Witajcie kochani! Lato w pełni - aż nie chce się wierzyć, że jeszcze tydzień temu opłakiwaliśmy paskudną pogodę. Jak wszystkim wiadomo latem nie możemy zapominać o jedzeniu
Symfonia SmakówRęczę głową – to jest najlepsza kaczka pieczona w całości jaką zjecie w życiu. Jest soczysta, idealnie wypieczona, świetnie doprawiona i ma to, co powinna mieć każda
Karo in the KitchenBardzo dobre danie, zrobiłam je w thermomix ale opisze dokładnie zwykłą metodą. Jest to danie mało kaloryczne. Polecam osobom które muszą zgubić kilka kilogramów a chcą
Kuchnia PokoleńBardzo lubię zupy. Mógłbym je jeść na okrągło (nie codziennie, w końcu mięso lubię bardziej ;)). Żona niestety nie jest już tak entuzjastycznie nastawiona. Zje, owszem, ale
manslogblogKotlety z piersi z kurczaka są dość popularne w naszym kraju. Rzadko w którym domu nie jada się ich. Jest to prosta i dość szybka potrawa
Codzienna kuchnia niecodziennaDługi czas nie mogłem znaleźć inspiracji na zrobienie jakiegoś nowego dania. Nie chciałem po raz kolejny robić wołowiny albo kaczki, a wieprzowiny żona nie lubi. Dlatego
manslogblogCześć Choć sezon na kruki już się skończył, to przychodzę do Was właśnie z przepisem na danie z tymi akurat grzybami. W sklepach (m.in. w Biedronce
blog.moje-pasje.infoTen przepis został zainspirowany kilkunastoma innymi znalezionymi w sieci. Dla mnie - idealny! Orientalne smaki mi odpowiadają, lubię je, bo potrafią przenieść kubki smakowe w inspirujące i
Cooking MonsterZ czym się Wam kojarzy słowo pastrami ? Z jedzeniem ? Ok, bardzo słusznie, ale co dalej ? Mnie kojarzyło się z suszoną dojrzewająca
Kulinarne przygody GatitySkładniki na 4-5 porcji: ok 300g łopatki wieprzowej, w miarę chudej z ładnego kawałku 1 mały filet z kurczaka bez polędwiczki (możesz z niego zrezygnować
Anioszek w kuchniBonjour! W to piękne poniedziałkowe popołudnie przenosimy się do Burgundii - regionu w środkowej Francji. To właśnie stamtąd wywodzi się danie, które prezentujemy w dzisiejszym poście: boeuf
W kuchni Katieostro, rozgrzewający - idealny na jesień... latem też warto jeść zupy krem, ale z wykorzystaniem innych warzyw. Ta pyszna zupka z batatów i marchwi świetnie sprawdzi się nie tylko jako obiad dla dorosłych, ale myślę, że także dla dzieci. Bez dodatkowych przypraw jest słodka w smaku, bardzo aromatyczna i treściwa. Ja swoją przyprawiam wyrazistymi przyprawami i podaję z chrupiącą ciecierzycą(...)którym bataty zmiękną. Gdy warzywa będą już miękkie zupę zestawiamy z ognia. Pozwalamy jej nieco ostygnąć, by nie stępić ostrzy blendera. Ja przed blendowaniem rozgniatam jeszcze warzywa tłuczkiem do ziemniaków. Blendujemy zupę na gładko. Spróbujcie i zobaczcie czy czysty smak Wam odpowiada, w takiej postaci możecie podać tę zupę dziecku - jest delikatna, słodka i bardzo smaczna. W wersji dla dorosłych
Cooking MonsterOdkryłam kulinarną czarną dziurę. W żadnym języku i na żadnej stronie sieci nie znalazłam przepisu na kaczkę w cieście. Przepisów na kaczkę jest mnóstwo, sama mam
Karo in the KitchenPo ciężkich trudach przyszedł czas i możliwość rozpoczęcia gotowania dla Was. Mamy sporą ilość gotowych materiałów, więc na pewno każdego dnia oczekiwanie na kolejny wpis będzie
Symfonia Smaków