Najbardziej lubie lososia,ktory smakuje jak losos.Ryba ta ma tak fenomenalny smak,ktory w czystej postaci jest wrecz metafizyczny.Dlatego stosuje do tej doskonalosci tylko sol i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ciasto z cukinia? Zaskoczeni? Wlasnie tak uniwersalna jest cukinia.Sprawdzila sie nawet w ciescie,a wlasciwie to chyba raczej w babce.Za babkami nie przepadam,ale ta cukiniowa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!W tym roku,dzieki wyjatkowej operacji slonecznej owoce sa niezwykle smaczne, slodkie i aromatyczne.Korzystajmy zatem z ich dobrodziejstw,bo lato jest takie krotkie.Kupilam dzis koszyczek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Knedle ze sliwkami wpisane sa w tradycje polskiej kuchni.Potrawa ta jest rowniez bardzo popularna w Niemczech (skad zreszta pochodzi) oraz Austrii.Nie znam nikogo kto ich
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tarta brzoskwiniowa w stylu rustykalnym.Tu perfekcjonizm nie jest wymagany,bo im bardziej nieforemnie rozwalkujemy ciasto ,tym tarta bedzie bardziej szykowna.Musicie sprobowac,bo tarta jest przepyszna.Niesamowicie chrupiace
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Korzysci z domowego przetworstwa nie trzeba nikomu uzasadniac tym bardziej,ze wrocila" moda" na domowe kompoty,w ogole na domowe przetwory. Posiadacze dzialek i przydomowych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Lubicie "ruskie "nadzienie pierogowe,a nie macie cierpliwosci lepic pierogow?Jest alternatywa,pyszne nadzienie pierogowe w nalesnikach.Do nalesnikow mozemy spokojnie uzywac 100 % razowej maki drobno mielonej.Nie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mieso mielone doskonale komponuje sie z delikatnym smakiem baklazana. Sprawdzi sie jako danie obiadowe lub bedzie swietna kolacja.Dodatek ugotowanej kaszy jaglanej sprawi,ze nadzienie miesne bedzie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzem morelowy to najsmaczniejszy z dzemow.Wlasciwie oprocz cukru nie potrzebuje zadnych dodatkow,chyba ze innych owocow.Ma niezwykle intensywny ,boski smak i przepiekny kolor.Bezapelacyjnie to moj dzemowy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Brzoskwinie i morele juz oberwane i przetworzone.Jeszcze dojrzewaja jezyny.W lodowce cierpliwie stalo wiaderko twarogu z Piatnicy przywiezione z urlopu w Polsce i czekalo na swoja kolej.Powstal
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ryba po grecku o tej porze roku jest chyba najsmaczniejsza,bowiem "babie lato" oferuje nam dojrzale,pachnace latem kolorowe warzywa.Choc zaden Grek nie zna tej potrawy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Golabki z miesem i ryzem to klasyk polskiej kuchni.Owszem ,danie troche pracochlonne,ale jednorazowo przygotujemy ilosc wystarczajaca na kilka dni,lub nawet uda sie cos zamrozic.Lubie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Coraz czesciej mozemy spotkac w handlu swieze figi.Wrzesien to ich pora.Sa w naprawde w przystepnej cenie.Takze sie nie zastanawiajcie tylko wrzuccie je do koszyka.Mozliwosci ich wykorzystania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Juz dluzszy czas "chodzily" za mna leniwe pierogi.Rzadko je robie,bo za bardzo nie wiadomo,czy to deser czy pozycja obiadowa.Gdy jednak ujrzalam w telewizji kucharza
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jak co roku jednorazowo musze zagospodarowac wieksza ilosc burakow i jak co roku robie po prostu buraczki cwiklowe z chrzanem.Swietny dodatek do dan obiadowych lub na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!