ciasto udekorować wedle uznania - użyłam mlecznej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej i zielonego kokosu.Smacznego!!!Źródło: Domowa kuchnia Aniki Przy okazji życzę wszystkim tu zaglądającym wesołych, pogodnych i zdrowych Świąt Wielkiej Nocy
Kuchnia domowa Anicukru, papryki i soli. Gotujemy chwilę i gotowe! Gdy pestki są już wysuszone, część obieramy, by wsypać do zupy, a resztę możemy przełożyć np. do słoika, by mieć zdrową przekąskę gdy najdzie nas ochota. Zupę nalewamy do miseczek, nakładamy po łyżce śmietany i posypujemy pestkami. Możemy udekorować świeżymi ziołami, które aktualnie mamy w domu
Zakręcony Widelecsypkie i wymaga trochę uwagi. Z przepisu uzyskamy około 20 ciasteczek. Bardzo polecam… Wszystkie produkty użyte w przepisie dostępne są w sklepie FREE, w którym można znaleźć wyłącznie zdrową, ekologiczną żywność. Polecam również WEGAŃSKI torcik tiramisu BEZ GLUTENU (klik). Składniki na około 20 ciasteczek:2 łyżki skrobi kukurydzianej1/4 szklanki mąki kokosowej BIO2 szklanki mąki migdałowej BIO1/2
Mała Cukierenkadzisiaj zaczynam obiecującą współpracę ze sklepem ekologicznym FREE, w którym można znaleźć wyłącznie zdrową, ekologiczną żywność. Delikatesy FREE posiadają produkty BIO, czyli żywność, która jest wolna od Genetycznie Modyfikowanych Organizmów oraz od środków chemicznych stosowanych w masowych produkcjach. Dlatego powstaną nowe kategorie w Małej Cukierence, jak „BEZ GLUTENU” i „WEGAŃSKIE”. Sporo osób prosiło o takie przepisy, więc wychodzę naprzeciw
Mała CukierenkaDzisiejsza propozycja- lekka, smaczna i zdrowa- to paluszki rybne w panierce z kaszki kukurydzianej, polane sosem chili.Panierka z tej kaszy jest chrupiąca i wyczuwalne są jej kawałeczki więc jeżeli ma to Was drażnić, użyjcie bułki tartej- też fantastycznie będzie smakować!Jeżeli chodzi o sos chili, to jest to sos o słodko-pikantnym smaku, mój P. go uwielbia
Kraina Miodem PłynącaZdrowa i smaczna propozycja na obiad, z aromatycznymi ziołami oraz ze smacznymi i soczystymi warzywami.Fasolkę w tym wydaniu mogłabym jeść dosłownie codziennie i dlatego robię tak dużą porcję, aby móc cieszyć się tym smacznym obiadem przez 2 dni i jeszcze zawekować 1 duży słoik- tak w razie czego :)Do tego kromka chleba z masłem... o matko, na samą
Kraina Miodem PłynącaSałatka smaczna, zdrowa, kolorowa!!! :)Świeża roszponka, soczyste pomidorki koktajlowe, słodka mandarynka, chrupiące grzanki, a całość posypana pestkami dyni i skropiona miodowym winegret.Sałatka ta świetnie nadaje się na lekką i pożywną kolację, bądź jako danie obiadowe, np. z porcją grillowanego mięsa.Sałatka:* roszponka- 1 opakowanie* pomidorki kokatjlowe- 12 szt.* mandarynka- 2 szt.* pestki dyni- garść* chleb- 2 kromki* masło
Kraina Miodem Płynącamożna zmiksować, wtedy całośc będzie miała kremową konsystencję, mnie osobiście wyczuwalna kasza nie przeszkadza, dlatego też nie miksowałam :)Bez glutenu, bez jajek, bez cukru, bez pieczenia, a do tego zdrowa i smaczna przekąska! :)Przekonajcie się sami :)* kasza jaglana- 1 szklanka* mleko- 2 szklanki* czekolada gorzka- 120 g** miód- 2 łyżki* masło orzechowe- 2 łyżki* orzechy laskowe- do ozdobyKaszę jaglaną
Kraina Miodem Płynącaciepło jak i na zimno, ja osobiście jednak wolę wersję ciepłą, wtedy aromat jabłek i cynamonu czuć intensywniej, a jabłko wręcz rozpływa się w ustach :) Pyszna i zdrowa propozycja!Polecam!* jabłka- 3 szt.* kasza jaglana- 1/2 szklanki* wydrążony środek z jabłek- 150 g* orzechy włoskie- 6 szt.* rodzynki- niewielka garść* syrop z agawy/miód- 3 łyżki* cynamon
Kraina Miodem Płynącastostowaniu będzie idealny z miodem Bardzo dziękuję Wszystkim piekącym w tej grudniowej piekarni za wspólny czas. Amber dziękuję za zaproszenie i koordynowanie wszystkiego!A Wszystkim Wam życzę Zdrowych, Smacznych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia!Do kolejnego spotkania w styczniowej piekarnii!Chleb z suszonymi owocamiUwaga! W przepisie oryginalnym używa się miary cup, co daje 225 ml.4 bochenki /robiłam
UgotujmyTo.plLeciutko będzie. Leciutko. Bardzo smacznie, kolorowo, słonecznie, pozytywnie!Składniki-pieczywo chrupkie razowe Sante-halibut niebieski wędzony-pomidorki koktajlowe-oliwki nadziewane czerwoną papryką-Glassa sojowa Ponti -świeży
Z Kuchni Do KuchniChleb z warzywami to super pomysł, zwłaszcza dla dzieci bo możemy przemycić im warzywka. A wiadomo, że domowe pieczywo jest zdrowe i smaczne i każdy się na takie skusi. Wystarczy tylko taki chlebek posmarować masłem i nic więcej nie trzeba.500 g mąki pszennej typ 500350 ml letniej wody5 łyżek oleju rzepakowego50 g świeżych drożdży1,5 łyżeczki
Ewa w kuchniZdrowa, kolorowa i zawsze smaczna sałatka. Do takiej sałatki można użyć dodatkowo innych składników. Ale myśle, ze taka kombinacja wystarczy w zupełności.2 garście mix sałat z sałatą rzymską2 jajka ugotowane na twardo5 rzodkiewek5 plasterków polędwicy2 łyżki posiekanego szczypiorkukilka listków natki pietruszkiDresing :4 łyżki olejuocet balsamiczny do smaku1 łyżka miodu płynnegopieprz do smakuchili do smakusól morska do smakuRozwiń
Ewa w kuchniszybko, przerobiłam więc część i zrobiłam pyszny, ostry sos. Będzie super do spaghetti, lasagne czy też pizzy. Zresztą domowe przetwory są najlepsze a jeszcze jak są zrobione ze zdrowych warzyw to już po prostu jest super.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniprostu zdrowa i smaczna surówka z kapusty.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni