ziemniaczki - 3857 przepisów (strona:102/258)

Zupa z botwinki 136

tego powodu! Dzisiaj pora na sobotnią zupę sezonową czyli zupa z botwinki, koniecznie ziemniakami i dużą ilością czosnku. Na następny dzień smakuje jeszcze lepiej! Zupa z botwinki z ziemniaczkami / 6 porcji Składniki: pęczek botwinki z dużymi buraczkami 1 duża kość schabowa 4 ząbki czosnku 2 marchewki 2 mniejsze korzenie pietruszki 6-8 dużych ziemniaków najlepiej młodych sól i pieprz

Moja smaczna kuchnia
Wegańskie kotleciki z fasoli 140

kotleciki nie rozlatują się Taka jest ich niewątpliwa zaleta! Kotleciki te zaserwowane w towarzystwie salsy lub sosu czosnkowego to super przekąska na udaną imprezę . A podane z ziemniaczkami, sosem i ulubioną sałatką stanowią pełnowartościowy i sycący obiad. Polecam! Składniki: 3 arkusze wodorostów nori 220 g białej fasoli gotowanej lub z puszki (1 puszka) 1 duży ugotowany ziemniak (około

Lamarida.pl
Kotlety pożarskie. 182

Jeśli jeszcze ich nie jedliście to koniecznie spróbujcie. Można je podać z sosem pieczarkowym lub chrzanowym, ale bez sosu również smakują wybornie :) My jedliśmy dziś bez sosu, podane z ziemniaczkami i surówką. Z podanych składników wyszło mi 5 kotletów. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 1 jajko 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka bułki tartej majeranek, sól, pieprz, czosnek granulowany

Agusiowe smakołyki
Młode ziemniaczki z ziołami hasselback 180

himalajska gruboziarnista do oprószenia 50 g klarowanego masła Suszony rozmaryn do oprószenia Przyprawa do dań z ziemniaków do oprószenia Gałązki świeżego rozmarynu lub oregano do pieczenia Sposób przygotowania: Młode ziemniaczki szorujemy myjką pod bieżącą wodą, nie obieramy, osuszamy, nacinamy w cienkie paseczki , pamiętając o tym aby nie przeciąć ziemniaka do końca, układamy w naczyniu żaroodpornym nacięciem do góry, smarujemy rozpuszczonym

Wanilia i Kardamon
Sałatka ziemniaczana ze szparagami 134

makaronu albo przygotowuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla. Korzystajcie ze szparagów, bo sezon na nie szybko minie.    Składniki: 1 kg młodych ziemniaczków 0,5 kg zielonych szparagów pęczek rzodkiewki pęczek koperku sól pieprz Dressing: 50 ml octu winnego 100 ml oliwy extra vergine lub oleju roślinnego szczypta soli morskiej szczypta świeżo zmielonego

Smakowity Blog Kulinarny
Przepisy na dania z grilla TOP10 240

sezon grillowy! Na szczęście pogoda dopisuje, więc postanowiłam zebrać w jednym miejscu najciekawsze, sprawdzone przepisy na dania z grilla. Smacznego! 1. Kofta kebab grillowany FIT 2. Patison grillowany 3. Ziemniaczki pieczone z cebulką i czosnkiem 4. Grillowane szaszłyki drobiowe w curry 5. Grillowane szaszłyki izraelskie z wołowiny, cukinii, pieczarek i pomidorów 6. Wiosenne szaszłyki z kurczaka

Tradycyjna Kuchnia
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem 361

Kapusta zasmażana z boczkiem Delikatna młoda kapustka zasmażana z aromatycznym boczkiem to wspaniały dodatek do ziemniaczków czy kotleta. Jest to danie znane w kuchni polskiej od lat. Kapusta i wędzony boczek to połączenie wprost idealne, smaki wzajemnie się uzupełniają dając rewelacyjny efekt końcowy. Polecam!     Składniki: 1 główka młodej kapusty 150g boczku wędzonego 3/4 szklanki wody lub bulionu

Blog z Apetytem
Placki drobiowe z botwinką i dymką 123

nadaje się tylko do chłodnika, doskonale podkreśla smak delikatnego mięsa jakim jest kurczak, z dodatkiem dymki   można usmażyć pyszne drobiowe placki na obiad, najlepiej smakują podane z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórka, smaczne wiosenne danie! Na 4-5 porcji: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 pęczek botwinki 2 cebule dymki ze szczypiorem 2 łyżki majonezu 3 łyżki mąki

Wanilia i Kardamon
Gulasz ze schabu 202

Gulasz wieprzowy ze schabu Idealny pomysł na pyszny obiad. Gulasz ze schabu możemy podać z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą, albo jako dodatek na przykład do placków ziemniaczanych. Jest naprawdę pyszny i pożywny, polecam! Do mojego zestawu obiadowego podałam surówkę z młodej kapusty na którą przepis znajdziecie TUTAJ     Składniki: ok. 0,5 kg schabu 2-3 ząbki czosnku

Blog z Apetytem
Aromatyczne ćwiartki z kurczaka w marynacie z miodem i ziołami 184

około 30 minut. Ja najpierw piekłam tylko funkcją dół tak koło 20 minut, po czym przełączyłam na funkcję góra - dół na 10 minut.  Ćwiartki możemy podać z pieczonym ziemniaczkami i sałatką :-) Smacznego

kruche babeczki
Kremowe cytrynowe puree ziemniaczane z fiołkami - Lemon Mashed patatoes with violets 129

jest gorąco nie mamy ochoty na mięsiwa i ciężkie obiady. Te cytrynowo-fiołkowe puree jest idealnym dodatkiem do sadzonego jajeczka lub jakiejkolwiek rybki. Takie majówkowe ziemniaczki w formie puree z delikatnym aromatem cytrynowej skórki i pięknymi fiołkami, które jak pewnie wielu wie są jadalne, smakują i na ciepło i na zimno. SKŁADNIKI na 4 porcje

Sztuka gotowania w/g Samiry
Najlepsze placki ziemniaczane 118

Porę roku mamy taką, że w sklepach można trafić albo na młode ziemniaczki, co prawda jeszcze importowane, ale zawsze coś, albo na stare ziemniory, które w zasadzie bywają już mało jadalne. I na taką właśnie „przerażającą” opcję postawiłam. W tym przypadku bardzo ważne jest aby unikać ziemniaków o zielonym zabarwieniu skórki. Świadczy ono o obecności toksycznej dla nas solaniny, która

Kate's Kitchen
Zupa krem z czerwonej soczewicy 196

zjadł cukinii i soczewicy a w zupce krem zjadł i nawet prosił o dokładkę. Składniki: 1,5l rosołu lub bulionu mięsno warzywnego  100g czerwonej soczewicy 2 średnie ziemniaczki 1 cukinia 1 cebula 2 świeże pomidorki 2 marchewki (zostały mi z rosołu) 200g serek kanapkowy czosnkowy garść świeżej pietruszki sól, pieprz Na sitko wysypujemy soczewicę i płukany pod bieżącą zimna

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Roladki z farszem warzywnym 258

cebulką oraz natką pietruszki. Upiekłam je w piekarniku, żeby były lżejsze niż smażone, choć oczywiście taka opcja również wchodzi w grę (w panierce lub bez). Przy okazji upiekłam również ziemniaczki i obiad praktycznie zrobił się sam :) Składniki na ok. 4 porcje: 650-700 g schabu 1 marchewka kawałek korzenia selera 1 mała cebula 0,5 pęczka natki pietruszki sól, pieprz

Simply Food
Idealne na wiosnę roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 152

łyżki oleju, wkładamy nasze roladki, kiedy tłuszcz zacznie skwierczeć, zmniejszamy gaz i smażymy przez około 12-13 minut, przewracając je co kilka minut na inny bok. Roladki podajemy z ziemniaczkami lub ryżem oraz surówką przygotowana najlepiej ze świeżych warzyw i polaną sosem vinegret. Przepis na Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta w wersji do wydruku i PDF. Artykuł Idealne

KulinarneImpresje.pl

Proponowane wyszukiwania