zdrowe przepisy - 11000 przepisów (strona:50/734)

Figowe brownie, zdrowe odżywianie i "Karolina odNOWA" Karoliny i Macieja Szaciłło 181

przemawia do nas w 100% - zawiera 69 przepisów, które nie dość, że jasno i zrozumiale są przedstawione, to jeszcze dowiemy się wiele nowego o tym dlaczego dane przepisy są zdrowe! Książka pozwoli nam poznać odpowiedzi na wiele pytań - np. jak usunąć z organizmu toksyny, jak poprawić trawienie, co może dodać nam energii i zapewnić młodość naszej skóry! Żyjemy(...)wierzch ciasta i posypujemy płatkami migdałowymi. Ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia, na minimum pół godziny. Smacznego :) Jakiś czas temu na FB zorganizowaliśmy konkurs na najciekawsze pytania dotyczące zdrowego odżywiania - do wygrania były dwie książki "Karolina odNOWA". Na wybrane przez nas pytania laureatów odpowiedziała Karolina Szaciłło, za co jej ogromnie dziękujemy! Jeśli mam problem z zatrzymywaniem się wody

Plate of Joy
Zbijanie najczęstszych wymówek podczas odchudzania 178

będzie łatwo się zebrać, ale po kilku tygodniach to będzie norma, jak poranna kawa czy prysznic. No i zaczniesz widzieć efekty, co sprawi że motywacja wzrośnie.  Zdrowe odżywianie jest za drogie Zależy jakich produktów zamierzasz używać. Można skomponować śniadanie z jagód goi, komosy ryżowej, mleka owsianego i miodu manuka, a można też użyć kaszy jaglanej, polskich jagód(...)batonami i innymi niezaplanowanymi zachciankami) w przeciągu tygodnia czy dwóch. Następnie porównaj to z kosztami tzw. zdrowej diety, przy założeniu że rezygnujesz ze zbędnych przekąsek i używek. Wynik powinien Cię przekonać do porzucenia dotychczasowego trybu życia.  Nie mam czasu na zdrowe jedzenie Nieprawda. Po pierwsze gotuj na kilka dni - np. zupy kremy czy pełnoziarniste pierogi

Powiedz dietom nie
Zupa krem z batatów z nutką chilli 180

  Od rana wraz z mamą jestem zabiegana. Byłyśmy w Rumi i w Mechelinkach u naszej kochanej Gosi. Bawiłyśmy się z jej małym szkrabkiem Bartusiem. A

Be Fit Be Strong
Mój pierwszy raz z See Bloggers 189

zarówno zmotywowało mnie do działania, jak i uświadomiło, że moja pasja stała się nie tylko sposobem na wyrażanie siebie, ale i na poznawanie ludzi, którzy tak, jak ja są zdrowo zakręceni na tym samym punkcie. Ta konferencja stała się dowodem na to, że założenie food² było jedną z najlepszych decyzji w moim życiu, a blogowanie powoli przestaje być(...)zdjęcia z imprezy zostaną naszą słodką tajemnicą. ;) KUCHNIA DLA DUSZY I CIAŁA Następnego ranka, lekko nieprzytomny udałem się z powrotem do Pomorskiego Parku Technologicznego. Po kilku filiżankach kawy i zdrowym śniadaniu z belVitą miałem dość energii, by wziąć udział w kolejnych warsztatach kulinarnych. Poprowadził je Krzysztof Szczęsny z Gdyńskiego bistro Feed My Soul , a pomagał mu Piotr Steblik. Były

Food Square
Najprostsza kawa mrożona 213

  W końcu zapowiada się ciepły, słoneczny dzień. Dzięki czemu, czuję się o niebo lepiej, aż mam za dużo energii i chcę zrobić wszystko na raz

Be Fit Be Strong
Łosoś zapiekany pod pesto z mizerią z rzodkiewki i pieczonymi młodymi ziemniakami 188

To już pierwszy dzień sierpnia! Jak ten czas pędzi! Dopiero co był maj, czerwiec. Ten lipiec minął tak, jakby go nie było. Dlaczego kiedy mamy wolne

Be Fit Be Strong
Frytki 375

przygotowanie frytek zajęło możliwie mało czasu przy zachowaniu rozsądnej ich jakości, ale nie są to metody „jedynie słuszne”. Nie oszukujmy się przy tym, frytki nie są ani szczególnie zdrowe, ani tym bardziej lekkostrawne. Jakkolwiek staramy się przygotowywać je w taki sposób, aby zawierały możliwie mało tłuszczu, a ten użyty był możliwie mało niezdrowy, to jednak nigdy(...)nasycone tłuszcze zwierzęce. W ten zresztą sposób przygotowywano tradycyjnie frytki w miejscu z którego pochodzą i nadal jest to często spotykane w gastronomii. Niestety, takie tłuszcze są dość niezdrowe i na pewno ich nie polecimy do przyrządzania frytek w domu. Rozsądnym kompromisem pomiędzy kosztami i względami dietetycznymi wydaje się być olej rzepakowy. Oczywiście nie jakikolwiek. Najlepiej albo rafinowany

Kulinarna Pokusa
Wegański makaron w buraczanym purée i sezamem 269

Co z tą pogodą? Ani wyjść na spacer, ani pobiegać.. Wobec tego wieczorem pójdę na basen z moim kochanym. Połowa wakacji, połowa lata, a taka

Be Fit Be Strong
Ofenkartoffeln, pyry z gzikiem, czyli pieczone ziemniaki z twarożkiem 327

Dzisiaj byłam na pobraniu krwi. Uwielbiam, kiedy trafiam na przesympatyczną kobietę, która potrafi przeprowadzić ten zabieg bezboleśnie i w prawidłowy sposób, a jest to rzadkością. Niestety

Be Fit Be Strong
Recenzja "Jedz to co kochasz kochaj to co jesz" 136

problemem jo-jo . Któż więc  lepiej może zrozumieć ten problem. Jest propagatorką jedzenia bez poczucia winy. Wraz z mężem  - szefem kuchni – tworzy nowe przepisy na pyszne i zdrowe posiłki. Mnie autorka przekonała – jem to co kocham! Ta książka może być rewolucją w twoim życiu, kluczem do rozwiązania problemów związanych z wagą i jedzeniem.  Odnajdziesz(...)składa się z czterech części: Myśl : odpowiesz w niej  sobie na pytania dlaczego? jak? co powinnaś jeść i w jakiej ilości? Odżywiaj się : wiesz pewnie dużo na temat zdrowego odżywiania proponowanego przez wiele restrykcyjnych diet? Ale samo słowo dieta już narzuca ci łańcuch na lodówkę a ty podświadomie się temu przeciwstawiasz. Celem tego rozdziału jest pokazanie ci jak korzystać

AZgotuj!
Ziemniaki ze szpinakiem 152

Szpinak, suszone pomidory, feta równa się połączenie idealne. Na szczęście w dzieciństwie nikt mnie nie zraził do szpinaku ;) Te ziemniaki przyrządzałam trzy razy w minionym tygodniu

Corner With Recipes
Kulinarny postcrossing (1) 122

Postcrossing jest serwisem społecznościowym , który umożliwia jego zarejestrowanym członkom wysyłać i dostawać pocztówki z całego świata całkowicie za darmo. No, prawie za darmo! Główna zasada

Corner With Recipes
Zupa z porem i szparagami 174

Sezonowe warzywa, które pojawiają się na ryneczku skłoniły mnie do ugotowania kolejnej zupy warzywnej;)  Tym razem postawiłam na połączenie szparagów i pora. Składniki ( 4-6

Corner With Recipes
Szaszłyki z serem halloumi, kurczakiem i warzywami 218

Halloumi to rodzaj sera solankowego półtwardego pochodzenia greckiego . Od dawien dawna wytwarzany jest z surowego mleka owczego i koziego , obecnie także z dodatkiem mleka krowiego . Ser

Corner With Recipes
Muffiny z rabarbarem i żurawiną 175

Ze wszystkich wypieków najbardziej lubię muffiny, może dlatego, że rzadko kiedy nie wychodzą ;) W związku z sezonem na rabarbar oraz w związku z tym, że zostało

Corner With Recipes