Marokańskie tajine: pyszne jedzenie z jednego garnka 167będzie zapiekane tajine wysmarować oliwą. Następnie ułożyć plastry cebuli, na to plastry pomidora, paprykę i perłową cebulkę. Na wierzchu układać na przemian ziemniaki i kotleciki z indyka. Całość polać sosem pomidorowym i przykryć naczynie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać przez około 1 godzinę. Smacznego :) Przygotowanie tajine. Tajine w sosie pomidorowym przed zapiekaniem. Tajine: pyszne jedzenie
Moja Książka Kucharska
Zapiekanka ziemniaczana z szynką w sosie beszamelowym 324ziemniaków. Następnie wsypujemy pieczarki z porem i rozkładamy równomiernie. Na pieczarkach układamy szynkę, potem marchew i wsypujemy przyprawy. Na to układamy resztę ziemniaków oraz pomidory. Całość oblewamy sosem beszamelowym i posypujemy serem żółtym. Zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez około 30 minut. [caption id="attachment_8069" align="aligncenter" width="685"] Zapiekanka ziemniaczana z szynką
e-PrzepisyKulinarne
Pieczone klopsiki z indyka i warzyw 252czas zależy od wielkości. Jeśli po tym czasie klopsiki się nie zarumieniły na wierzchu, zostawiamy je jeszcze na 5 minut w piekarnika ustawionym na opcję grill. Klopsiki podajemy gorące. Świetnie smakują z puszystymi, delikatnie ubitymi ziemniakami z masłem i odrobiną mleka. Powrót na górę
Smaczna Strona
Zapiekana brukselka z pulpecikami w sosie pomidorowym 173wodzie. 4. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem wyłożyć na przemian pulpeciki i brukselkę, zalać pomidorowym sosem, posypać pokruszoną mozzarellą i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Najlepiej podawać z młodymi ziemniakami
Szalona Kuchnia Eweliny
Pierś z ananasem i żurawiną 184plastrach sera wycinamy dziurkę, najlepiej za pomocą kieliszka, układamy na plastry ananasa, a dziurkę wypełniamy żurawiną. Półmisek wstawiamy do nagrzanego (200°) piekarnika na 10-15 minut. Podajemy z surówką z marchewki i jabłka, ryżem lub ziemniakami z wody
Kulinarne przemyslenia
ZAPIEKANE PULPECIKI Z PIECZARKAMI 204dobrze mieszamy i taki sos wylewamy na pulpeciki w naczyniu żaroodpornym. Na górę sypiemy resztą sera. 👌 wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra- dół 180*C - 20 min. Można serwować z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Wykonanie przepisu możecie zobaczyć też na video . Serdecznie zapraszam do oglądania. ŻYCZĘ SMACZNEGO! my social media: 🎬 YouTube 📷 Instagram
RITA food channel
ZAPIEKANE PULPECIKI Z PIECZARKAMI 217dobrze mieszamy i taki sos wylewamy na pulpeciki w naczyniu żaroodpornym. Na górę sypiemy resztą sera. 👌 wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra- dół 180*C - 20 min. Można serwować z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Wykonanie przepisu możecie zobaczyć też na video . Serdecznie zapraszam do oglądania. ŻYCZĘ SMACZNEGO! my social media: 🎬 YouTube 📷 Instagram
RITA food channel
Szczawik bulwiasty 223pesto), 1/2 łyżeczki chili, oliwa z oliwek, Bulwy dokładnie umyć. Natrzeć je przyprawami i oliwą. Włożyć do naczynia do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na około 25 minut. Podawać do dań mięsnych zamiast ziemniaków, czy innych dodatków, lub jako samodzielne danie. zastawa z Deska od Deski Deseczki
królestwo garów
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i kiełbasą 204startego sera. Następnie poukładać drugą część ziemniaków, na nie cebulę z kiełbasą i drugą część sera. Na końcu rozłożyć ostatnią część ziemniaków. Zapiekankę zalać masą śmietanowo-jajeczną i posypać resztą sera. Włożyć ją do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i zapiekać aż wierzch zapiekanki ładnie się zrumieni (około 30-40 minut
My simple kitchen
Faszerowane ziemniaki 179jest to konieczne. Przygotowanie – za pomocą dużej łyżki wydrążyć środki ziemniaków. Zostawiając 1 -1,5 cm obwódkę z ziemniaka. Do każdego ziemniaka nałożyć farsz. U góry rozłożyć pokruszoną mozzarellę i obsypać suszoną mozzarellą. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 220 C i piec 20 minut. Wszystko musi się lekko przypiec. Podawać z ugotowanymi warzywami. Polecam było pyszne. Dziękuje Sylwunia
Kuchnia Pokoleń
Kurczak zapiekany z warzywami 277Kurczak zapiekany z warzywami to wyśmienite, niebanalne i ładnie się prezentujące danie, które można przygotować błyskawicznie, wstawić do piekarnika i po godzinie cały obiad mamy już gotowy. Nie potrzeba już nic więcej, gdyż mamy w nim pierś z kurczaka, ziemniaki i dużą ilość innych warzyw, a całość jest skąpana w sosie śmietanowym. Potrawa jest bardzo smaczna, aromatyczna, pożywna
e-PrzepisyKulinarne
Pieczone bruschetty z dorsza z pomidorami 180niej rybę. Na wierzchu położyć kilka wiórek masła i wyłożyć sos pomidorowy. Posypać pozostałą łyżeczką suszonego oregano i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 minut. Propozycja podania Ryż długoziarnisty i fasolka szparagowa / lub pieczone ziemniaki z parmezanem
KUCHNIA POLSKA
Kulki ziemniaczane do obiadu 175tarki parmezanu 1 jajko sól pieprz – opcjonalnie Wszystkie składniki łączymy. Tłuczkiem do ziemniaków rozgniatamy składniki, przecieramy. Możemy też użyć praski do ziemniaków. Formujemy kulki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach. Artykuł Kulki ziemniaczane do obiadu pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.pl
Drożdżowe bułki z nadzieniem owocowym 220Takiego nieforemnego „pieroga” pokulaj na blacie, uformuj w owal i zlepieniem do dołu umieść na blaszce. Uformowane buły, przypominające wyglądem ziemniaki odstaw pod przykryciem jeszcze na 10-15 minut, a między czasie rozgrzej dobrze piekarnik do 180 C (bez termoobiegu!). Piecz na środkowej półce piekarnika przez około 20 minut (do średniego zarumienienia). Po upieczeniu wystudź na kratce, polecam
greenscarf
Sałatka ziemniaczana do grilla 449Najlepsza sałatka do grilla! Ta sałatka świetnie pasuje do mięs i ryb z grilla, a także do potraw pieczonych w piekarniku. Smakuje wybornie i pięknie prezentuje się na stole. Polecam! Składniki: 0,5 kg ziemniaków 3-4 kiszone ogórki pęczek rzodkiewek pół pęczka koperku 1 łyżka majonezu pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól i pieprz
Blog z Apetytem