Składniki: 6 filetów śledziowych około 10 sztuk małych grzybów marynowanych (podgrzybków) 1 cebula 1 jabłko około 2 łyżek octu winnego olej Sposób wykonania: Śledzie moczymy w
Qchnia po prostuTak,wiem że jest upał i włączyć piekarnik w taką pogodę to ostatnia rzecz na którą ma się ochotę,ale wierzcie mi,że warto. Cebularze na
Magiczne Życie MartyJ esienna tarta ze szpinakiem, grzybami i chorizo, do przygotowania z grzybów leśnych lub przez cały rok z pieczarek lub boczniaków. Na ciepłą kolację lub zimny
SzczyptaSmaQDzisiaj przedstawiam wam pysznego gotowanego schaba ;) Składniki: - 1kg schabu - sól pieprz do smaku Wykonanie: Umytego schaba nacieramy solą i pieprzem i odstawiamy na 3dni
Tanio szybko zdrowo- SKŁADNIKI 4jajka, 1surowe żółtko, 4łyżki oleju słonecznikowego,sok z połowy cytryny, natka pietruszki ,albo zielony koper ,lub szczypiorek
w mojej kuchnifarsz 8-9 kwiatów cukinii, 200 g kurek, 1 - 2 cebule, 20 ml brandy, oliwa, sól, pieprz, cukier tempura: 100 ml mąki pszennej, 100 ml mąki
królestwo garówSkładniki: -ziemniaki -cukier -olej Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kształt dosyć grubych frytek. Następnie płuczemy frytki na sitku, a następnie moczymy je przez pół
Tanie przepisy studenckieSkładniki: 100 g rukoli, 90 g sera grana padano, 200 ml oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnku, 100 g orzechów włoskich, sól morska, pieprz czarny
Aga w kuchni200 g zielonych szparagów, 6 - 8 kwiatów cukinii, 70 – 80 g sera typu feta, oliwa do posmarowania patelni, 100 ml skrobi kukurydzianej, 100 ml mąki pszennej
królestwo garówSkładniki ziemniaki ugotowane, 500g brokuł, 500g ser żółty, 300g jajka, 2 szt sól, pieprz mąka, bułka tarta, jajko, do panierowania olej, do smażenia Przygotowanie Ugotowanie
Gotowanie moimi oczamiPyszna przekąska, świetna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Moje kruche pierożki podałam z domowym sosem jogurtowo-czosnkowym. Składniki: * na ciasto: 400 g mąki pszennej
Kulinarny PamiętnikDzień dobry!Cała Polska żyje dzisiaj pierwszym śniegiem...Mnie przyjemność oglądania spadających płatków jeszcze ominęła, bo kiedy padały zwyczajnie smacznie spałam, ale wszystko przede mną. Jak
Pora coś zjeśćWigilia czy ogólnie Święta Bożego Narodzenia są czasem ekperymentów kuchennych. Jeżeli macie ochotę przetestować coś nowego to zachęcam Was do wypróbowania. Może komuś opadnie szczęka
Szybko Tanio SmacznieSKŁADNIKI: Kromki ulubionego chleba czosnek pomidory sól pieprz oliwa z oliwek bazylia Rozgrzewamy patelnię i kładziemy kromki chleba aby delikatnie z obu stron się podpiekły. Pomidory
harrisaNiecodzienna przekąska, którą możemy zaserwować podczas spotkania w ogrodzie. Wypełnione farszem pieczarki, otulone boczkiem i upieczone na grillu są ciekawą odmianą, a posmakują każdemu. Do tego
Kuchnia w czekoladzieKrewetki w cieście piwnym, delikatnie chrupiące ciasto, a w środku soczysta krewetka. Najlepiej smakują z sosem słodko- ostrym. Pychotka! Składniki: 300 g świeżych krewetek 140 g
Podróż w kulinaria