bazie m.in.: cynamonu, kardamonu, imbiru i gałki muszkatołowej. Pyszny i prosty obiad dla każdego. Przygotujesz go także z innymi dodatkami np. bakłażanem, dynią, cukinią, a nawet owocami – śliwkami lub morelami. Sekret soczystego mięsa to długie marynowanie – w tym celu wybierz jak najświeższe mięso. Danie, które podasz zarówno z ziemniakami, jak i ryżem, kaszą, makaronem. Gulasz drobiowy w sosie
Zasmakuj KuchniPyszne,mięciutkie drożdżówki ze śliwkami które pokochacie.Proste do zrobienia,zawsze się udają i do tego ten zapach.....Pieczone śliweczki są mięciutkie i rewelacyjne.Idealne do kawy lub na podwieczorek lub bez okazji jak macie ochotę na coś pysznego - polecam gorąco
Swojskie jedzonkoSkładniki: 350 g mąki 25 g drożdży 100 ml mleka 1 jajko 1 serek wiejski lekki 1/2 łyżki cukru 1/2 szklanki erytrytolu lub innego słodzidła 8 śliwek węgierek cynamon, 1/2 … Czytaj dalej Serowe rogaliki drożdżowe
czarrna od kuchniŚliwucha to pyszna, aromatyczna nalewka na świeżych i suszonych śliwkach. Butelkę tej pysznej nalewki dostałam od Dorotki – mojej szkolnej … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Śliwucha</span> – pyszna nalewka pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerdynią - pudding chia z dynią i marakują - szybką owsiankę z niebanalnymi hibiskusowymi jabłkami - puszyste omlety - będziesz je robił już zawsze! - dyniowe pancakes - cieniutkie dyniowe naleśniki w karmelu ze śliwkami - frittata z bakłażanem! Przepisy na te jesienne śniadania znajdziesz w moim e-booku FLEXI JESIEŃ teraz w wyjątkowej cenie 29,99 zł (zamiast 45zł
SMYKWKUCHNIwiększej ilości jabłek). W misce mieszamy płatki, rodzynki, cynamon, orzechy i miód. Przekładamy do środka jabłek. Przykrywamy "górą". Pieczemy ok. 30 min. Sprawdź również przepis na: Pełnoziarniste crumble ze śliwkami Sernik na zimno z galaretką Czekoladową pannę cottę z owocami Lekkie kokosanki
Czarnawisienkaborówkami, ale możną wykorzystać inne owoce, są dwie warstwy pierwsza to ciasto, druga śnieżki z galaretką. Można zrezygnować z drugiej warstwy i zrobić tylko spód ciasta np. ze śliwkami również jest pyszne. Składniki: · 200 g margaryny · 2 ½ szk. mąki pszennej
Kulinarna Chwilateraz serwować Tartaletki są szybkie w przygotowaniu i nie wymagają użycia wielu, skomplikowanych składników. A gdy sezon na jagody się skończy, możecie zamienić je na inne owoce, np. morele, śliwki, gruszki lub jabłka Tartaletki z jagodami Składniki na 5 tartaletek: 350 g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru szczypta soli 115 ml bardzo zimnej wody łyżka octu winnego
365 dni dookoła kuchnicukru z wanilią 3/4 szklanki cukru 2 średnie jajka 1/2 szklanki oleju 170 g gęstego jogurtu naturalnego (mały kubek) 5 łyżek mleka 500 g świeżych owoców, u mnie mix: śliwki, jabłka, borówki Uwagi do przepisu: Przepis na formę o wymiarach: 20 x 25 cm. Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma pojemność 250 ml. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp
Zasmakuj KuchniSkładniki: 2 szklanki płatków owsianych 1 banan 20 g otrębów 100 g suszonych śliwek 50 g masła orzechowego 1 łyżka kakao Przygotowanie: Płatki owsiane zalać 2 szklankami wody, a kiedy … Czytaj dalej Pieczona owsianka
czarrna od kuchniLato to moja ulubiona pora roku. Na straganach kolorowe i soczyste owoce zachęcają do kulinarnych eksperymentów. Owoce, które kupuję najchętniej to: truskawki, morele, brzoskwinie i śliwki, na które trzeba czekać nieco dłużej. Zdecydowanie bardziej od ciast i kalorycznych deserów, wolę świeże, domowe koktajle, które przygotowuję od lat. Za każdym razem jednak powstają nowe pomysły, a ulubiony koktajl truskawkowy na maślance
Moja smaczna kuchniaogrodzie, a przygotowanie dania zajmowało niewiele czasu. Aby zupa była treściwsza podawano ją z chlebem, makaronem, czasem z ryżem, a nawet z ugotowanymi ziemniakami. Zazwyczaj zupy owocowe gotowano ze śliwek lub z wiśni, ale też z jagód, jabłek, czereśni czy truskawek. Trzymano się jednak reguły, by był to jeden rodzaj owoców. Zupa jest wówczas bardziej aromatyczna i ma jeden wiodący
Trzeci talerzdrożdżowe nie ze świeżych, ale z suszonych drożdży. U mnie zagościło z truskawkami – Wy śmiało możecie wykorzystać dostępne na targach sezonowe owoce – świetnie sprawdzą się oczywiście jabłkami , śliwki, brzoskwinie czy też maliny. Kropka nad I to chrupiąca, słodka kruszonka – w moim wypadku – im więcej tym lepiej, bo uwielbiam duża jej ilość. Ciasto drożdżowe z suszonych drożdży
Ostra na Słodko