zupa gulasz - 785 przepisów (strona:22/53)

"Szczęśliwe garnki" Beata Pawlikowska 161

gotowe w pół godziny. Znajdziemy tu przepisy na świąteczną kapustę z fasolą, śliwkami i migdałami, gulasz dyniowy z czerwoną fasolą, świąteczne wieże elfów, chleb gryczany z orzechami włoskimi, ciastka świętego Mikołaja z żurawiną itd.  3. Wiosna - 34 ulubione przepisy autorki na wiosnę. Zupa z zielonym groszkiem, zupa kalafiorowa z młodych warzyw, pasta z bobu do kanapek, brokuły pod migdałowymi(...)zielona fasolka z dzikim ryżem, lemoniada arbuzowa, orzeźwiający koktajl na lipcowy upał, chleb gryczano-jaglany z orzechami i śliwkami, ziołowy gulasz z soczewicy i  warzyw  itd. 5. Jesień - tutaj mamy 33 przepisy takie jak: zupa z dyni z quinoa, domowe muesli z figami, zupa paprykowa z soczewicą, dynia z pomarańczami i dzikim ryżem, garnek jesiennej radości, kasza jaglana

kruche babeczki
BOGRACZ CZYLI PIKANTNA GULASZOWA 242

Bogracz to taki bardziej rzadki gulasz, z dużą ilością mięska, papryki, z ziemniakami lub kluskami.Ze względu na dużą zawartość mięsa ta aromatyczna węgierska zupa jest bardzo pożywna i sycąca.Dobry pomysł na obiad bardziej jesienią niż latem, bo wspaniale rozgrzewa. Jest pikantna i treściwa, więc spokojnie zaspokoi nie jeden męski głód ... :-)Wspaniałe danie jednogarnkowe

Walijskie Pichcenie
Strogonow, gulasz z indyka z dynią i warzywami 171

Dzień dobry :-) Dzisiaj przepis na jesienny, pikantny i rozgrzewający gulasz z indyka z dynią, papryką, pieczarkami i ogórkiem kiszonym. Wyszedł pyszny, aromatyczny, a dynia dodaje mu

kruche babeczki
Gulasz wołowy 123

sobie cenię, wymaga ono sporo cierpliwości i czasu, aby odpowiednio je przyrządzić. Dziś zapraszam Cię na gulasz z wołowiny. Składniki: 500 g mięsa wołowego na gulasz 1 cebula 2 łyżki śmietany 18% do zup 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej olej do smażenia sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka w proszku – do smaku ziele angielskie i liść laurowy kostka rosołowa

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pizza z resztkami z kurczaka 177

Pizzę możesz posypać rukolą, roszponką, albo szpinakiem. Smacznego! Przetestuj inne nasze przepisy na recykling gotowanego kurczaka: Zapiekanka z penne, sosem pomidorowym i gotowanym kurczakiem Marokański gulasz z resztkami kurczaka Jambalaya z resztkami kurczaka Zupa won ton Artykuł Pizza z resztkami z kurczaka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
FORSZMAK 349

WYKONANIE: ŁATWE  PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 22 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5 Składniki: 50 dag szynki wieprzowej (może być również schab lub

JejKuchnia
gęsta zupa,gularz warzywny z wolnowaru 148

Składniki 230 g marchewki 150 g pietruszki 240 g pieczarek 200 g papryki zielonej,czerwonej 300 g młodej fasoli łuskanej -ziarno 1 puszka kukurydzy opcjonalnie 2

w mojej kuchni
CURRY Z RYŻEM, KURCZAKIEM I WARZYWAMI – TEST GARNKA HAPPYCALL VACUUM 150

skrobaczki, , ostre ścierki itd – wystarczy strumień wody i delikatna gąbka. Jest to naprawdę ogromy plus! Garnek świetnie nadaje się do potraw typu : kociołek”, gulaszy, dań mięsnych, dań warstwowych/przekładanych czy też zup, które, żeby wydobyć swój aromat muszą dłużej się gotować. Nic, kompletnie nic nie przywiera!   Przygotowałam w nim m.in. aromatyczne „curry” z ryżem, warzywami

Ostra na Słodko
Gulasz warzywny z czerwoną soczewicą 133

podstawie próbowałam znaleźć przepis, który odpowiadałby temu daniu. Mnie ono  bardzo smakowało, dlatego też postanowiłam odtworzyć je w domu. Była też zupa krem, ale o tym niebawem. Składniki na gulasz warzywny z czerwoną soczewicą (4 porcje): 2 cebule ząbek czosnku duża marchewka 2 łodygi selera naciowego cukinia 400 g pieczarki 250 g  1/2 czerwonej papryki papryczka chili

Karola gotuje
Co jeść na diecie dr Dąbrowskiej? Część 2 250

proszku, chrzan, oregano, ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca, kminek, kumin rzymski Obróbka warzyw i owoców: – najlepiej surowe: surówka, sok, koktajl – gotowane: zupa, warzywa al dente, warzywa na parze – duszone: gulasz, leczo – pieczone: warzywa, jabłko, frytki z dyni, marchewki, pietruszki, selera – kiszone: ogórki, kapusta, buraki i odpowiednie soki NAPOJE: – woda niegazowana

To co kocham
Fasolka po bretońsku 105

Fasolka po bretońsku – bezapelacyjna królowa przydrożnych barów ! Nazwa dania sugeruje, że powinno mieć swe korzenie w Bretanii, ale z Francją

To co kocham
Paprykarz z kurczaka. 223

jednak najczęściej w paprykowym sosie znajdziemy kurczaka. Podobnie, aczkolwiek głównie z użyciem wieprzowiny i wołowiny, robi się pörkölt , czyli danie które my nazywamy gulaszem (z kolei węgierski gulyas, to dla nas zupa gulaszowa). Podstawowa różnica jest taka, że paprykarz wykańcza się tuż przed podaniem śmietaną, czego nie robi się z pörköltem. To wszystko może się wydawać trochę/bardzo skomplikowane

zadanie-gotowanie
Ciasto dyniowe. Z imbirem, daktylami i orzechami. 111

Specjalnie za dynią nie przepadam. Ale skoro sezon na dynię w pełni, to jedną taką w kuchni przerobię tej jesieni. Rodzina odmówiła zupy dyniowej, na myśl o znalezieniu dyni w gulaszu, mąż kręcił nosem... Nie pozostało więc nic innego jak upiec ciasto dyniowe. I tutaj sama zaczęłam stawiać warunki. To ciasto musi zawierać daktyle. I orzechy. I imbir.Czytaj więcej

bistro mama
Gulasz kolożwarski - kolozsvári gulyás - czyli rumuńska zupa gulaszowa 131

wrócimy więc do sycących, rozgrzewających zup - kapuśniaku na wędzonych żeberkach, grochówki i naszych ulubionych zup gulaszowych. W tytule posta celowo dodałam opis  "rumuńska zupa gulaszowa". Wynika to z różnic w nazewnictwie. W Polsce, gulasz to zazwyczaj  pokrojone w mniejszą lub większą kostkę i zrumienione na tłuszczu mięso w sosie, które serwujemy do ziemniaków, kopytek (niebawem przepis),  placków

Cztery Fajery
Gulasz kolożwarski - kolozsvári gulyás - czyli rumuńska zupa gulaszowa 253

wrócimy więc do sycących, rozgrzewających zup - kapuśniaku na wędzonych żeberkach, grochówki i naszych ulubionych zup gulaszowych. W tytule posta celowo dodałam opis  "rumuńska zupa gulaszowa". Wynika to z różnic w nazewnictwie. W Polsce, gulasz to zazwyczaj  pokrojone w mniejszą lub większą kostkę i zrumienione na tłuszczu mięso w sosie, które serwujemy do ziemniaków, kopytek (niebawem przepis),  placków

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania