niecierpliwość? ;-) . Uwielbiam to ciasto za niebanalny smak i kolor szpinaku, za cytrynowy aromat i świetny krem. Wygląda niezwykle dekoracyjnie, a tak właściwie, to przecież sałatka. Szpinak jest ponoć taki zdrowy...:-) A skoro siedzimy sobie przy kawie i kawałku ciasta, to może opowiecie czy Wy macie takie miejsca z lat szczenięcych, które pomimo tego, że idealne nigdy nie były, wspominacie
les mirabellesmożna ponad sto różnych przepisów. Chociaż smoothies i koktajle kojarzą się zwykle ze zdrowiem, to zaświadczam wam solennie, że wiele z nich – także zawartych w tej książce – jest również zdrowo tucząca. Mleka, śmietanki, lody, a nawet niektóre rodzaje owoców spożywane w zbyt dużej ilości, mogą prowadzić do przybierania na wadze. Książka pozwala jednak na wybieranie, nawet codziennie, tak zróżnicowanych (również
Życie zamknięte w smakuWEEKEND . Pokazałam Wam kolejną propozycję miejsca idealnego na małe i większe spacery, pikniki i wyprawy. Klimatyczne Nieborów i Arkadia musicie odwiedzić ! http://wyspaszczesliwa.blogspot.com/2016/06/nieborow-i-arkadia.html 6. PYSZNIE I ZDROWO Piekłam, gotowałam i jadłam z radością:) Hity czerwca to : ciasto czekoladowe bezglutenowe, sałatka z młodymi ziemniaczkami i tuńczykiem oraz makaron z aromatycznym bazyliowo serowym sosem. Mniam .Wpadnijcie po przepisy
WYSPA SZCZĘSLIWAarbuza przelałam do małych foremek na lody. Nie musiałam wtedy pamiętać o mieszaniu, a w efekcie uzyskałam pyszne lizaki lodowe. Prościej już chyba się nie da. CZY ARBUZ JEST ZDROWY? Arbuz kojarzony jest głównie z dużą zawartością wody. I słusznie, bo zawiera jej aż 90%, czasem nawet więcej. Ale to nie oznacza, że nie ma żadnych wartości odżywczych. Można powiedzieć
Powiedz dietom nietaki upał to się nie chce, nie tylko gotować ,ale i jeść. Ale jeść trzeba i to zdrowo, aby przeżyć krążące nad Podkarpaciem ( i nie tylko ) upały. Moja propozycja , to obiad, nad którym nie trzeba stać, a jest aromatyczny, nasyci i doda energii. Nie zawiera skomplikowanych składników, bo gotowanie powinno być proste, przyjemne i pyszne! Produkty sezonowe, ogólnie dostępne
Z Kuchni Do KuchniNauczyłam się robić ten dżem od Mamy. Jest w 100% naturalny, bez dodatku żel-fixów i tym podobnych ulepszaczy, przez co jest bardzo zdrowy i smaczny! W ogóle takie "zagęstniki" stosuję sporadycznie (dokładnie dopiero jeden raz użyłam:P). Domowe dżemy uwielbiam do świeżej bułeczki czy naleśników. Zastanawiałam się czy w ogóle dodawać tu taki przepis, bo myślę sobie BANAŁ, każdy
Kolorowy PrzepisownikDzisiaj mam dla Was propozycję na bardzo szybki a zarazem pyszny i zdrowy letni obiad. My zajadaliśmy się nim wczoraj. Mam nadzieję, że i Wam się spodoba :) 200 g fileta z dorsza kilka suszonych pomidorów w zalewie mała cukinia ok 200 g makaronu spaghetti sól, pieprz przyprawa do ryb w młynku zioła prowansalskie Dorsza rozmrozić, osuszyć i oprószyć przyprawą
Smakołyki Asirazem pudding. Idealny jako deser, przekąska czy kolacja. Pyszny pudding truskawkowo-rabarbarowy z szałwią hiszpańską (chia). Uwielbiamy wszystko co zawiera nasionka chia. To nie tylko smaczny ale przede wszystkim zdrowy dodatek do naszej codziennej diety. Co takiego niespotykanego jest w szałwii hiszpańskiej? To doskonałe źródło kwasów omega-3. Nasiona chia zawierają ich więcej niż łosoś atlantycki. Do tego to skarbnica
Mieszam w Garnkupierwsze: jest uniwersalny. Sos czosnkowy świetnie smakuje ze wszystkim. Możemy go podać na pizzy, zapiekankach, do mięs (np. karkóweczki z szynkowaru), a także np. do zapiekanki. Po drugie: jest zdrowy. Czosnek jest naturalnym antybiotykiem, poprawia odporność, ma mnóstwo witamin, soli mineralnych, mikroelementów i olejków eterycznych. Hamuje rozwój chorób, wspomaga trawienie, a także obniża ciśnienie krwi. Jogurt nie pozostaje daleko
Proste-przepisy.plUwielbiam letnie dni, czas spędzony na dworze, piękne czerwone truskawki i pyszne mrożone smakołyki! Domowe lody. To prosty, smaczny i zdrowy deser. Idealny dodatek do wszystkich letnich uroczystości. Potrzebujesz tylko kilka minut i miksera, aby połączyć składniki ze sobą. Od tygodnia robimy lody domowe i Lila jak ma ochotę to zje nawet cztery dziennie
lady-och-mistrzyni.blogspot.comBób, król lata. Czy jest ktoś, kto nie lubi bobu? Bób ogólnie jest bardzo zdrowy. Zawiera bardzo duże ilości kwasu foliowego potrzebnego zwłaszcza kobietom w ciąży. Także zawiera spore ilości białka więc świetnie się spisze np. wśród wegetarian. I ogólnie jest całkiem smaczny. Lubimy latem usiąść sobie w ogródku, przygotować coś chłodnego do picia i podgryzać bób. Ale czasem
Marder&Marder ManufactureSzklanka pełna zdrowia i nietypowego koloru :) - Co Ty pijesz? - podejrzliwie spojrzał w kierunku mojego napoju Pan Mąż. - Koktajl zdrowia popijam, Kochanie! - rzuciłam od niechcenia. - Coś ten kolorek na zdrowy nie wygląda... - zaczął zgryźliwie krytykować małżonek - Jakby Ludwik do mycia naczyń z mlekiem... - uskuteczniał niestrudzenie swoje wywody Pan Mąż. - Ja mam zielono-niebieskie złoto w szklance , a nie żaden Ludwik! - oburzyłam
Grunt to przepis!warto w swoim menu uwzględnić nasiona CHIA Sekret właściwości nasion Chia Nasiona chia są obfitym źródłem kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6 i to w optymalnych proporcjach. Dla zdrowego ciała i umysłu, ważne jest zachowanie odpowiedniej proporcji tychże kwasów. Zmniejszają one złogi cholesterolu w ścianach naczyń krwionośnych. Źródło witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Zawiera witaminy z grupy B, witaminę
Tetiisheribardzo świeże można tylko odłamać zdrewniałe końcówki i ewentualnie obrać 1/3 długości. To w zupełności wystarczy. UWAGA ! ! ! Nie wyrzucaj odłamanych końcówek, można z nich zrobić doskonały i bardzo zdrowy wywar. Może być bazą do kremu ze szparagów lub innej zupy. Białe szparagi niestety trzeba obrać całe i odciąć końce. W garnku nastawiam sporą ilość wody. Solę ją delikatnie morską solą
Jemy PijemyDziś taka propozycja na coś zdrowego do pochrupania podczas filmu lub po prostu gdy mamy ochotę coś podjeść. Wystarczą ulubione warzywa. U mnie to były: czerwona papryka, ogórek, marchewka, seler naciowy, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, świeża bazylia. Oprócz warzyw można dodać mozzarellę. U mnie to były mini kulki mozzarelli. Dodatkowo sos. Można zrobić swój ulubiony. Ja wczoraj zrobiłam sos tzatziki
W kuchni u Moniki