ziemniaki zapiekane - 2707 przepisów (strona:59/181)

Roladki wieprzowe 73

trakcie pieczenia od czasu do czasu podlewać mięso wodą lub bulionem i obracać, żeby się nie przypaliło. Pod koniec pieczenia roladki zalać śmietaną, jeszcze chwile zapiekać, aż powstanie złocisty sos. 6. Roladki podaję z ziemniakami z wody polane sosem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
ZIEMNIAKI ZAPIEKANE Z CZOSNKIEM I BOCZKIEM + FILMIK 86

grubsze talarki. Boczek kroimy na cienkie plastry, czosnek obieramy i kroimy w talarki. Ziemniaki posypujemy po wierzchu przyprawami. Naczynie żaroodporne natłuszczamy, układamy w nim naprzemiennie ziemniaki z boczkiem i plastrami czosnku. Polewamy oliwą i zapiekamy w piekarniku , 40 minut w temperaturze 180 % C. Kiedy już ładnie się zarumienią posypujemy tartym serem. Zapiekankę podajemy ciepłą z ulubioną surówką i cacykami

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekane pieczarki z farszem z kaszy jęczmiennej 146

jeszcze raz wkładamy do piekarnika. Tym razem do momentu rozpuszczenia sera żółtego. Czas przygotowania: około 1 godz. 30 min W zależności od upodobać zapiekane pieczarki możemy podawać same, z frytkami czy smażonymi ziemniakami lub jako dodatek do dania głównego. SMACZNEGO

Związek na patelni
Bataty ze szpinakiem i twarożkiem 137

się zeszkli, dodajemy umyty szpinak i gotujemy ok 15/20 minut na bardzo małym ogniu. Gdy będzie miękki doddajemy twarożek i jeszcze chwile gotujemy. Na miękkie ziemniaki nadkładamy szpinak z twarożkiem (ok 2 łyżki) i zapiekamy jeszcze ok 10/15 minmut. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Kurczak z czerwonym pesto 102

plastry w takiej ilości jak masz roladki. Wyjmij roladki z piekarnika. Na każdą nałóż nieco sosu pomidorowego i przykryj serem mozzarella a dodatkowo posyp kaparami. Zapiekaj jeszcze przez 12-15 minut. Roladki podawaj z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Przed podaniem posyp je świeżymi listkami bazylii. Smacznego! Artykuł Kurczak z czerwonym pesto pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 1305

tartego sera. Na ser kładziemy ponownie ziemniak, przyprawę do ziemniaków, musztardę, paprykę, kurczaka, koperek. Posypujemy tartym serem  i układamy ostatnią warstwę ziemniaków i ponownie posypujemy serem. Tak przygotowaną zapiekankę zapiekamy ok 40 minut w 200 stopniach. Zapiekankę podajemy z sosem czosnkowym, keczupem lub z dowolnym sosem, lub bez żadnych dodatków.     Artykuł

Pomysłowa kuchnia
Zapiekanka mięsno-warzywna idealna na obiad 99

Następnie w brytfannie na spód układamy plastry ziemniaków, na to polewamy odrobinę sosu beszamelowego, wykładamy mięso z warzywami, oraz odsączoną kukurydzę na to ponownie warstwa ziemniaków, sos beszamelowy i i posypujemy obficie serem i zapiekamy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni

Gotuj z Mąką
Fisherman's pie, czyli zapiekanka rybna 118

Wielkiej Brytanii i jest dosyć tradycyjną potrawą. Trochę staromodna ale nadal można ją znaleźć w wielu restauracjach szczególnie nad wybrzeżem. Tradycyjnie jest to zapiekana ryba z owocami morza w sosie beszamelowym, przykryta ziemniakami i posypana żółtym serem. Postanowiłam trochę zmodyfikować ten przepis ponieważ potrawa wydaje mi się trochę mało wyrazista. Zamiast samych ziemniaków użyłam też zielonego groszku oraz

wysmienity
Drobiowe piramidki z serem brie 109

kurczaka, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierz każdego układamy najpierw ziemniaki, następnie pieczarki, cebulę, a na końcu ser. Całość zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Pizzeria Marco w Zabierzowie 129

polecam! Przedstawiam Wam trzy wybrane (rewelacyjne) dania: Pizza Carbonara Sos pomidorowy, Pieczarki, Oregano, Ciasto firmowe, Ser, Boczek, Brokuły, Ser feta Przysmak grillowany Schab soute zapiekany z boczkiem, pieczarkami, selerem, ogórkiem kiszonym i czosnkiem. Ziemniaki gotowane Enchilada drobiowa z serem Więcej informacji na stronie: http://pizzeria-marco-zabierzow.pl/menu

Karola gotuje
ZIEMNIAKI SMAŻONE Z WARZYWAMI 159

Składniki: 80 dkg ziemniaków 1 duża marchewka 15 dkg wędzonego boczku 2 cebule 1 czerwona papryka 4 łyżki oleju sól pieprz 2 łyżki siekanej natki pietruszki

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Zapiekanka ziemniaczano-cukiniowa mojej mamy, Wybór Zofii 167

frytek. Włącz piekarnik - 180°C. Wymieszaj jogurt z jajami, czosnkiem solą, pieprzem i ziołami. Wysmaruj żaroodporne naczynie olejem. Układaj w naczyniu na przemian plastry ziemniaka i cukinii. Polej sosem jogurtowo-jajecznym i zapiekaj ok. 30-40 minut. Wybór Zofii  (1982, Alan J. Pakula) - r zecz dzieje się w Nowym Jorku tuż po wojnie. Trójka głównych bohaterów, a wśród nich

Qlinarnie i Qlinarnie
Młode ziemniaczki pieczone w patelni 554

przykryj. Jeśli chcesz to upieczone ziemniaczki posyp tartym parmezanem i koperkiem i zjedz z kefirem lub maślanką. Jeśli to jest niewystarczające, po prostu do ziemniaków dołóż marchewki i czerwonej cebuli jeśli lubisz i zapiekaj na patelni. Podawaj na liściach sałaty. Ot i cała filozofia na danie z patelni. Zdrowe, szybkie, pyszne

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanka z klopsikami i ziemniakami 126

tarce o średnich oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dnie układamy połowę ziemniaków, następnie garść sera, klopsiki, połowę mieszanki z groszkiem, znów garść sera, resztę ziemniaków, resztę kukurydzy z groszkiem i resztę sera. Wszystko zapiekamy pod przykryciem przez 25-30 minut

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka ziemniaczano - szpinakowa. Prosty i smakowity obiad bezmięsny. 211

najlepiej ceramicznym, układamy warstwę ziemniaków. Wykładamy szpinak. Układamy kolejną warstwę ziemniaków. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-30 minut. Kiedy ziemniaki się z wierzchu przyrumienią posypujemy tartym serem  i zapiekamy do rozpuszczenia. Zapiekanka gotowa. Oczywiście można przyrządzić ją w formie warstwowej. Moim skromnym zdaniem jest pyszna. Od jakiegoś czasu zastanawiało mnie jakby smakowała. Miałam okazję

Kuchnia po mojemu
ZAPIEKANKA GOSPODARSKA 8327

kroimy w półplasterki. Na wyłożony boczek układamy warstwę ziemniaków, posypujemy przyprawami. Na ziemniaki wysypujemy marchew i cebulę, oprószamy przyprawami. Kolejną warstwą jest kiełbaska, następnie znów ziemniaki, które oprószamy przyprawami. Wierzch przykrywami pozostałymi plastrami boczku. Zapiekamy pod przykryciem ok godziny, po tym czasie odkrywamy na kilka minut do zrumienienia. Taką piękną, niezwykle dziewczęcą i uroczą zapaskę, którą widzicie na zdjęciach otrzymałam

Z Majeczką w kuchni
Dorsz z piekarnika na kołderce z bakłażanem i pomidorków 191

ziół oraz skropić rybkę sokiem z cytryny ( nie jest to konieczne ) Podobno cytryna wzbogaca smak ryby Wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika do 200 C i zapiekać 12-15 minut. Podawać z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka wiejska z grzybami i boczkiem 1036

wykładamy połowę ziemniaków, które posypujemy odrobiną tymianku i rozmarynu. 3. Na ziemniaki wykładamy kapustę i przykrywamy resztą ziemniaków, które znów posypujemy tymiankiem i rozmarynem. Ziemniaki posypujemy połową startego na grubych oczkach sera.  4. Zapiekamy w 180 stopniach przez 30 min. 5 min. przed wyjęciem posypujemy wierzch pozostałym startym serem. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Gratin Dauphinois 132

gałką muszkatołową. Po ł ow ę ziemniaków ułożyć w naczyniu, tak aby nachodziły na siebie, posolić i popieprzyć, zalać polowa mleka, następnie ułożyć kolejna warstwę ziemniaków i zalać reszta mleka. Wstawić do piekarnika i zapiekać przez około godzinę, aż będą miękkie i złociste. Pod koniec pieczenia posypać żółtym serem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Wieprzowina duszona w kiszonej kapuście - z marchewką i suszonymi grzybami 140

Marchew obrać, pokroić i dodać do podduszonej kapusty. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami kapustę oraz mięso. Przykryć, wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekać około godziny. Podawać na gorąco z pieczywem lub ziemniakami. Mięso przed odsmażeniem można dodatkowo obtoczyć w mące

Nie tylko w kuchni
41. Mini ziemniaczane lazanie 159

smażyć na wolnym ogniu ok. 15 minut. Na samym końcu dodać śmietanę. Ziemniaki pokroić na 1 cm plastry, przełożyć je farszem mięsnym (3 plastry ziemniaka, dwie warstwy mięsa) na samym końcu ser. Całość zapiekać w 180 stopniach przez 20-30 minut. Można podawać z sosem czosnkowym

Jadło i czytadło
Ziemniaki faszerowane indykiem z pieczarkami i żółtym serem 141

patelni podsmażamy filet w przyprawie, dodajemy pieczarki i dusimy około 15 minut, ściągamy z ognia, przekładamy do miseczki dodajemy żółty ser - mieszamy.  Ugotowane ziemniaki odcedzamy, przekrawamy wzdłuż,  wydrążamy część środka, faszerujemy farszem . Zapiekamy w 240 stopniach przez około 20 minut.  Podajemy posypane szczypiorkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekana cukinia z mięsem, suszonymi pomidorami i mozzarellą 134

Zapiekana cukinia to dość popularne danie. Każdy ma swoje sposoby i połączenia smakowe. Ja niemal za każdym razem staram się urozmaicać składniki nadzienia. Czasem jest to surowe mielone, bardzo klasycznie przyprawione, a czasem jest to mięso przygotowane podobnie jak do sosu bolońskiego. Często jest to farsz jarski, bez grama mięsa i też jest(...)wkładać masę mięsną również dociskając. Naczynie do zapiekania posmarować oliwą i ustawiać w nim nadziane mięsem i serem kawałki cukinii. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Zapiekać pod przykryciem przez około pół godziny. Podawać z ziemniakami z wody lub z ryżem. Jako dodatek proponuję ziołowy sos na bazie jogurtu lub pikantny

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ziemniaczana zapiekanka z jajkami i pieczarkami 103

bułki tartej około 100 g tartej mozzarelli sól, pieprz szczypta mielonej słodkiej papryki olej/masło Ziemniaki szorujemy, gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy do przestudzenia. Zimne ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki. Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy i kroimy na plasterki. W międzyczasie cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy na półplasterki. Na patelni rozgrzewamy(...)pieczarkami jeszcze raz wrzucić na patelnię i krótko przesmażyć/podgrzać z pozostałymi pieczarkami. Doprawiamy niewielką ilością soli, pieprzu oraz mielonej papryki. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, a następnie obsypujemy bułką tartą. Rozkładamy plasterki ziemniaków, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Następnie rozkładamy warstwę pieczarek z cebulą oraz jajka, doprawiamy pieprzem i solą. Wykładamy kolejną warstwę ziemniaków. Wierzch zalewamy śmietaną doprawioną

Smaki Na Talerzu
Ziemniaczana zapiekanka z jajkami i pieczarkami 97

bułki tartej około 100 g tartej mozzarelli sól, pieprz szczypta mielonej słodkiej papryki olej/masło Ziemniaki szorujemy, gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy do przestudzenia. Zimne ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki. Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy i kroimy na plasterki. W międzyczasie cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy na półplasterki. Na patelni rozgrzewamy(...)pieczarkami jeszcze raz wrzucić na patelnię i krótko przesmażyć/podgrzać z pozostałymi pieczarkami. Doprawiamy niewielką ilością soli, pieprzu oraz mielonej papryki. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, a następnie obsypujemy bułką tartą. Rozkładamy plasterki ziemniaków, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Następnie rozkładamy warstwę pieczarek z cebulą oraz jajka, doprawiamy pieprzem i solą. Wykładamy kolejną warstwę ziemniaków. Wierzch zalewamy śmietaną doprawioną

Smaki Na Talerzu
Zapiekane ziemniaki z boczkiem i rydzami 133

Jesienne 🍁 danie, bo ziemniaki 🍠,  grzyby 🍄🍄🍄 tutaj mamy i z dodatkiem cebuli oraz boczku zapiekamy.  Warstwowo w formie poukładane, bulionem, koncentratem podlane.  Podczas pieczenia warzywa, rydze, boczek, soki wytwarzają i smakami z przyprawami i bulionem się mieszają.  Pod przykryciem pieczone, a następnie do odparowania sosu w piekarniku pozostawione.  Sos na bazie bulionu,   parując doprawił całe(...)czasie co innego robicie, a o dnie się nie martwicie. Składniki na dużą formę ok. 32 x 25 x 6,5 cm: ok. 1 kg obranych ziemniaków, pieprz czarny mielony, 1,5 łyżeczki suszonego cząbru, 1 łyżeczka suszonego rozmarynu, 0,5 kg wędzonego chudego boczku, 2 -3 duże białe cebule, 200 ml bulionu, koncentratu drobiowego Krakus

Moniki Smakołyki
Potrawka z kurczakiem, oliwkami i porem + film 168

smaczna potrawka z kurczakiem oliwkami i porem w sosie śmietanowym. Danie nie wymagające specjalnych umiejętności kulinarnych, sycące i bardzo proste w przygotowaniu. Najlepiej smakuje podane z ryżem lub ziemniakami . składniki na 3 porcje 60 dag piersi z kurczaka garść czarnych oliwek 3 łyżki masła + 1łyżka oliwy z oliwek do smażenia por 1 łyżka mąki 1szklanka śmietany 15 dag sera żółtego(...)wsypujemy starty żółty ser i dokładnie mieszamy. Tak przygotowany sos nakładamy na kurczaka. Naczynie z mięsem wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st.C i zapiekamy około 15 minut. Gotowe danie podajemy z ryżem lub ziemniakami

Smakowite Dania
Moussaka 120

Gorąco polecam! A wraz ze mną moussakę przygotowali:  Maggie ,  Bartoldzik  i  Mirabelka . Składniki: 500g mięsa mielonego wołowego lub baraniny 2 średnie bakłażany 2-3 ugotowane ziemniaki 2 cebule 3 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego 1 puszka krojonych(...)mieszać aż całość zgęstnieje, wsypać parmezan i mieszać aż się rozpuści. Doprawić do smaku solą i gałką muszkatołową.  W naczyniu żaroodpornym układać warstwami ziemniaki, bakłażana, mięso, bakłażana, mięso, bakłażana, a całość zalać sosem beszamelowym. Zapiekać przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać gdy danie lekko odpocznie i nie będzie bardzo gorące. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Zapiekanka z brukselki – tani a pełnowartościowy i zdrowy obiad. 168

Dodaj przyprawy, wymieszaj. Dodaj mąkę i lekko podsmaż. Zalej mlekiem i mieszaj rózgą do powstania gęstego sosu. Wymieszaj z brukselką. Przełóż do naczynia do zapiekania wysmarowanego tłuszczem. Posyp brukselkę połową sera a na wierzch ułóż ziemniaki. Na koniec posyp pozostałym serem i bułką tartą. Zapiecz w piekarniku (około pół godziny w 180ºC

wysmienity
Zapiekanka florentyńska 144

super pomysł na kolację. Masa warzyw z zapiekanymi jajkami. Nie potrzeba wiele pracy, a efekt jest naprawdę super. Przepis idealny na zimę, kiedy na bazarach praktycznie tylko warzywa korzeniowe. Ilość porcji: 2 porcje Czas przygotowania: 1,5 godziny Składniki: seler korzeń – ½ sztuki cebula- 1 sztuka ziemniaki – 250g marchewka – 2 sztuki szczypiorek – 1 pęczek musztarda ziarnista(...)łyżki sól, pieprz Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 220°C bez termoobiegu. Obierz warzywa ze skóry. Selera i ziemniaki pokrój w cienkie plasterki, cebulę na osiem części, a marchewkę zetnij na wstążki (ja to robię obieraczką). Przełóż całość do naczynia do zapiekania. Szczypiorek pokrój drobno, przełóż do warzyw i wymieszaj wszystko z olejem. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj folią aluminiową

wiecejwarzyw.pl
SZYBKIE DANIA JEDNOGARNKOWE - 3 inspirujące przepisy: TEST patelni WOLL 129

sposób oszczędzić czas, wykonując wiele czynności  w jednym naczyniu, jak smażenie, duszenie, gotowanie albo zapiekanie potraw.         W tym teście, chciałam pokazać wam właśnie uniwersalność patelni tytanowej SHAPIRE firmy Woll . W tym celu przygotowałam smażone z kaszanką i cebulką młode ziemniaki . Wszystko zrobione na jednej patelni, w której podsmażyłam i ugotowałam ziemniaki, następnie poddusiłam cebulkę(...)góry.    Patelnia tytanowa Woll ma wiele zastosowań . Można na niej smażyć, zapiekać, dusić a nawet gotować potrawy. Patelnia jest bardzo praktyczna i bezpieczna. Gotowanie, smażenie, duszenie, a nawet serwowanie potraw nigdy nie były tak proste. SMAŻENIE I GOTOWANIE Smażone, młode ziemniaki z kaszanką i jajkiem sadzonym. Smażone młode ziemniaki z kaszanką i jajkiem sadzonym. Przepis na najlepsze młode

Moja Książka Kucharska
Masło czosnkowo- ziołowe 69

Szukasz przepisu na aromatyczny dodatek do grzanek, pieczonych ziemniaków lub steków? Koniecznie sprawdź przepis na to masło czosnkowo-ziołowe, które jest wręcz idealne do zapiekania. Ja często przygotowuję to masło do zrobienia odrywanego chlebka , do posmarowania nim ryby z grilla albo jako pyszny dodatek do ziemniaków w mundurkach. Proste, świeże składniki i odpowiednia kolejność przygotowania dają efekt, jakiego się

Gotujemywdomu.pl
Tortilla zapiekana 109

opakowania tortilli (6 większych lub 8 mniejszych placków), 1 podwójny filet z piersi kurczaka, 1 opakowanie „warzyw na patelnię” (nie zawierające ziemniaków), 1 opakowanie przyprawy gyros, olej lub oliwa do smażenia, majonez i ketchup. Sposób przygotowania tortilli zapiekanej: Filet z piersi kurczaka myję, osuszam i kroje w kostkę. Mięso wrzucam na patelnię z rozgrzanym olejem

Gotuj Się Kto Może
Ziemniaki pieczone po szwedzku. 350

poprzek co 3 mm. Ważne by nie przeciąć go do końca, ja przecięłam troszkę za połowę jego głębokości. Naczynie do zapiekania natłuścić. Dno powinno mieć warstwę tłuszczu około 1-2 mm - czyli widoczną dla oka. Każdego ziemniaka posmarować tłuszczem (olejem czy oliwą) najlepiej za pomocą sylikonowego pędzelka, spróbować nieco natłuścić ziemniaki także w szparkach. Warzywa posypać solą. Tak przygotowane ziemniaki

Poezja Smaków - blog kulinarny
Naleśniki ziemniaczne zapiekane z mozzarellą , szynką oraz sosem spaghetti. 122

Często zostają Wam ziemniaki z obiadu :) bo mi tak , dzisiaj mam dla Was propozycję co z nich zrobić  Zapraszam na ziemniaczane naleśniki zapiekane z szynką i mozzarellą . Do polania naleśników użyłam   Sosu do spaghetti firmy Orzech http://www.orzech.com.pl/ .  Naleśniki podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Chartre http://www.porcelanabogucice.pl/ .   Składniki : około 1 szklanki ugotowanych zmielonych(...)miski wlać mleko , dodać ziemniaki , jajka i wymieszać , następnie dodać mąkę i przyprawy naleśniki maja być ostrawe. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Na każdej połowie naleśnika nałożyć po dużym plastrze mozzarelli i szynki , złożyć w chusteczkę. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną , ułożyć naleśniki. Na każdym ułożyć jeszcze po plasterku mozzarelli i polać sosem spaghetti. Zapiekać  w piekarniku nagrzanym

Sama słodycz i szczypta chili
Ziemniaki z sosem śledziowym 87

Ziemniaki wyszorowałem, przekroiłem wzdłuż na pół. W dużej misce wymieszałem rozmaryn z paprykami, sporą szczyptą pieprzu i soli. Dodałem kilka łyżek oleju. Włożyłem ziemniaki, dobrze wymieszałem, tak aby pokryły się przyprawami. Ułożyłem na blasze i zapiekałem do miękkości, ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni C. Śmietanę wymieszałem dokładnie z posiekaną cebulą, obranymi i pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami

R'n'G Kitchen
Roladki schabowe zapiekane w sosie śmietanowym 130

tyle tylko że pozwijałam je w roladki schabowe i zapiekałam w sosie śmietanowym – śmietana się zsiadła ale nie przeszkadzało to w konsumowaniu roladek Sosem oblałam warzywa i ziemniaki, które podałam do obiadu. Jako że mój najstarszy mężczyzna lubi majonez postanowaiłam roladki urozmaicić tym […] The post Roladki schabowe zapiekane w sosie śmietanowym appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek