będą ekspresowe ciacha z ziarnami. Jak pieguski tylko zamiast czekolady..są ziarna. Cała masa ziarenek Cynamonowy Raj- ta paczuszka od Ziarenkowo zawiera prażony słonecznik, sezam, orzechy arachidowe,cynamon,kardamon, gozdziki. A dlaczego ekspresowe? Bo pieką się zaledwie 10-12 minut. Ja zrobiłam dziś międzyczasie robiąc obiad, że tak powiem. Składniki -125 g miękkiego masła Masmal -150 g cukru
Z Kuchni Do Kuchnistracił. Duże wymagania ale da się. Da się. To bardzo zdrowe ciacho.Dodatek masła i ziaren sprawi, że będziecie nim zachwyceni.Mieszanka jest idealnie skomponowana ,a zawarte w niej ziarna słonecznika, sezamu,orzechy arachidowe oraz cynamon ,kardamon i gozdziki, wprawią Was w pozytywny zawrót głowy. Ciacho do kawy, ziółek, herbatki... Ciacho na podróż, piknik, do cioci...Można się tym ciachem pochwalić! Dekoracja
Z Kuchni Do Kuchniniczego tam nie jest za dużo. Kropka. Wróćmy do lodów, potrzebne nam będą -lody jakie chcecie -syrop do deserów -prażone ziarna od Ziarenkowo Cynamonowy Raj- w swoim składzie mają słonecznik,sezam,orzechy arachidowe,cynamon,kardamon,gozdziki. -brzoskwinia -arbuz -suszona śliwka i listek bazylii, bo nie miałam mięty Do pucharka lub szklanki włóż pokroojonego arbuza, posyp ziarnami,dodaj Twoje ulubione lody
Z Kuchni Do Kuchnizdrowe ale i pozywne, żebyśmy nie musieli doajdać „pomiędzy”. Składniki -2 kromki razowego chleba -pomidor -ogórek -bazylia -sałata lodowa -prazone ziarna od Ziarenkowo Słoneczne Pola,a w nich słonecznik,sezam i siemię lniane Na listkach salaty połóż pokrojone w plastry ogórek i pomidor, posyp ziarenkami. Kromeczki razowego chleba przykryj listkiem sałaty, dodaj pomidora i posyp ziarenkami. Jeszcze po listku bazylii
Z Kuchni Do Kuchniwyśmienitym towarzystwie na talerzu. Wsypałam mieszankę przypraw do miseczki i zalałam oliwą z oliwek z saszetki. Szybko, bez stresu, pośpiechu. Pomieszałam łyżeczką, polałam swoją sałatkę, a po wierzchu dałam słonecznika. Możecie sobie wyobrazić tylko jakie to dobre było. Ten mix , w sam raz na jeden raz, idealnie współgrał z całością. Krokiet moczony w oliwie z ziarnami nabrał głebi! Był jeden
Z Kuchni Do Kuchnijuż na straty. Ale... Kto lepiej zrozumie zmorę? Jak nie druga zmora. No! Teraz to ja pić mogę! Bejbi Blues Koktajl szklanka mleka owsianego banan garść słonecznika łyżka kawy Inki Wszystkie składniki wymieszałam w blenderze. Przelałam do kubka. I wysiorpałam! SKÅL Mamuśki! Na wspomnienie tych wszystkich nieprzespanych nocy i zbyt wczesnych poranków
bastalenaszklanka płatków owsianych górskich 2 łyżki dowolnych bakalii (rodzynek, daktyli, suszonego ananasa) 3 łyżki żurawiny suszonej 3-4 łyżki miodu lub innego słodzika 1 cukier waniliowy 4 łyżki ziaren słonecznika 5-6 suszonych śliwek 1 śliwka świeża (opcjonalnie, ja użyłam) 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody 1 jajko Przygotowanie: Połowę szklanki płatków owsianych górskich oraz połowę
Mania Gotowaniałyżeczki kardamonu 180 ml oleju 180 g brązowego cukru 3 jaja 150 g surowych startych na grubej tarce buraków sok z cytryny 75 g ziaren (sienie lniane, słonecznik) 75 g rodzynek Wykonanie: Cukier i olej miksujemy, aż do rozpuszczenia cukru. Dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy buraki, sok z cytryny, rodzynki i ziarna. Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną
Kulinarne przygody Gatitybrązowego cukru 2 jabłka 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1/2 łyżeczki kardamonu 1/2 łyżeczki esencji waniliowej Po 50 g: ziaren słonecznika orzechów ziemnych wiórków kokosowych platków migdałowych rodzynek suszonych moreli suszonych brzoskwiń suszonej żurawiny suszonych fig Wykonanie: Do miski wrzucamy płatki, otręby, wszystkie przyprawy i olej. Z jabłka wykrwawamy gniazdko i razem
Kulinarne przygody Gatityprzed upieczeniem. Zdecydowanie jestem zadowolona z efektu, mój Ślubny też :-) Chrupkie sezamowe pieczywo razowe Składniki: 1 szklanka mąki razowej żytniej 1 szklanka otrębów żytnich3 łyżki płatków owsianych 4 łyżki słonecznika 4 łyżki siemienia lnianego 4 łyżki sezamu 2 łyżki oleju 2 szklanki wody 1 łyżeczka soli sezam do posypania Wykonanie: Mieszamy suche składniki, dodajemy do nich mokre. Dokładnie mieszamy. Blachę
Kulinarne przygody Gatitydostałam przepis i postanowiłam go upiec, ale nie w piekarniku, tylko w garnku rzymskim. Rewelacja ! Beatko, jeszcze raz dzięki za przepis :-) Wieloziarnisty razowy chleb na zakwasie Składniki: 1/2 szklanki słonecznika 1/2 szklanki dyni 1/2 szklanki płatków owsianych (NIE błyskawicznych) 1/2 szklanki siemienia lnianego 1/2 szklanki sezamu 1/2 szklanki otrębów żytnich lub pszennych 1 łyżka soli 1 łyżka miodu rozpuszczona
Kulinarne przygody Gatityjęczmiennych 1 szklanka otrębów żytnich 1/3 szklanki zarodków pszennych 2 jabłka 2 łyżki oleju 3 łyżki plynnego miodu 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki ziaren słonecznika 1/2 szklanki sezamu 1 szklanka wiórków kokosowych 2 łyżki cynamonu 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka mielonych goździków 1/2 łyżeczka soli 1 spora laska rabarbaru Bakalie 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki
Kulinarne przygody Gatitylubię mieć w lodówce jakiś sos "na szybko" do makaronu, padło na pesto ! Szpinakowe pesto Składniki: 5 dużych garści liści szpinaku, bez łodyżek 3 ząbki czosnku 4 łyżki ziaren słonecznika 4 łyżki oliwy z oliwek EV 4 łyżki starego twardego sera typu parmezan sól, pieprz Wykonanie: Szpinak płuczemy i osuszamy. Wszystkie składniki blendujemy razem. I już :-). Smacznego
Kulinarne przygody Gatitypenne, ale i tak bardzo smakowało. Polecam wielbicielom makaronów. Makaron ze szpinakowym pesto Składniki na pesto: 5 dużych garści liści szpinaku, bez łodyżek 3 ząbki czosnku 4 łyżki ziaren słonecznika 4 łyżki oliwy z oliwek EV 4 łyżki starego twardego sera typu parmezan sól, pieprz 1/2 opakowania makaronu (kształt i rodzaj wedle gustu) 50 g parmezanu lub innego twardego sera
Kulinarne przygody Gatitymąki żytniej razowej Ciasto chlebowe 150 ml letniej wody 250 g mąki pszennej chlebowej 150 g mąki pszennej razowej 3 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki ziaren słonecznika 1/2 szklanki ziaren orkiszu Wykonanie: Składnik zaczynu mieszamy w misce, przykrywamy i odstawiamy na 8-10 godzin do fermentacji. Ziarna orkiszu zalewamy gorącą wodą i również odstawiamy
Kulinarne przygody Gatity