Dzień 19 Zielony cytrusowy koktajl z jarmużem 3 pomarańcze 1 duży grejpfrut garść liści jarmużu Z grejpfruta i pomarańczy wycisnąć sok. Zmiksować z jarmużem,przelać do szklanek i wypić na zdrowie
Kolorowa kuchnia ElkiKolejny zielony zdrowy koktajl z dodatkiem jarmużu. 2 pomarańcze 1/4 świeżego ananasa 1 banan garść liści jarmużu 1 szkl. wody Ananasa i banana obrać,pokroić i wrzucić do kielicha blendera. Z pomarańczy wycisnąć sok i wlać do owoców. Dodać jarmuż i wszystko dokładnie zbendować. Następnie dodać wodę,wymieszać i przelać do szklanek. Wypić na zdrowie
Kolorowa kuchnia Elkicały rok pijam zimny kefir, czy jogurt, można je jedynie urozmaicać robiąc koktajle lub chłodniki dodając świeże warzywa lub owoce, następny w kolejce będzie burak, z którego zrobię koktajl. Ten zielony chłodnik z grzankami na jogurcie to taki bardziej wypasiony koktajl warzywny. Polecam też koktajl warzywny z surowego szpinaku i kefiru. Niestety aby przygotować chłodnik potrzebny jest blender, który zmiksuje(...)chłodnik jest doprawiony. Dodajemy jeszcze pokrojone ogórki, mieszamy. Rozlewamy. Chłodnik dekorujemy świeżymi listkami szpinaku, sałatą. Podajemy do chłodnika grzanki, które skrapiamy oliwą i podsmażamy na patelni. Smacznego! The post Zielony chłodnik z grzankami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZdrowy deser jaki ostatnio najczęściej i najchętniej przygotowuje to koktajl. Nie brakuje mi nowych pomysłów, bardzo lubię miksować, do czego zachęcam wszystkich, bez wyjątku. Dzisiaj powstał koktajl z marchewki, zielonej sałaty oraz banana. Bardzo orzeźwiający w smaku, a dodatek potartej marchewki wzbogaca jego smak. To coś lepszego niż sok marchewkowy z sokowirówki! Koktajl marchwiowo - bananowy z zieloną sałatą Składniki
Moja smaczna kuchniaKoktajlowy twist mango ze szpinakiem. Pyszny, prosty koktajl, to idealne rozwiązanie na panujące upały lub zdrowe, szybkie drugie śniadanie. Ja bardzo często miksuje najróżniejsze zielone listki z owocami(...)warzywami. To taki mój szybki sposób na dostarczenie organizmowi cennych witamin. Moje dzieci równie ochoczo piją ze mną różne koktajle i smoothie. A jak jest u Was? Lubicie koktajle z zielonymi dodatkami czy wolicie te tradycyjne np. truskawkowe? Składniki: niepełna szklanka pulpy z mango duża garść młodego szpinaku Eisberg 3-4 duże listki świeżej melasy (można zamienić na miętę) Przygotowanie
Słodkie okruszkiprzyjemnością i wielką radością powracam do koktajli, nowe pomysły powstają w głowie, więc trzeba miksować, dla zdrowia, dla urody i dla dobrego samopoczucia! Dzisiejszy koktajl to połączenie świeżej zielonej sałaty z truskawkami i bananem, koniecznie musisz spróbować! Powstał bardzo smaczny koktajl, którego wierzch posypałam młodym jęczmieniem. Jeszcze kilka przepisów i na blogu będzie ich ponad 50! Koktajl bananowo - truskawkowy(...)zieloną sałatą Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 1 banan 100 g truskawek 3 - 4 liście świeżej zielonej sałaty plus kilka jasnych do dekoracji cukier lub miód do smaku młody jęczmień do posypania Przygotowanie: Do blendera kielichowego przelewamy jogurt. Banana obieramy ze skóry, truskawki myjemy, osuszamy i usuwamy szypułki. Owoce przekładamy do blendera. Liście sałaty dokładnie myjemy i osuszamy i dodajemy
Moja smaczna kuchniastosowany jako środek wspomagający odchudzanie, a wysoka zawartość chlorofilu sprzyja odkwaszaniu organizmu. W postaci sproszkowanej kupicie go w aptece lub sklepie ze zdrową żywnością. Wystarczy dodać trochę tego zielonego proszku do koktajlu aby otrzymać prawdziwą bombę witaminową. Składniki: 1/2 awokado 1/2 mango sok wyciśnięty z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 limonki 1/2 szklanki wody mineralnej 2 łyżeczki sproszkowanego(...)zielonego jęczmienia Przygotowanie: Obrane i pokrojone awokado i mango umieszczamy z pozostałymi składnikami w naczyniu i miksujemy blenderem. Koktajl pijemy zaraz po przyrządzeniu
Smakowity Blog KulinarnyKoktajle, soki, a co za tym idzie, diety oparte tylko na tych składnikach stały się ostatnimi czasy bardzo popularne. Samej zdarzyło mi się przetestować 3-dniową
365 dni dookoła kuchniwyciszyć skołatane myśli... Przepis na ten zastrzyk jest banalnie prosty. Otrzymałam przemiłą przesyłkę 5 herbatek od Teekanne i od razu … zabrałam się za poprawę mojego własnego humoru. Koktajlem! Bo ja zielone piję codziennie! Użyjemy do tego koktajlu naparu z herbaty World of Fruits „Orange & Ginger” To owocowa propozycja TEEKANNE , która przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi korzennego smaku. To tutaj(...)torebki herbatki orange-ginger -2 duże jabłka -1 duża brzoskwinia -1 łyżka oleju kokosowego Owocowy Raj -1 duża natka pietruszki -1 łyżka miodu -kilka kulek zielonego winogrona -2 kiwi -1 łyżka błonnika witalnego-babka płesznik i łuska babki jajowatej Owocowy Raj Najpierw zaparz 3 torebki herbaty, wystudz i odstaw na bok. Nie dosładzaj. Umyj jabłka, pokrój
Z Kuchni Do KuchniUpały dają nam się we znaki ,40 stopni rano to nie wróży nic dobrego .Zachęcam do zrobienia szybkiego koktajlu z zielonych owoców i liści szpinaku .Na zdjęciach jest cytryna,ale nie polecam jej ,koktajl z jej dodatkiem był nie do przełknięcia , gorzki . Niestety niektórzy zamieszczają takie przepisy i potem wszystko jest do wyrzucenia. Składniki: na dwie porcje Garść świeżych liści
Ladylaura.dodatkiem chociażby minimalnej porcji natki. Mimo, iż staram się prowadzić zdrowy tryb życia, a wiedza odnośnie cudownych właściwości tejże „zielonej” dawki wielu witamin nie jest mi obca, unikałam jej jak ognia. W sieci znalazłam fajny przepis na koktajl z natki, który po lekkiej modyfikacji spróbowałam przetestować na własnej skórze. Niesamowite Moja znienawidzona przez lata pietruszka nareszcie
I LOVE LIFEWiosna za oknem, to i w kuchni się zazieleniło. Zielone szparagi, koktajle, smoothies, sałatki i zupy. Jest w czym wybierać. Mimo pięknej pogody zdecydowałam się na zieloną zupę. Można przygotować ją w wersji wegetariańskiej, lub dodać do niej trochę mięsiwa. Warto pamiętać, że zielone warzywa uznawane są za najzdrowsze. Zawierają mnóstwo witamin, m.in. witaminę C, kwas foliowy, a także żelazo
Smakowity Blog KulinarnyDzisiaj zapraszam na koktajl ze szpinakiem i pysznymi tropikalnymi owocami. Pełnia zdrowia w jednej szklance... Nie których odstrasza zielony kolor koktajli ze szpinaku lub jarmużu, a nie potrzebnie ponieważ koktajle warzywne są naprawdę smaczne. Gdy pierwszy raz spytałam mojego męża czy napije się koktajlu ze szpinakiem to popatrzył na mnie jak na wariatkę 😃 Na szczęście spróbował jak smakuje taki koktajl
kulinarne odsłony patisamopoczucia. Nie bez znaczenia jest dla mnie również argument, że jako jedyne zielone Superfood zawiera enzymy trawienne przyspieszające rozkład toksyn znajdujących się w pożywieniu oraz substancji nietrawionych przez ludzki organizm. Żeby jednak nie było to poświęcenie wyciskające łzy z oczu, przemycam go w przyjazny sposób w smacznych koktajlach owocowo-warzywnych. Podobnie i tym razem wzbogaciłam nim napój z bananów, szpinaku
Fitsweet.meZdrowy, zielony, pachnący pietruszką koktajl ze świeżych owoców z dodatkiem gazowanych bąbelków to fajna propozycja regenerującego napoju z dużą ilością niezbędnych witamin. Składniki: 50g natki z pietruszki 1 banan 1 jabłko 2 kiwi 150g zielonego ogórka 200ml wody gazowanej 150ml soku wyciśniętego z pomarańczy Wykonanie: 1. Natkę z pietruszki umyć i osuszyć. Kiwi, ogórka i banana obrać ze skórki, pokroić(...)obrać i usunąć gniazdo nasienne. Następnie natkę z pietruszki, banana, jabłko, kiwi, ogórka przełożyć do blendera kielichowego, dodać wodę, sok z pomarańczy i zmiksować do jednolitej konsystencji. 2. Gotowy koktajl przelać do naczynia i schłodzić w lodówce
Szalona Kuchnia EwelinyZapraszam na pyszny owocowy koktajl warstwowy. Słodzony miodem lawendowym od Huzar jest pyszny i zdrowy. Taki koktajl cieszy oko i jest idealny na zdrowy deser lub podwieczorek. Polecam Składniki: warstwa jasna: 1 banan 1 gruszka 1 łyżeczka soku z cytryny warstwa zielona: 2 kiwi 1 łyżeczka miodu lawendowego Huzar warstwa fioletowa: 125 g borówek 1 łyżeczka miodu lawendowego Huzar(...)blendujemy. Przelewamy do dwóch szklanek w równych porcjach. Myjemy blender. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do kielicha blendera, dodajemy miód i blendujemy. Delikatnie przelewamy zieloną warstwę koktajlu łyżką na warstwę jasną. Myjemy blender. Borówki przesypujemy do kielicha blendera, dodajemy miód i blendujemy na gładki koktajl. Delikatnie przelewamy fioletową warstwę koktajlu na pozostałe. Podajemy od razu. Smacznego
słodkie i nie tylko historie kulinarne