Chipsy z kiełbasy są dobre na ciepło jak i na zimno. Można je podać na obiad do ziemniaków lub zabrać w pudełku śniadaniowym jako przekąska na świeżym powietrzu. Wystarczy pokroić kiełbasę w grube plastry i obsma
prawdziwe jedzenieLubię takie dania, bo naprawdę jest proste w przygotowaniu i nieabsorbujące. Klops z boczniakami ma niebanalny smak, a dzięki dodatkowi grzybów jest niesamowicie soczysty. Podaję tę pieczeń na obiad z ziemniakami i mizerią lub sałatą w śmietanie, lub czymś co mam akurat pod ręką, a gdy już ostygnie zalewam sosem, który powstał w czasie pieczenia, wkładam do lodówki
Rozpustne gotowanieniezwykle zdrowa. Otrzymywana jest z prosa, który uprawiany był już w epoce neolitu. Jest łatwo przyswajalna i bardzo pożywna. Można ją przyrządzać na wiele sposobów (np. zamiast ziemniaków do obiadu, czy jako deser z mlekiem). Ja tym razem zrobiłam z niej sałatkę. Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej 5 marchewek 1 puszka kukurydzy 1 łyżeczka masła lub oleju Natka pietruszki Sól, pieprz
Tradycyjna Kuchniasmaku i startym serem. Uformować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron. Podawać z dowolnym sosem i surówką, jako danie samodzielne lub do obiadu zamiast ziemniaków
Tradycyjna Kuchniakolację mam placki z suszonymi pomidorami, pychota. Placuszki smakują naprawdę dobrze. Mogą być zarówno na śniadanie jak i kolację, albo jako przekąska. Można je nawet zaserwować na obiad zamiast ziemniaków, a do tego ulubiona surówka i pieczony kurczak. Można takie placki podawać niemal do wszystkiego, a wariacji jest wiele :-). Są proste w wykonaniu i mam nadzieję, że posmakują nawet dzieciom
Zakątek rozkoszy kulinarnychjedząc potrawkę zapytał czy aż trzeba było konkursu, żebym mu częściej kaszę gryczaną gotowała :D bardzo ją lubi, ja zresztą też, ale jakoś tak zawsze wychodziło, że do obiadu były ziemniaki, makaron... Zawstydził mnie, ale ma rację - kasza jest bardzo zdrowa i będę ją przyrządzać częściej :) nie przepada za to za kukurydzą w potrawach, ale zjadł ze smakiem - dla mnie
Kolorowy PrzepisownikWykonanie banalnie proste, a smak i aromat czarujące... nasączone majerankiem...pycha! U mnie w domu zapiekane ziemniaki są takim typowym obiadem piątkowym, zaraz po ziemniakach z gzikiem czy pomidorówce. Ziemniaki z majerankiem najczęściej podaję z rybą i surówką bądź mizerią. Składniki 1,5 kg ziemniaków 30 dag żółtego sera pół kostki margaryny majeranek sproszkowana papryka łagodna pieprz, sól Sposób
Kuchenne aromatysmaczne kotlety i surówkę w nieco innym wydaniu. Seler panierujemy w orzeszkach, a surówka to zwykłe kapusta, marchewka i cebula ale w nowym sosie. Do tego kasza lub ziemniaki i obiad gotowy. P.S. Coleslaw to nie słowo (ani tym bardziej surówka) pochodzenia polskiego, choć zapis słowny może to sugerować. Wymawia się je tak: BrE i AmE . Kotlety selerowe Składniki
Qlinarnie i Qlinarniesurówką. Kaszę pęczak osobiście uwielbiam i w tej formie również mi smakuje. Kotlety z kaszy i mięsa z indyka są zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych mielonych czy obiadu typu ziemniaki i kotlet w panierce. Kotlety mielone z kaszą pęczak SKŁADNIKI: 100 g kaszy pęczak 300 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko sól, pieprz papryka słodka oliwa PRZYGOTOWANIE: Kaszę pęczak
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiWołowina to absolutna klasyka kuchni polskiej, w natłoku fali burgerów i steków rodem z ameryki wystawiam środkowy palec na ten zalew obcej kultury. Mieszkańcy wielkich miast
Kuchnia PROzdrowotnatarce i posypać kukurydzę. Następną warstwą jest jogurt. Kapustę pekińską kroimy w cieniutkie paseczki, sałatę rwiemy na kawałki palcami. Wykładamy na wierzch. Sałatka pasuje do frytek czy ziemniaków przy obiedzie
W kuchni bez szafekPolenta to włoskie danie, dawniej sporządzane z mąki kasztanowej, obecnie z kaszki lub mąki kukurydzianej. Podawana jest jako dodatek do obiadu (zamiast ziemniaków) w formie papki lub grillowanej bądź też smażonej. Często dodatkiem do polenty jest starty parmezan lub ulubione zioła, które sprawią, że będzie smaczniejsza. Sprawdza się również jako składnik sałatek. Może być alternatywą dla frytek, usmażona na małej
Oryginalny smakwyjmujemy z piekarnika, ostrożnie zdejmujemy folię i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie mięso delikatnie wyciągamy na talerz i rwiemy widelcem na małe kawałki. Podajemy w formie obiadu z ziemniakami lub na kanapkach. Smacznego
My Culinary Artkapustą pekińską mam od mojej mamy, która przyniosła go z ośrodka zdrowia.można jeść jako danie samo w sobie, ale również doskonale nadaje się, jako dodatek do obiadu (zastępujący ziemniaki), czy do kolacji. W każdym razie przypadła nam ta sałatka do gustu, zwłaszcza że jest z ananasem, którego osobiście uwielbiam :) Ciasto: 440 – 500g herbatników prostokątnych (ok. 2 duże paczki) 400g
Smakowy Rajkapustą pekińską mam od mojej mamy, która przyniosła go z ośrodka zdrowia.można jeść jako danie samo w sobie, ale również doskonale nadaje się, jako dodatek do obiadu (zastępujący ziemniaki), czy do kolacji. W każdym razie przypadła nam ta sałatka do gustu, zwłaszcza że jest z ananasem, którego osobiście uwielbiam :) Składniki: Ok. 400g kapusty pekińskiej 200g pora (białej części
Smakowy Raj