ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:18/497)

Zapiekane ziemniaczki z sosem czosnkowym 194

lubi zapiekane w piekarniku cząstki ziemniaków ręka do góry :) No to teraz nie musicie już lecieć do sklepu i szmerać w zamrażarkach, bo w domu możecie przyrządzić równie smaczne i to bez zbędnych ulepszaczy, chemii i innych "zdrowych" dodatków... Ziemniaki przeważnie każdy z nas ma, więc... do roboty ;) Ps. Ostatnio ktoś dopytywał o dania na kieszeń studenta... myślę(...)ogień. Po ok. 3 minutach od momentu zagotowania odcedzamy i odparowujemy. Do garnka wlewamy olej i przyprawę do ziemniaków. Dokładnie mieszamy i przesypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia bądź sylikonową matą. Wkładamy do rozgrzanego do 200st C piekarnika i smażymy ok 20 minut na grzałce góra-dół, w międzyczasie raz mieszając. Następnie włączamy opiekanie lub grill i pieczemy jeszcze

Kuchnia w czekoladzie
Fish and chips z pieca 129

Majonez Gęsty jogurt Chrzan 1 łyżka siekanych kaparów 1/2 łyżeczki soki z cytryny 1/2 tartej skórki z cytryny Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Na górną półkę wstaw blaszkę z papierem do pieczenia. Obierz ziemniaki, pokrój w plastry, a następnie w dość cienkie frytki. Przełóż je go głębokiej misy i zalej zimną wodą na czas przygotowywania ryby. Krok(...)wody, osusz, polej 2 łyżkami oleju, posyp łyżką oregano, posól i wymieszaj. Wyciągnij z piekarnika rozgrzaną blaszkę i (ostrożnie żeby się nie poparzyć) wysyp na nią pokrojone ziemniaki. Wstaw do piekarnika pod grill. Na środkową półkę wstaw rybę. Piecz 12 minut. Wyciągnij rybę, przykryj i odstaw. Wyjmij frytki, przemieszaj, żeby zapiekły się też z drugiej strony i wstaw do piekarnika

Niedzielny kucharz
Chrupiące ziemniaczki do sałatek 88

skradną Wasze serca! Na zdrowie i smacznego! Dajcie koniecznie znać w komentarzu co o nich myślicie Zobacz też: Frytki z piekarnika – jak zrobić pieczone frytki? Pieczone ziemniaki Hasselback Pieczone ziemniaki łódeczki z piekarnika Przepis na chrupiące ziemniaczki do sałatek Drukuj przepis Czas gotowania: 15 minut Składniki 2 średnie ziemniaki łyżeczka ziół prowansalskich pół łyżeczki wędzonej/słodkiej papryki pół łyżeczki

Kuchnia Bazylii
Zimowy dorsz Skrei z patelni, z pieczonymi ziemniakami i czosnkowym szpinakiem 218

Odcedzić, lekko przestudzić. Pokroić wzdłuż na 4 części ( łódeczki). Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą, posypać solą, pieprzem, ew. tymiankiem. Oliwę delikatnie rozprowadzić rękami dookoła ziemniaków. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st C. Po 15 minutach ziemniaki przewrócić na drugą stronę i piec kolejne 10 - 15 min, do czasu aż będą miękkie w środku i ładnie(...)minuty lub do momentu, gdy skóra zrobi się złoto brązowa.  Przełożyć filety skórą do góry i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 3 - 4 minuty.  Jeżeli filet jest bardzo gruby można potrzymać odrobinę dłużej. Rybę szykujemy gdy ziemniaki są już prawie gotowe. szpinak Dobrze opłukany szpinak wrzucić do głębokiej dużej patelni, dusić pod przykrywką do czasu aż zwiędnie

Stare Gary
Obiad w towarzystwie GOCCIA D ORO z czosnkiem 211

sprawia, ze gotujemy tak na prawde na parze- rownie dobrze mozemy pokroic ziemniaki i uzyc naczyn ktore do tej pory uzywalismy i zapiekac albo na gazie albo w piekarniku . Na ziemniaki ukladamy pokrojona "byle jak" kapuste - ona to sprawi ze wytworzy sie wilgoc pod przykryciem miedzy ziemniakami a miesem. Ukladamy kawalki mieska na kapuscie i wszystko dokladnie podlewamy odrobinka wody

Z Kuchni Do Kuchni
Pyra faszerowana pieczona 98

przyprawa do ziemniaków sól, pieprz olej Ziemniaki obrać obgotować w osolonej wodzie około 15 minut, na wpół miękko, wystudzić. Cebulę, czosnek posiekać. Wystudzone ziemniaki przekroić, wydrążyć delikatnie środki np łyżeczką. Wydrążone środki razem z serem pokroić w kostkę. Rozgrzać olej zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pokrojony ser z ziemniakami chwilę podsmażyć. Doprawić pieprzem, solą i przyprawą do ziemniaków. Przyprawy według(...)własnego uznania, do smaku. Piekarnik rozgrzać na 200 stopni. Środki ziemniaków wypełniać farszem, każdy ziemniak owinąć dookoła plastrem boczku. Układać w naczyniu do zapiekania, posypać wierzch przyprawą do ziemniaków. Wstawić do gorącego piekarnika na 30 minut. Wyjąć podawać według uznania z jogurtem, surówką lub dodatkiem pieczonego mięsa. Smacznego:) Artykuł Pyra faszerowana pieczona pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Pieczone ziemniaki 97

Pieczone ziemniaki to jedno z prostszych dań, jakie można przygotować. Mój przepis na ziemniaki z piekarnika wykorzystasz do wielu obiadów oraz sałatek. Wychodzą idealnie upieczone a nawet pysznie podpieczone.  - najprostszy sposób na ziemniaki pieczone - rumiane, aromatyczne o wyraźnym smaku - super dodatek do obiadu oraz do grilla

AniaGotuje.pl
Pieczona karkówka w ziemniakach w sosie chrzanowym 203

plastry ok.1 cm. Mięso wymasuj czosnkiem. Przyprawy wymieszaj razem i wklep w każdą sztukę wieprzowiny.Przykryj i  odstaw do lodówki na min. 2 godziny.Po tym czasie włącz piekarnik na 180° termo obieg.Obierz ziemniaki i pokrój na plastry nie cieńsze niż 0,5 cm  czy szpatułki ale też nie za cienkie. Mięso wyłóż do naczynia żaroodpornego i przykryj ziemniakami, wlej(...)szklankę wody. Przykryj pokrywką lub folią aluminiową. Wstaw do piekarnika.Po godzinie wyjmij naczynie z piekarnika i odlej wywar do innego rondelka, ziemniaki poprzekładaj mięsem i ponownie włóż do piekarnika na jeszcze 30 minut, ale już bez pokrywki.Bazę pod sos zagotuj.Dodaj chrzan i odparuj sos przez 20 minut na małym ogniu, często mieszając.Po tym czasiedołóż śmietanę, chwilkę zagotuj energicznie

Pasje Jolki
Faszerowane bataty 100

/mozzarela, kozi, żółty lub feta/ oliwa do smażenia i pieczenia Ziemniaki wyszorować, osuszyć i przekroić wzdłuż na połówki. Skropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 50-60 minut aż ziemniaki będą na tyle miękkie, że z łatwością w nie wbijemy widelec. Po upieczeniu ziemniaki można wystudzić zanim będziemy je wydrążać łyżką. Wydrążony miąższ ziemniaków(...)opłukany jarmuż lub szpinak i chwilę smażyć aż zwiotczeją. Przełożyć do miski z ziemniakami. Doprawić lekko solą i pieprzem. Jeśli chcemy dodać ser, to można dodać go -w mniejszych kawałkach- teraz lub posypać wierzch przed ponownym zapieczeniem. Wszystko wymieszać i napełnić łupiny ziemniaków. Wstawić do piekarnika i zapiekać około 20 minut. Smacznego   Artykuł Faszerowane bataty pochodzi z serwisu UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Faszerowane bataty 260

żółty lub feta/ oliwa do smażenia i pieczenia Ziemniaki wyszorować, osuszyć i przekroić wzdłuż na połówki. Skropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 50-60 minut aż ziemniaki będą na tyle miękkie, że z łatwością w nie wbijemy widelec. Po upieczeniu ziemniaki można wystudzić zanim będziemy je wydrążać łyżką. Wydrążony miąższ ziemniaków przełożyć(...)Doprawić lekko solą i pieprzem. Jeśli chcemy dodać ser, to można dodać go -w mniejszych kawałkach- teraz lub posypać wierzch przed ponownym zapieczeniem. Wszystko wymieszać i napełnić łupiny ziemniaków. Wstawić do piekarnika i zapiekać około 20 minut. Smacznego   Post Faszerowane bataty pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Steki rekina z piekarnika. 110

Rekin z ziemniakami w piekarniku. Najłatwiejszy przepis aż palce lizać! Ten przepis można przygotować z dowolnym świeżym lub mrożonym filetem rybnym. Pasuje do gotowanych ziemniaków i zielonej sałatki. SKŁADNIKI: ✔4 ziemniaki ✔3 filety z rekina ✔sól ✔pieprz ✔2 ząbki czosnku ✔1 cebula ✔oregano ✔200 ml oliwy z oliwek ✔200 ml wody ✔1 łyżka bułki tartej ✔cytryna wykonanie

Rita creative
Ziemniaki zapiekane z boczkiem i cheddarem 212

nich owinąłem plasterkiem wędzonego boczku. Tak przygotowane ziemniaki ułożyłem na lekko natłuszczonej blasze i umieściłem w rozgrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku na 15 minut. Po tym czasie ziemniaki wyjąłem z piekarnika i obficie posypałem startym na tarce o grubych oczkach serem cheddar. Całość ponownie umieściłem w piekarniku na około 5 minut, aby ser rozpuścił się i lekko zrumienił. Podałem

Wyprawy kulinarne
Ziemniaki zapieczone z masłem miętowo-pomarańczowym - hit! 157

dawna miałam ochotę na pieczone w piekarniku młode ziemniaki; nigdy młodych nie piekłam, nie wiem dlaczego. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Dorsz pieczony z papryczkami padron i młodymi ziemniakami 137

Pomysł na danie, które "robi się samo" w piekarniku - pieczone ziemniaki, papryczki padron i filety z dorsza 😉 Prosto i smacznie. Zachęcam do pieczenia. Składniki na porcję dla 2 osób: 9-10 sztuk młodych, małych ziemniaków 1 opakowanie papryczki padron (250 g)  filet z dorsza (wagowo około 0,4 kg)  sól, pieprz przyprawa do ryb oliwa z oliwek Filet

Ugotować