ziemniaczki - 3857 przepisów (strona:102/258)

Klopsy drobiowe gotowane na parze z kurkami 124

drugim rozłożyć klopsy. Przykryć i gotować Verona, obroty wsteczne 1/2, czas 35 minut. W połowie czasu jak będziecie sprawdzać ile jest sosu. Zamieszać kaszę. Można zamiast kaszy położyć małe ziemniaczki. do sosu dodać mąkę i gotować Verona, obroty wsteczne, 5 minut na koniec dolać śmietanę i wrzucić posiekany koperek. Śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem. sos wylać do dużej miski, wrzucić

Kuchnia Pokoleń
Schab duszony w kapuście kiszonej 174

duszony w kapuście kiszonej podlewamy dodatkową ilością wody. Pod koniec duszenia do kapusty można dodać zasmażkę i chwilę jeszcze poddusić całość. Tak przyrządzony schab doskonale smakuje podany z młodymi ziemniaczkami. Smacznego Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Pulpety w sosie pomidorowym Golonka pieczona w piwie Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem i fetą Artykuł Schab duszony w kapuście kiszonej pochodzi

Księga-Smaku
Pieczone ziemniaki z piekarnika 200

delikatnie mieszamy. Ziemniaki układamy na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia, następnie oprószamy ulubionymi przyprawami takimi jak: sól, papryka, przyprawa włoska, lub gotową mieszanką przypraw do pieczonych ziemniaków. Oprószone przyprawami ziemniaczki wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy przez 20-25 min. Tak przygotowane ziemniaki to doskonała alternatywa dla frytek czy ziemniaków z wody, albo jako przekąska. Smacznego Pieczone

Księga-Smaku
Co w maju do lunchboxa? - Proste obiady na 7 dni #3 (PDF do pobrania) 287

nadzieję, że ściągniecie bezpłatny plan obiadów i będziecie z niego gotować. Dajcie mi znać, czy smakowało :) Niedziela - Młode ziemniaki ze szparagami i salsą verde, łosoś lub jajko sadzone Młode ziemniaczki z sadzonym to dla mnie idealny wiosenny obiad :) Lubię jednak eksperymentować w kuchni, dlatego już kilka lat temu zaczęłam podawać ten zestaw z pysznym dodatkiem - zielonym sosem salsa verde . Robi

Chilli Czosnek i Oliwa
ZUPA BOTWINKOWA Z JAJKIEM i CHORIZO 135

łyżek zupy.  Przelewamy do garnka z zupą. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Gęstość zupy regulujemy bulionem. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i opcjonalnie także z tłuczonymi ziemniaczkami

cool and minty
Ziemniaczki grillowane z warzywami 192

ziemniaków 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1 szalotka 2 łyżki masła 1/2 łyżki siekanej pietruszki gałązka szałwii 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki wyszorować i gotować … Czytaj dalej Ziemniaczki grillowane z warzywami

czarrna od kuchni
Kotlety mielone z kurczaka, z marchewką i cukinią... 187

Wilgotnymi rękami formuj niewielkie kotlety/burgery, otaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złotawy kolor. Podawaj w bułce i w towarzystwie frytek, albo z ziemniaczkami purée i warzywami

Lejdi of the house
Zupa z botwinki 127

tego powodu! Dzisiaj pora na sobotnią zupę sezonową czyli zupa z botwinki, koniecznie ziemniakami i dużą ilością czosnku. Na następny dzień smakuje jeszcze lepiej! Zupa z botwinki z ziemniaczkami / 6 porcji Składniki: pęczek botwinki z dużymi buraczkami 1 duża kość schabowa 4 ząbki czosnku 2 marchewki 2 mniejsze korzenie pietruszki 6-8 dużych ziemniaków najlepiej młodych sól i pieprz

Moja smaczna kuchnia
Wegańskie kotleciki z fasoli 128

kotleciki nie rozlatują się Taka jest ich niewątpliwa zaleta! Kotleciki te zaserwowane w towarzystwie salsy lub sosu czosnkowego to super przekąska na udaną imprezę . A podane z ziemniaczkami, sosem i ulubioną sałatką stanowią pełnowartościowy i sycący obiad. Polecam! Składniki: 3 arkusze wodorostów nori 220 g białej fasoli gotowanej lub z puszki (1 puszka) 1 duży ugotowany ziemniak (około

Lamarida.pl
Kotlety pożarskie. 173

Jeśli jeszcze ich nie jedliście to koniecznie spróbujcie. Można je podać z sosem pieczarkowym lub chrzanowym, ale bez sosu również smakują wybornie :) My jedliśmy dziś bez sosu, podane z ziemniaczkami i surówką. Z podanych składników wyszło mi 5 kotletów. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 1 jajko 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka bułki tartej majeranek, sól, pieprz, czosnek granulowany

Agusiowe smakołyki
Młode ziemniaczki z ziołami hasselback 171

himalajska gruboziarnista do oprószenia 50 g klarowanego masła Suszony rozmaryn do oprószenia Przyprawa do dań z ziemniaków do oprószenia Gałązki świeżego rozmarynu lub oregano do pieczenia Sposób przygotowania: Młode ziemniaczki szorujemy myjką pod bieżącą wodą, nie obieramy, osuszamy, nacinamy w cienkie paseczki , pamiętając o tym aby nie przeciąć ziemniaka do końca, układamy w naczyniu żaroodpornym nacięciem do góry, smarujemy rozpuszczonym

Wanilia i Kardamon
Sałatka ziemniaczana ze szparagami 123

makaronu albo przygotowuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla. Korzystajcie ze szparagów, bo sezon na nie szybko minie.    Składniki: 1 kg młodych ziemniaczków 0,5 kg zielonych szparagów pęczek rzodkiewki pęczek koperku sól pieprz Dressing: 50 ml octu winnego 100 ml oliwy extra vergine lub oleju roślinnego szczypta soli morskiej szczypta świeżo zmielonego

Smakowity Blog Kulinarny
Przepisy na dania z grilla TOP10 228

sezon grillowy! Na szczęście pogoda dopisuje, więc postanowiłam zebrać w jednym miejscu najciekawsze, sprawdzone przepisy na dania z grilla. Smacznego! 1. Kofta kebab grillowany FIT 2. Patison grillowany 3. Ziemniaczki pieczone z cebulką i czosnkiem 4. Grillowane szaszłyki drobiowe w curry 5. Grillowane szaszłyki izraelskie z wołowiny, cukinii, pieczarek i pomidorów 6. Wiosenne szaszłyki z kurczaka

Tradycyjna Kuchnia
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem 351

Kapusta zasmażana z boczkiem Delikatna młoda kapustka zasmażana z aromatycznym boczkiem to wspaniały dodatek do ziemniaczków czy kotleta. Jest to danie znane w kuchni polskiej od lat. Kapusta i wędzony boczek to połączenie wprost idealne, smaki wzajemnie się uzupełniają dając rewelacyjny efekt końcowy. Polecam!     Składniki: 1 główka młodej kapusty 150g boczku wędzonego 3/4 szklanki wody lub bulionu

Blog z Apetytem
Placki drobiowe z botwinką i dymką 113

nadaje się tylko do chłodnika, doskonale podkreśla smak delikatnego mięsa jakim jest kurczak, z dodatkiem dymki   można usmażyć pyszne drobiowe placki na obiad, najlepiej smakują podane z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórka, smaczne wiosenne danie! Na 4-5 porcji: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 pęczek botwinki 2 cebule dymki ze szczypiorem 2 łyżki majonezu 3 łyżki mąki

Wanilia i Kardamon