Zielone koktajle to jest to , co ostatnio lubię i na co mam fazę. Bo wiem, że czynią dużo dobrego, a wypijane regularnie działają cuda! Wewnątrz i
Z Kuchni Do KuchniŁatwa, szybka, pyszna i zdrowa! Czego chcieć więcej? :) Zawsze myślałam, że fasolkę szparagową można przyrządzać jako samodzielne danie z bułką tartą i skwarkami z boczku czy słoniny. Tak jadałam od dziesiątek lat i pomyśleć, że musiałam jechać do Francji, by się przekonać, że można inaczej i zdecydowanie zdrowiej :) Człowiek uczy się w każdym wieku ;) Składniki : fasolka szparagowa (ilość zależna
Weekendy w domu i ogrodzieByłam u mojej rodzinki w Gryficach, lecz tylko na chwilę, gdyż większość czasu spędziłam na podróżach samochodem do Niemiec i do Szczecina. W Niemczech obkupiłam się we wszystkie możliwe, niezdrowe słodycze i przekąski, których nie ma u nas, a w Szczecinie obleciałam wszystkie świetne knajpy, w tym oczywiście słynne Gelatiamo i Lody Marczak. Następnego dnia od powrotu
Be Fit Be StrongJak to przeczytałam gdzieś to nie mogłam uwierzyć. Ale jak zrobiłam, to uwierzyłam. Akurat mamy wysyp na ogórki! Pyszna, szybka i lekka zupa-krem! Składniki -200
Z Kuchni Do KuchniTo chyba najszybsza i najprostsza sałatka z pomidorów. W prostocie siła !Tym razem z pomidorów malinowych. Pomidory są sprężyste, słodkie i mają pyszny i zwarty miąższ
Z Kuchni Do Kuchniazjatyckich – zwłaszcza do potraw utrzymanych w słodkiej lub słodko-kwaśnej tonacji. Taka sałatka może jednak stanowić samodzielne i to całkiem sycące danie samo w sobie. To wówczas niewątpliwie bardzo zdrowa, lekkostrawna i dobrze wyglądająca przekąska dobra o każdej porze roku i dnia. Jej wielką zaletą jest też łatwość i szybkość przygotowania, jak również możliwość przechowywania w lodówce przez wiele
Kulinarna Pokusadomu, to mam ochotę na coś lekkiego i orzeźwiającego. Ostatnio zasmakowały mi porzeczki czerwone. Beza z nimi była fantastyczna. Teraz postanowiłam je wykorzystać do koktajlu. Zrobiłam go w zdrowej wersji z jogurtem naturalnym, sokiem jabłkowym i moim pysznym miodem pokrzywowym. W smaku jest lekko kwaśny, ale idealny na takie upały. A jakie są Wasze ulubione, letnie koktajle
Zakątek rozkoszy kulinarnychwłoskie i laskowe, migdały, mak). W puszce, owocowo i na słodko (liczi, koktajl owocowy, brzoskwinia. ananas, kandyzowane skórki). Na pewno z takich produktów powstanie wiele wspaniałości i smacznych, i zdrowych. Czekajcie na przepisy
Kuchnia co dniaPyszny! Zdrowy, łatwy w przygotowaniu zielony koktajl owocowo-warzywny z ziarnami. Dla każdego freak'a zdrowego odżywiania :) Składniki: 100 g szpinaku seler naciowy, 2 łodygi pomarańcza sok z połowy cytryny pół awokado mleko roślinne nasiona chia po łyżce siemienia lnianego, wiórków kokosowych, mielonego ostropestu plamistego mięta, kilka listków opcjonalnie - kiwi Wykonanie: Nasiona chia moczymy w mleku ryżowym, pozostałe składniki przekładamy
Taste Of My Dayzjeść dużo. Prezentacja przygotowanego dania, jego walory smakowe czy czerpanie z najróżniejszych doświadczeń kulinarnych z całego świata jest równie ważne. Poznając paletę nowych smaków można nie tylko nauczyć się zdrowo jeść, ale przede wszystkim wyrobić sobie bardzo dobrą wrażliwość na smak i zapach spożywanych potraw. Z pewnością warto poznać inne kuchnie niż polska, choć(...)Zastąpienie ziemniaków ryżem, podlanie mięsa wytrawnym winem czy koniakiem, śledzenie aktualnych trendów by skorzystać z darów natury w danym sezonie po okazyjnej cenie, może znaczenie wpłynąć nie tylko na zdrowy styl życia, ale i lepsze samopoczucie. Szukając nowych smaków warto sięgnąć do kulinarnych książek czy kulinarnych programów telewizyjnych. Porady specjalistów mogą sprawić, że posiłki domowe nie tylko na rodzinne spotkania
upichconaRzadko jadam kupne krakersy, wydają mi się zbyt kaloryczne i niezdrowe, ale takie "domowe" to już coś zupełnie innego. Przyznam, że piekłam je pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni. Są o niebo lepsze od tych kupnych no i na pewno o wiele zdrowsze. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki cukru 1 płaska łyżeczka soli
Słodka Kraina Wypiekówwyostrzyć lub być łagodniejsze pod wpływem owego trunku. W najbliższym czasie kilka takich połączeń chętnie Wam pokażę. Chyba każdy lub do piwa mieć różne przekąski. Tym razem postawiłam na zdrową, lekką i bardzo letnią wersję, która z pewnością spodoba się każdej z płci. Plusem tego dania jest również to, że bardzo szybko można je przygotować. Wybrałam właśnie takie
Mango Papajarokitnika - po jednej łyżeczce do herbaty 2-3 razy dziennie. Posiada on bardzo rzadko występujący w przyrodzie kwas bursztynowy , niezwykle cenny dla organizmu. Polecany wszystkim chorym jak i zdrowym jako silny antyutleniacz. Chroni przed miażdżycą, niesie zdrowie dla jelit, działa wzmacniająco i przeciw biegunkowo. Przygotowanie: 1 łyżkę (liści z gałązkami)stołową na szklankę wrzątku, podgrzewać
Pasje JolkiAromatyczny kurczak o słodko ostrym posmaku z zieloną sezonową fasolką szparagową i zdrowym żytnim makaronem. Po prostu rewelacja! 500 g filetu z kurczaka Przyprawa do kurczaka 300 g zielonej fasolki szparagowej 1 łyżeczka przyprawy garam masala Skworcu (klik) 3 łyżki śmietany 18% 250 g makaronu żytniego (rurki) Fabijańscy (klik) Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy
VioletoweKucharzenieGyokuro herbaty zaparzone w wygodnej butelce -0% cukru -0% stewii -0% kalorii -0% sztucznych barwników -Poręczna butelka do zabrania ze sobą do torebki, na plażę itp. Wspaniała i zdrowa alternatywa dla wszelkich słodzonych napojów. -Przyśpiesza metabolizm -Oczyszcza organizm z toksyn dzięki cennym antyoksydantom -Orzeźwia -Relaksuje Najlepszy napój na upały oczywiście dobrze schłodzony prosto z lodówki! Myślę że warto
Wanilia i Kardamon