podwójną porcję i taki przepis podaję. Pyszne i zdrowe, czegóż chcieć więcej... Nic tylko chrupać. Polecam ! :-) Składniki:- 50g płatków owsianych górskich (najlepiej bezglutenowych)- 150g uprażonych ziaren ( dałam: dynię, słonecznik, siemię lniane i sezam)- 80g płatków migdałów- 2 białka z dużych jaj- 80g mielonego ksylitolu ( lub pudru) , ja dałam 50g ksylitolu i 30g syropu z agawy- skórka otarta z ćwiartki
Smaczne Zdrowepodanych składników wyszły mi 2 chlebki , jeden większy w formie : 23x8cm , drugi : 18x8cm.Składniki:- 400g mąki orkiszowej pełnoziarnistej (2000)- 400g mąki orkiszowej białej (750)- 100g ziaren ( przewaga dyni, dodatkowo słonecznik i siemię lniane)- 1,5 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej (10g)- 20g drożdży- 3 łyżki oliwy- 650ml ciepłej wodyDrożdże rozkruszyć , dodać do nich trochę wody
Smaczne Zdrowe100g mąki orkiszowej pełnoziarnistej ( u mnie typ 2000) - 20g drożdży - 350ml ciepłej wody (nie gorącej) - 1,5 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej (10g) - 60g otrąb - 50g słonecznika - 4 łyżki oleju Drożdże rozkruszyć i zalać 100ml wody, mieszając rozpuścić je. Do dużej miski wsypać mąki, sól,otręby, ziarna, dodać zaczyn i resztę wody oraz oliwę i wszystko razem wymieszać
Smaczne Zdroweplastry(my plastry roladki podgrzewamy na niskiej mocy w mikrofali- do lekkiego rozpłynięcia). Przyozdobić pokrojonymi buraczkami i od razu podawać.Można również posypać ziarnami uprażonymi na suchej patelni (słonecznika, sezamu, siemienia lnianego oraz dyni).Można podawać z pieczywem. Smacznego
Smaczne Zdrowepasuje. Składniki: - 450g mąki orkiszowej białej (u mnie typ750) - 150g mąki orkiszowej pełnoziarnistej (typ2000) - 30g świeżych drożdży - 480ml wody - 150-200g ziaren (u mnie siemię lniane i słonecznik) - 12g soli himalajskiej lub morskiej + trochę ziaren do posypania chleba Drożdże rozkruszyć w kubeczku, dodać chłodną wodę i dokładnie rozmieszać. Do miski wsypać obydwie mąki, dodać ziarna, sól i rozrobione
Smaczne Zdroweoliwek- 1 łyżeczka soli (dałam płaską)- 1-2 łyżeczki miodu (dałam 1 łyżeczkę syropu z agawy)- 30g siemienia lnianego (można pominąć)+ ziarna do posypania (u mnie siemię lniane i słonecznik)Drożdże wkruszyć do miski, dodać wodę, miód, oliwę i sól. Zamieszać.Dodać mąkę, semolinę i zagnieść ciasto. Pod koniec dodajemy ziarna.Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Ja moje wyrabiałam mikserem
Smaczne Zdrowesoli himalajskiej lub morskiej- 60g mąki makaronowej orkiszowej (u mnie typ650) odpowiednik semoliny- 1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy- 60ml oliwy z oliwek (40g)- 30g siemienia lnianego- 10g słonecznika+ziarna do posypaniaDo misy miksera wkruszyć drożdże, dodać, wodę, sól, oliwę i miód (u mnie syrop z agawy), dokładnie zamieszać. Następnie dodajemy mąkę oraz semolinę i dokładnie wyrabiamy, do połączenia
Smaczne Zdrowemałymi modyfikacjami. Składniki: - 500g ugotowanych i obranych buraków (użyłam kupne gotowane buraki bez przypraw) - ok.10 łyżek mąki jaglanej (ja mielę w młynku kaszę jaglaną) - 4 łyżki ziaren słonecznika - 4 łyżki ziaren siemienia lnianego - 1 łyżka miodu - 3-4 łyżki ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukru waniliowego) + dodatkowo: - 60g pokruszonych orzechów laskowych Buraki pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować, użyłam
Smaczne Zdrowesamodzielnie coś takiego. Zdecydowanie bardziej przypominają chrupkie pieczywo i smakują naprawdę pysznie! Składniki: 200ml otrębów pszennych, 200ml płatków owsianych, 200ml mąki żytniej pełnoziarnistej, 200ml ziaren słonecznika, 200ml pestek dyni, 100ml siemienia lnianego, 100ml sezamu, 30g zarodków pszennych, 50g żurawiny, 2 łyżeczki soli, 450ml wody. Wykonanie Wszystkie suche składniki przesypać
Z miłości do słodkościuzyskania pożądanej konsystencji - ja osobiście wolę coś w rodzaju pesto) Wszystkie składniki układamy dowolnie na talerzu, po czym polewamy sosikiem. Możemy posypać zieleniną, a także uprażonym sezamem bądź ziarnami słonecznika. Smacznego
Sajkofanka smakułyżeczki granulowanego - opcjonalnie 1 duża łyżka soli 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka oleju 3-4 łyżki ulubionych ziół (u mnie czosnek niedźwiedzi, oregano, kurkuma, kminek) garść słonecznika, sezamu, lub ulubionych ziaren + ulubione zioła lub ziarna do posypania bułeczek przed pieczeniem pół łyżki masła Przygotowanie: W głębokiej misce rozkruszamy drożdze i rozpuszczamy je 1,5 szklanki letniej wody
Symfonia Smakówkremem - tak by równolegle się rozlały. Najlepiej jeśli mamy dodatkową parę rąk do pomocy - wtedy nalewamy dwa kremy jednocześnie. Zupę możemy podać z grzankami, posypać sezamem lub prażonym słonecznikiem czy migdałami. Finalnie można ją udekorować kleksem kwaśnej śmietany lub posypać ulubionymi świeżymi ziołami - kompozycja jest naprawdę dowolna. Smacznego! !!! Jeśli krem nie wyjdzie tak gęsty jak zaplanowaliśmy można
Symfonia Smakówpomysłów od nas na przygotowanie tych makaronów. Makaron diet-food spaghetti w sosie jogurtowo- brokułowym z czosnkiem, kurkumą i piersią z kurczaka ze smażonymi pomidorkami koktajlowymi i prażonym słonecznikiem Makaron diet-food fettucini w sosie śmietanowo-pomidorowym z pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem, słodką papryką, świeżym cząbrem i natką pietruszki Makaron diet-food noodle w domowym sosie słodko-kwaśnym
Symfonia Smakówposiekaną świeżą natkę pietruszki. Krem podajemy z plasterkami truskawek, kleksem jogurtu nat. lub śmietany i przyozdabiamy świeżą natką pietruszki. Do kremu idealnie smakują grzanki lub prażone płatki migdałów lub słonecznika, zamiast pietruszki idealnie pasowałyby posiekane liście świeżej mięty - wszystko zależy od Waszych upodobań smakowych (: Smacznego! Zupę krem wykonałysmy z dodatkiem przypraw Kamis-życie ze smakiem! Serdecznie polecamy
Symfonia Smakówczekoladowe * kebab z S :* * wizytówki blogowe * wygrane makarony * zdobycze z Targu * patera za grosze * będziemy się farbować * świetne i tanie rurki * buraczki i słonecznik ozdobny * truskawki już po 3zł * moje ziółka rosną nadal * goździki * kakao orzechowe z piankami * pianki poszły do kawy * wizyta w Tesco zawsze kończy się nowym
Magiczne Życie Marty