Koreczki ananasowe - co tu dużo pisać ... oryginalny wygląd, łatwość i szybkość wykonania, niepowtarzalny smak :) Składniki : owoc ananasa polędwica wieprzowa oliwki zielone małe opakowanie kiełków brokułu
Mechanik w kuchniŚledzik na święta ... musi być. Czy to Boże Narodzenie czy może Wielkanoc roladki śledziowe z słodko-kwaśną sałatką podane na plasterku pomarańczy będą na pewno oryginalnym
Mechanik w kuchniNajbardziej znana jest galareta wieprzowa tzw. zimne nóżki jednak można przygotować wersję delikatniejszą z kurczaka. Ja do swojej dodałam marchewkę i zielony groszek, można dodać
Monia miesza i gotujeHasło: piknik. Hasło padło w jeden z zimnych, magicznie deszczowych dni - kto w taki dzień myśli o pikniku? No ale, jak zadanie, to zadanie ;) Żeby
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Ja ją po prostu uwielbiam, świetnie nadaje się na zimną przekąskę i jest łatwa do zrobienia, najważniejsze jest by nabyć dobrze roztapiający się ser żółty, z
Piekielna Kuchnia Pati"Jesień rozpoczęła się już na dobre, czekają nas zimne dni, długie wieczory i spadek samopoczucia. Jak sobie z tym poradzić? Jedząc śledzie, bo wytwarzają specjalny
Życie zaczyna się w kuchniDzisiaj coś co lubi chyba każdy w mojej rodzinie. Zimne nóżki czyli galareta jest przekąską która mieści się w ścisłej czołówce na liście przekąsek imprezowych
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSerowe kuleczki, co tu dużo pisać, kuleczki na słodko, elegancko i naturalnie a to za sprawą gorzkiej czekolady, sezamu i orzechów ale czy tylko ? Składniki na
Mechanik w kuchniZapiekane daktyle będą idealnym daniem na różnego rodzaju imprezach. Są wspaniałym uzupełnieniem zimnego bufetu. Małe pełne smaku przekąski. daktyle, ser wędzony, cienkie plastry boczku wędzonego surowego
królestwo garówWitajcie w maju jako że póki co to mamy wyjątkowo zimny maj, pogoda zniechęca do grillowania chciałam zaproponować Wam pyszną i łatwą w przygotowaniu przekąskę
Cynamonowe szczęścieSkładniki: Ciasto : -200 g mąki -100 g masła -1 jajko -szczypta soli -zimna woda Farsz: -opakowanie mrożonego szpinaku -200 g sera feta -100 ml śmietany 30
Kulinarne przemyslenia1 kg szprotek, tempura: 100 ml mąki pszennej, 100 ml mąki kukurydzianej, bardzo zimna gazowana woda mineralna, szczypta soli , olej do głębokiego smażenia (najlepiej ryżowy) Szprotki
królestwo garówhttp://kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/marchewki-z-ciasta.html Składniki: Ciasto 1 1/2 szkl. mąki pszennej 100g twardego, zimnego masła 100ml gęstej śmietany 1/2 łyżeczki soli 1 jajko i 1 żołtko
w mojej kuchniCześć!Korzystając, że jeszcze okres zimowy, raz cieplej, wiosennie, raz atak śniegu i zimna, to łatwo o przeziębienie.A na przeziębienie najlepsze są domowe sposoby! Pamiętam
Pora coś zjeśćCzas przegryść śledzikiem wszystkie ostanie słodkości na blogu. Proponuję śledź marynowany z cebulą, a właściwie z trzema rodzajami cebuli, białą, czerwoną i porem. Śledź w occie
codojedzeniaRyba podana w ten sposób doskonale smakuje na ciepło jak również w postaci zimnej przekąski. Warzywa nadają jej soczystości i pełniejszego smaku. W mojej rodzinie często
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty