Kolejne z tych dań , które bardzo lubię- z piekarnika. Kurczak przyrządzony tak, jak na Sycylii. Jak? Ano tak...że nie zdążyłam zrobić zdjęcia końcowego...bo został
Z Kuchni Do KuchniSmażona pierś z kaczki 5 smaków to pomysł na chiński obiad w mniej niż pół godziny. Oprócz kaczki danie tworzą dwa główne składniki – aromatyczna przyprawa „5 smaków” oraz sos ostrygowy. Obie rzeczy dostaniemy w większości supermarketów. Kaczka przygotowana w ten sposób jest korzenna w smaku, dość dobrze wysmażona – ale nadal soczysta i świetnie komponująca się(...)zielone części i przygotowujemy sos: mieszamy ze sobą sos ostrygowy, sok grejpfrutowy oraz cukier. Piersi kaczki zdejmujemy i do słoiczka wlewamy wytopiony tłuszcz (będzie genialny np. do pieczonych ziemniaków, można go długo przechowywać w lodówce) – zostawiając odrobinę na patelni. Kaczka musi odpoczywać ok. 4 minuty – w tym czasie na tej samej patelni smażymy dymkę, ciągle mieszamy łopatką
Poezja smakuRyba na obiad , u nas przynajmniej 3 razy w tygodniu. Dorsz z kurkami i sosem śmietankowo cytrynowym to wyśmienite danie na obiad. Bardzo lubię rybę z grzybami , więc kiedy w końcu znalazłam pierwsze kurki w lesie, od razu wiedziałam jak je wykorzystam. Polecam również sos śmietankowo cytrynowy, który idealnie pasuje do ryby, nie tylko dorsz . Sos podkreśla smak ryby. Jest(...)Kurki powinny się naprawdę smażyć, a nie gotować . Dodaj pietruszkę i rozmaryn, przypraw solą i pieprzem i smaż jeszcze przez minutę. Podaj usmażonego dorsza z sosem, pikantnymi kurkami i ziemniakami (na zdjęciu smażone młode ziemniaki w mundurkach
codojedzeniaplastry schabu w przepysznym sosie pieczarkowym to niezwykłe danie , które św ietni e sprawd zi się jako codzienny, prze pyszny posiłek, ale również wykwintn y niedzielny lub nawet świąteczny obiad. Sos pieczarkowy idealnie komponuje si ę ze schabem co t worzy eleganckie, wytworne i apetyczne danie . Schab Duszony w Sosie Pieczarkowym - Składniki: 500 g schabu wieprzowego sól, pieprz(...)mąki rozpuszczon ą w niewielkiej ilości zimnej wody . Do powstałego sosu wrzucamy mięso i w szystko razem podgrzewamy przez kilka minut. Gotow y schab podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty
Słodka StronaŁosoś od pewnego czasu stał się bardzo popularna rybą, za sprawą smacznego, zwartego mięsa i wysokiej zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecam przygotować tą pyszna rybę na
Pyry na GazBarszcz czerwony przygotowuję na różne sposoby, dziś proponuję chyba najlepszy z nich. Barszczyk z marynowanych buraczków. Buraczki zamarynowałam niedawno,dzisiejszy barszczyk jest z buraczków przetworzonych w
Kuchnia z widokiem na ogródmnie z policzków wołowych, które niewiele od polędwicy odbiegają. Dodanie papryki i pieczarek wzbogaca smak potrawy, a francuskie kluseczki komponują się rewelacyjnie z pieczeniowo-pomidorowym sosikiem... Składniki: (starcza na obiad na 2 dni dla 3 osób:) ) - 1,5kg policzków wołowych - ok 40 dkg pieczarek - 2 papryki czerwone - 2 średnie cebule - 2 łyżki mąki pszennej - 0.5l bulionu - 2 łyżki koncentratu(...)płyn. Czas duszenia uzależniony jest od gatunku naszej wołowiny. Gdy już mięso jest już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę. Gotujemy jeszcze 5 minut i podajemy : z kaszą, ryżem, ziemniakami, bagietką... czyli z tym co lubimy :) U mnie z kluseczkami francuskimi, przepis na nie TUTAJ
Walijskie PichcenieSkładniki: 0,5 kg mięsa mielonego wołowego 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku 100 g wędzonego boczku 1 mała czerwona papryka 100 g pieczarek 1
Moje-pitraszenieDanie na poniedziałek! Super zdrowo, szybko, tanio i najważniejsze bardzo smacznie. Wątróbka drobiowa w białym winie z porami dla tych, którzy lubią wątróbkę, bo wątróbkę albo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!I po urlopie...wróciłam 😊 Było super! Ale wszystko co dobre szybko się kończy i czas wracać do pracy. Będąc w górach ⛰ grzechem byłoby nie przywieźć ze
Kuchnia MagdaLenyKażdy Rodzic chce dla swoich dzieci jak najlepiej. Ja jestem właśnie jednym z nich i bardzo zależało mi by Adaś jadł obiadki przygotowane przeze mnie. Nie
Kuchnia w czekoladzieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitW czwartkowe przedpołudnie zapraszam na pyszne pałki z kurczaka pieczone w winie z bakaliami. Kurczak jest doskonale przyprawiony, aromat wina jest delikatnie wyczuwalny, a bakalie
Tradycyjna kuchnia KasiPropozycja obiadowa idealna na chłodne zimowe dni. Aksamitny i aromatyczny sos, kruche i delikatne mięso - pyszny i prosty gulasz, który "robi się sam". Składniki: 1 kg
Nie tylko w kuchniUwielbiam lasagne tym razem postanowiłam ją trochę urozmaicić i dodać płaty cukinii a sos wzmocnić chilli i wyszło pysznie, lekko, mimo że pojawiło się mięso. Lasagne
Niezły Młynek