Kochani, odkryłam nową pasję :) Wiele już pisałam o zielonych koktajlach, które piję w ramach naprawy zdrowia. Często dodaję do nich egzotyczne owoce. Ostatnio coś mnie podkusiło i postanowiłam zasadzić pestkę mango. Udało się :) wykiełkowała i rośnie pięknie jak na razie. Już planuję, co posadzę następne. Marzy mi się awokado, marakuja i granat. Widziałam też na YouTube jak posadzić kiwi
Mama z Motylemsuperfoodsami. W swoich sądach opiera się na badaniach naukowych i swoim biochemicznym wykształceniu. W książce nie oszczędza nikogo. Szydzi z nas samych, którzy dajemy sobie naiwnie wmówić, że pijąc zielone koktajle, trafimy do nieba. Nie trafimy. Za to damy zarobić tym, którzy za modami stoją. Książka uczy zdrowego rozsądku i obala mit, że dzięki diecie takiej, a nie innej
Z Kuchni Do Kuchniopiera się na badaniach naukowych oraz biochemicznym wykształceniu. W książce nie oszczędza nikogo. Szydzi z modnych blogerów, kucharzy celebrytów i wszystkich tych, którzy dają sobie naiwnie wmówić, że pijąc zielone koktajle - trafią do nieba. Nie trafią! Werner zebrał zespół psychiatrów, ekonomistów, specjalistów od żywienia oraz dietetyków i razem z nimi postanowił rozwiązać frapującą wszystkich zagadkę: dlaczego wrażliwi i inteligentni ludzie
Di gotujetrochę, myję, tnę na mniejsze kawałki i mrożę. Do tego banan, trzy jabłka i sok z 1 pomarańczy, bo więcej nie miałam. Po zmiksowaniu patrzę - a tu piękny gęsty zielony koktajl , którego nie da się pić, a który można jeść łyżką! Dodałam to co miałam, nektarynkę (dostałam z ogrodu koleżanki z pracy), trochę orzechów nerkowca i nasionka chia
bistro mamaspożywczym, ale także w farmaceutycznym - są składnikiem suplementów diety oraz kosmetycznym - w produkcji kremów do cery naczyniowej oraz w peelingach enzymatycznych, w balsamach antycellulitowych Pr zepisy z ananasem 1) ZIELONY KOKTAJL ODCHUDZAJĄCY 2) SAŁATKA HAWAJSKA 3) ZAPIEKANKA HAWAJSKA Z CHLEBA TOSTOWEGO
Kuchnia MagdaLenyZielony koktajl ze spiruliną. Spirulina to superfoods, glony bogate w naturalny barwnik chlorofil. Jest źródłem błonnika i białka roślinnego. Zaleca się picie 1 łyżeczki dziennie. Do mojego koktajlu dodałam naparu z oczyszczającej organizm pokrzywy. Pokrzywa bogata jest w żelazo, wapń, potas, magnez, witaminy K i A. Jest jedną z najważniejszych roślin o działaniu oczyszczającym. ananas - 1 plaster awokado
AZgotuj!nich witamin i przeciwutleniaczy. Cavolo nero ma przy tym tę przewagę, że jest delikatniejszy w smaku. Jeśli tylko traficie na jego odmianę, to bez obaw wykorzystajcie ją w sałatkach, zielonych koktajlach, zupach czy warzywnych gulaszach. Zapewniam, że fantastycznie sprawdzi się jako dodatek do zupy pieczarkowej, dopełniając ją smakowo i zwiększając jej właściwości odżywcze. Niemniej, jeśli nie wpadnie Wam w ręce
Even Better Foodsery żółte alkohol napoje gazowane „śmieciowe jedzenie” Produkty odkwaszające, to m.in.: kasza jaglana, gryczana, oliwa z oliwek orzechy świeże warzywa i owoce Do diety odkwaszającej warto włączyć zielone koktajle (polecam!) Pamiętajmy też o wodzie! Tak, wybór odpowiedniej wody jest niezwykle ważny w końcu organizm ludzki składa się w 90% właśnie z niej. Nasze zdrowie zależy w dużym stopni
Słodkie okruszkiZielony koktajl ze szpinakiem Oczyszczający, pełen witamin i minerałów - polecam każdemu! Składniki: - garść szpinaku w liściach - pęczek natki pietruszki - 1 pomarańcza - szklanka wody - sok z 1/2 cytryny Sposób przygotowania: - pomarańczę obierz, włóż do pojemnika wraz ze szpinakiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny - dolej wodę - całość blenduj, aż do uzyskania jednolitego koktajlu. SMACZNEGO
MintTastekiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z grejpfrutem Frytki z dyni piżmowej (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 1 piżmowa dynia sól morska lub himalajska pieprz kumin czerwona papryka słodka chili wędzona papryka
Kulinarne przygody GatityProsty i szybki zielony koktajl. Jest zdrowy, niskokaloryczny i bardzo smaczny. Składniki: - 2 kiwi - 1 jabłko - 2 plasterki imbiru - 1/2 szklanki wody Przygotowanie: Owoce obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy imbir oraz wodę i miksujemy całość
Zainspirowana w kuchniCały świat zwariował na punkcie zielonych koktajli. My przekonałyśmy się do nich już dawno temu ! Od tego czasu pijemy je regularnie w rozmaitych konfiguracjach :) Naszym najnowszym odkryciem jest dodatek do nich soku z brzozy. Tak, tak z brzozy! Pyszny naturalny sok bez grama cukru, a w dodatku nasz polski rodzimy produkt z Oskoła . Do tego trochę szpinaku, banana i pyszny
Kolizje Smakównimi zrobić przypomniałam sobie o książce, którą parę miesięcy kupiłam i która od tamtej pory leżała głęboko w szafie. W książce ‘Zielone koktajle dla mam i dla dzieci’, którą bardzo polecam, znalazłam ten słodki i prosty przepis na warstwowy deser Więcej... Artykuł Warstwowy deser bananowo-jeżynowy pochodzi z serwisu Słodki
Słodki Pomysłrazem przyrządzimy sobie zielony koktajl. Wystarczy kilka minut i już smakujemy pyszny i pożywny napój. Prawdziwa witaminowa bomba. Jednak osoby, które mają problemy z nerkami, reumatyzmem, osteoporozą oraz wątrobą ten koktajl powinny sobie odpuścić. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieszczypta soli olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Szpinak dobrze wypłukać i wysuszyć na ręczniku papierowym. Przełożyć do blendera, dodać mleko i miksować 1-2 minuty, aż powstanie intensywnie zielony koktajl. Dodać mąkę, jaja, sól i ponownie szybko zblendować. Wlać 2 łyżki oleju i wymieszać. Patelnię wysmarować odrobiną oleju i dobrze rozgrzać. Smażyć naleśniki pół minuty z każdej
Kulinarne Inspiracje