zrobiły się ciepłe. Danie należy podawać w następujący sposób: szpinak, 2 plastry mozarelli, kawałki kurczaka, 3 szparagi. Z boku towarzyszyć im będzie ryż*. *fajną alternatywą są też pieczone ziemniaki. Smacznego
Kitchens AlphabetLubicie grochówkę?, bo ja tak. Świetnie rozgrzewa, pomimo, że jest bez „wkładki”. POLECAM!!! Składniki; 300g fasoli, 2 litry wody, marchewka, pietruszka, kawałek selera, 3 ziemniaki, ząbek czosnku, cebula, bulion warzywny, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, łyżka majeranku, łyżka mąki. Wykonanie: Fasolę namoczyć na noc, następnie gotować w wywarze
Anioły w kuchnipast i pasztetów z warzyw. Jeśli znudziła się Wam szyneczka i serek, to zróbcie sobie taki pasztet, jest pyszny…. Składniki: 2 szklanki fasoli, 20dag pieczarek, 2 cebule, ziemniak, marchew, pietruszka, kawałek selera, 2 jajka, czerstwa bułka, szklanka mleka, majeranek, sól, pieprz, słonecznik Wykonanie: Fasolę namoczyć na noc, a następnie
Anioły w kuchninadzieję, że będzie Wam smakować...lekka, zdrowa i bardzo rozgrzewająca...pozdrawiam Składniki na 2 osoby; 3 marchewki 1 ziemniak 1 pietruszka 3 cm korzenia imbiru 2 łyżki oliwy / ja zastosowałam oliwę KURTES...POLECAM/ 2 szklanki wody pieprz, sól Warzywa gotujemy. Wkładamy do blendera, dajemy dwie szklanki gorącej wody i blendujemy. Dodajemy starty imbir, oliwę i doprawiamy do smaku. Można
Anioły w kuchniNajbardziej zapamiętana z dzieciństwa, królowa wszystkich imprez...... Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy 2 ziemniaki 4 marchewki 1 pietruszka ½ selera korzeniowego 4 jajka 1 cebula czerwona jabłko ogórki kiszone lub konserwowe 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany lub jogurtu greckiego 1 łyżka musztardy sól , pieprz Wykonanie: Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy . Warzywa korzeniowe gotujemy w skórkach, następnie
Anioły w kuchnisól Wykonanie; Groch zalać wodą, dodać przyprawy i zioła oraz czosnek i gotować do momentu aż wchłonie wodę i będzie można go zgnieść np. za pomocą tłuczka do ziemniaków. Kajzerkę namoczyć w mleku, cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Do masy grochowej dodać bułkę, cebulę, jajko, koperek|pietruszkę, doprawić pieprzem. Formować kotlety, obtaczać w panierce i smażyć
Anioły w kuchnipochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na pyszny obiad czyli pierś z kurczaka zapiekaną w porach z dodatkiem śmietany i żółtego sera. Podałam ją z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Post Pierś z kurczaka w porach pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujedomu zawsze .Przydają się gdy chcę zrobić coś na szybko. A to błyskawiczną fasolkę po bretońsku ( bo w lodówce jest kawałek kiełbasy), albo jakąś sałatkę bo z obiadu został ziemniak . A jak zostanie mi trochę jakiegoś wywaru to robię zupę w różnych wersjach. Dziś zrobiłam taką wzbogaconą pulpecikami z białej kiełbasy. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnirozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu z obu stron . Smacznego :) Cebulę która nam została możemy odsączyć obtoczyć w mące i usmażyć i tak mamy pyszny dodatek do ziemniaków
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęwstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg). Odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Podajemy z ulubioną surówką/sałatą i frytkami - albo pieczonymi ziemniakami z czosnkiem i ziołami . Smacznego
Moje Kuchenne RewelacjeNiby knedle nie są bardzo tłuste,kaloryczne czy też słodkie, ale na pewno większość osób na diecie jest przerażona ziemniakami i mąką stosowaną do ich zrobienia. Sama zielenina w jadłospisie, a po nocach śnią się pyszne knedle ze śliwką jedzone na rodzinnym pikniku, w upalne popołudnie, nad rzeczką. Tak.. ja sama do dnia dzisiejszego miewałam takie sny.. Choć
Czarnawisienkakuchni kaszubskiej i potrawach (źródło informacji - internet) a poniżej zdjęcia "Ruchanek" :Podstawowym posiłkiem na wsi kaszubskiej były i są bulwy z mlekiem i szpyrkami - chodzi tu o ugniecione ziemniaki, szpyrki to skwarki ze słoniny i mleko kwaśne lub jak tu mówią maślonka. Jesienną potrawą była gęsia okraska (czas bicia gęsi).Tradycyjną zupą jest też krupnik z bulwami, śledź solony
Czarnawisienkatakich jak: soczewica, soja, cieciorka;-) Dziś proponuję Wam zdrowy, syty i lekko pikantny obiadek w 25 minut. Proszszszeee;-) Wegetariańska zupa marokańska z soczewicą czerwoną Składniki: 1 duża cebula 4 ziemniaki 2 marchewki 1 papryka czerwona 1/2 szklanki soczewicy czerwonej 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżeczki przyprawy marokańskiej 1 1/2 litra wrzątku 1 kostka rosołowa: warzywna BIO - ja swoje kupuje
Restauracyjka LiterackaPierwsza u mnie z serii zup podstawowych. W naszej polskiej kuchni bardzo dobrze znana. Lubię ją ze względu na szybkość wykonania i delikatny smak. Nie daję do niej ziemniaków i śmietany, dzięki temu jest lżejsza. Dodatek w postaci gałki muszkatołowej nadaje jej niepowtarzalny aromat i smak. Pyszna jesienna zupa. SKŁADNIKI 1 kalafior 1,5 l wody pół szklanki mleka
Złote przepisy