 pęczek włoszczyzny (marchew, korzeń pietruszki, por, seler, natka pietruszki) 2 cebule(...)czasie odcedzamy wywar od warzyw. Do wywaru dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę oraz kalafiora podzielonego na różyczki. Gotujemy do miękkości warzyw. Zdejmujemy zupę z ognia i za pomocą blendera miksujemy na gładki krem. Pod koniec miksowania dodajemy posiekany koperek, suszony tymianek oraz chili. Na koniec doprawiamy zupę solą i pieprzem. Podajemy z łyżką jogurtu naturalnego oraz obficie posypana płatkami jaglanymi

W kuchni Katie
Dietetyczny krem z zielonych warzyw 113

przedszkolak pewnie nazwałby ją zupą Szreka;)  Zupę krem z zielonych warzyw można podać z grzankami, groszkiem ptysiowym, płatkami migdałowymi. Zupa ugotowana na bulionie warzywnym nie zawiera tłuszczu, dlatego warto dodać do niej przed jedzeniem trochę oliwy, aby witaminy rozpuszczające się w tłuszczach były lepiej przyswajane przez organizm. Ta zupa jest niskokaloryczna, osoby odchudzające się mogą ją zajadać w dużej(...)liście kapusty, kalarepę, jarmuż, brokuła, pora, ziemniaka, selera naciowego i dodać bulion warzywny. Gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie. Dodać mrożony groszek, cukier i posolić tyle, aby zupa była lekko słona, gotować jeszcze 5 minut. Po zakończeniu gotowania dodać do zupy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.  Zmiksować zupę na gładki krem i dodać jogurt, dokładnie wymieszać

Codziennik Kuchenny
Krem z botwinki ze śmietaną i jajem 223

pogodę odbiję sobie pysznym kremem z botwinki. Muszę korzystać póki jeszcze na moim ulubionym straganie Pani ją sprzedaje. Składniki: pęczek botwinki z dużymi buraczkami 2 marchewki 1 młody seler ząbek czosnku 1 korzeń pietruszki 1 młody por pół cebulki sól pieprz sok z połowy limonki litr wody łyżka oliwy z oliwek dodatkowo: śmietana, koperek, jaja Por, cebulkę i czosnek myjemy(...)dodajemy do ugotowanych warzyw. Ponownie gotujemy kilkanaście minut aby buraczki zmiękły. Po tym czasie dodajemy pokrojone łodygi botwinki i kilka liści (5-6). Gotujemy zupę jeszcze kilka minut. Blenderujemy zupę na gładki krem. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z limonki. Doprowadzamy do wrzenia. Zupa jest gotowa. Podajemy z kleksem śmietany, jajkiem i koperkiem. Gotowe

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania