ziemniak - 9653 przepisów (strona:346/644)

Zupa groszkowa / Junge Erbsensuppe 257

posiekany 2 łyżki masła 1 marchewka pokrojona w półplasterki 1 mała pietruszka pokrojona w kostkę 1 mały kawałek selera pokrojony w kostkę 1/2 niewielkiej kalarepki pokrojonej w kostkę 1 ziemniak pokrojony w kostkę 1 płaska łyżka cukru 1 szklanka młodego groszku 1/2 łyżeczki startej skórki cytrynowej 1 gruby plaster cytryny ze skórką (cytrynę należy wcześniej wyszorować!) 60 ml creme fraiche

Kuchnia Prezydentowej
Pizza z młodymi ziemniakami 132

pizzy? Nawet połączenia, które wydają się nam nieprawdopodobne, ktoś gdzieś polubił lub znienawidził. Szpinak z burakami, kozi ser z ogórkiem, awokado z winogronami. W tym towarzystwie pizza z młodymi ziemniakami i kozim serem to nic specjalnego

Gotuj z Blue Raven
Sałatka z ośmiornicy i ziemniaków 171

nabycia w Biedronce. Ośmiornicę wbrew pozorom bardzo łatwo się przygotowuje. Popróbujcie koniecznie, jeśli nigdy jej nie próbowaliście bo jest tego warta, pokochacie ją jak ja. Sałatka z ośmiornicy i ziemniaków. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Botwinka 188

Mój mąż lubi taką zupkę..córki nie za bardzo..wolą z buraczkami bez liści. botwinka   ziemniaki porcja rosołowa śmietana listek ziele sól sok z cytryny Porcje rosołową umyć.Włożyć do garnka , zalać wodą i zagotować.Następnie dodać buraczki obrane ze skóry i pokrojone w kostkę [oprócz liści buraka].Dodać przyprawy i wszystko razem gotować. Na koniec dodać pokrojone

Moje domowe kucharzenie
Rozmarynowe ziemniaczki, marchewki i pietruszki. 204

mięciutkie wręcz rozpływają się w ustach. Stanowią przepyszny dodatek do dania głównego. Można też użyć selera, topinambura, jarmużu, dyni, czy buraków.  SKŁADNIKI (2-3 porcje) 3 duże ziemniaki 1 duża marchewka 1 duża pietruszka 3-4 gałązki świeżego rozmarynu 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka soli 3-4 łyżki oliwy z oliwek krem/ ocet balsamiczny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Warzywa dokładnie

DefinicjaSmaku
alternatywa dla kanapki 374

Składniki ćwiartka kurczaka z rosołu porcja rosołowa z kaczki 2 marchewki z rosołu pietruszka z rosołu 4 średnie ziemniaki ugotowane płatki kukurydziane sól ,pieprz do smaku jajko szpinak zasmażany na masełku z jajkiem jako dodatek do kotlecików Wykonanie

w mojej kuchni
Chłodnik z botwiny 136

wodą przelać do reszty. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Doprawić solą i pieprzem.  Odstawić do lodówki na minimum godzinę. Podawać z jajkiem na twardo lub z podsmażonymi młodymi ziemniakami pokrojonymi w talarki

Jemy Pijemy
Aromatyczna zapiekanka z klopsikami 184

wymieszałam. Formowałam małe kulki, obtoczyłam w mące, na 2-ch łyżkach rozgrzanej oliwy krótko obsmażyłam na silnym ogniu.  W naczyniu żaroodpornym ułożyłam zamarynowane plasterki cukinii, drugą warstwą połówki ziemniaków na przemian z klopsikami. Na wierzch poukładałam ćwiartki pomidorów, posypałam grubo pokrojonymi piórkami cebuli. Posypałam suszoną bazylią, posmarowałam pozostałą oliwą za pomocą pędzelka. Włożyłam do piekarnika nagrzanego

Kuchnia Prezydentowej
Zupa ze świeżych ogórków 144

przy okazji przeprowadzki udało mi się go odnaleźć:) I już wówczas sobie powiedziałam, że w okresie letnim na pewno ponownie przyrządzę taką zupę :) Składniki: 1 duży ogórek 35 dag ziemniaków 1 średnia cebula 10 dag szynki 400 ml bulionu 1 łyżka jogurtu sól, pieprz, koperek Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Dolać rosół i gotować wszytsko

My simple kitchen
Bratkartofle z jajkiem 161

niemieckiego słowa braten - piec, smażyć - to prosta potrawa ziemniaczana, popularna w Niemczech, na Górnym Śląsku. Przygotowuje się ją z ugotowanych wcześniej i pokrojonych na małe kawałki lub plasterki ziemniaków, smażonych na patelni z rozgrzanym tłuszczem, podanych z kwaśnym mlekiem lub jajkiem sadzonym. Danie idealne na upalne dni, żniwa, wśród biednych i bogatych, popularna nie tylko 100 lat temu ale obecnie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wiosenne gołąbki 275

godziny.  Po tym czasie dodać ketchup, następnie gotować jeszcze 1/2 do 1 godziny. Sos można zaciągnąć śmietaną (ja wolę ten naturalny). Gołąbki można jeść same lub z młodymi ziemniakami. Smacznego

Garniec Magalie
Sałatka ziemniaczana 124

Ostatni wypad na targ przyniósł mi młode polskie ziemniaki – specjalnie wybrane małe okazy zwane „orzechem”. Obiera się je szybko, bo wystarczy przetrzeć je szmatką. Genialnie smakują samodzielnie, posypane jedynie koperkiem, ale pozwalają też na mnóstwo eksperymentów. Sałatki, zapiekanki. I dlatego dziś… sałatka ziemniaczana. Sałatka ziemniaczana zazwyczaj kojarzy się

Gotuj z Blue Raven
Wiosenne tarty 110

Polskie truskawki opanowały już stragany, rabarbar piętrzy się na półkach, młode ziemniaki nieśmiało wyglądają ze skrzynek, szparagi leniwie wylegują się na półkach, na dworze sosna okrywa wszystko swoim żółtym pyłkiem, pszczoły latają z kwiatka na kwiatek, koty wygrzewają się na słońcu, a ptaki codziennie budzą nas swoim pięknym śpiewem. Jak świętować tak piękną porę roku? Tartami! Wiosna

wegetalerze
Karkówka z dzika duszona z warzywami i grzybami 299

łyżeczka pieprzu czarnego świeżo mielonego 1 i 1/2 łyżeczki soli kilka ziaren suszonego jałowca 2 liście laurowe 150ml (pół)wytrawnego czerwonego wina 4 łyżki oleju rzepakowego Do podania ziemniaki gotowane lub pieczone , kopytka kwaszony lub konserwowy ogórek, marynowane patisony sos z duszenia Instrukcje Czosnek obieramy i dokładnie miażdżymy w wyciskarce. Ziarna jałowca drobno rozbijamy w moździerzu. Następnie przygotowujemy marynatę dokładnie

Kulinarna Pokusa
Wiosenny obiad - szparagi & młode ziemniaki 155

dodatków, np. w zestawieniu z młodymi ziemniaczkami i koperkiem - creme de la creme :) Składniki: szparagi młode ziemniaczki koperek masło klarowane lub oliwa z oliwek sól, pieprz do smaku Wykonanie: Ziemniaki skrobiemy z cieniutkiej, młodej skórki, gotujemy we wrzątku, solimy pod koniec gotowania. Szparagi myjemy, ułamujemy twarde końcówki, przesmażamy na klarowanym maśle przez kilka minut. Podajemy posypane świeżym koperkiem

Taste Of My Day

Proponowane wyszukiwania