Publikuję dziś kolejny przepis z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Szybka i zdrowa zapiekanka to idealna propozycja na obiad lub kolację. Polecam! Zapiekanka warzywna z kaszy jaglanej Składniki: 400 g kaszy jaglanej, czerwona papryka, żółta papryka, czerwona cebula, por, puszka kukurydzy, 20 dag sera żółtego, sól, pieprz, masło. Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Warzywa myjemy
paapilotkaałącząc się z tlenem w powietrzu jełczeją, olej kokosowy ma naturalną odporność na utlenianie. Oprócz walorów kulinarnych może być stosowany również w kosmetyce i pielęgnacji ciała. Pomaga utrzymać zdrową skórę i młodzieńczy wygląd. Olej kokosowy Coco Farm podczas smażenia osiąga blisko dwukrotnie wyższą temperaturę, niż popularne oleje. Wpływa to pozytywnie na jakość potraw. Wyższa temperatura zapewnia bezpieczniejsze
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEKolejny przepis na bardzo smaczną, zdrową i pożywną sałatkę. Jest to idealne rozwiązanie na pyszną kolację. Kasza jaglana to samo zdrowie. Zaliczana jest do najzdrowszych kasz. Posiada mało skrobi, za to bardzo dużo przyswajanego białka. Jest źródłem witamin z grupy B, B1, B2, B6 a także żelaza i miedzi. Dla mnie największą wartością jest to, że jest lekkostrawna
Pan i Pani Smith w kuchniWakacje powoli dobiegają końca. Słońce będzie nas krócej rozpieszczać. Będzie co raz mniej kolorowo i ciepło. Póki jednak trwa ...i trwa...zrobiłam dzieciom -i nie tylko
Z Kuchni Do KuchniTo pyszny koktajl ,idealny na dobranoc! Dobry również...na dzień dobry! Oczyszczający, bo gdy wypijecie wieczorem, to na drugi dzień wstaniecie jak nowi! Składniki -Natka pietruszki
Z Kuchni Do KuchniCoraz częściej zaczynamy zwracać uwagę na to, co jemy. Staramy się wzbogacać dietę jak największą ilością warzyw i owoców. Jednocześnie na przygotowanie jedzenia, zwłaszcza obiadu, mamy
Z Kuchni Do Kuchninazwa tego zioła to „Bohenkraut”, czyli dosłownie „ziele fasoli”. Jedna z substancji obecnych w tej roślinie naturalnie wspomaga procesy trawienia, które jak doskonale wszyscy wiemy- i u zdrowych osób po spożyciu roślin strączkowych bywają problemem. Fasolkę gotujemy pod przykryciem na bardzo małym ogniu, w razie potrzeby zaglądamy do garnka i dolewamy wody. Gotowanie namoczonej fasolki zajmuje około
Karo in the KitchenZdrowy obiad. Pierwsze zielone szparagi i młody kalafior – delikatne i smaczne same w sobie. Sos holenderski to kapryśny zawodnik. Ale nie wtedy, gdy weźmie się go znienacka i za łeb – blenderem! Dzisiaj na talerzu dietetyczne warzywa – 100g ugotowanych szparagów to tylko 18 kalorii, 100g kalafiora – 25 kalorii. Malutko! Szparagi to przede wszystkim potas, magnez, fosfor i wapń. W kalafiorze znajdziemy(...)około 7 minutach, pozostały ładne w kolorze i chrupkie. Usmażyłam szybko jajo sadzone, warzywa polałam sosem. Lubię proste rzeczy, które razem smakują tak dobrze. A jaki jest Wasz ulubiony, zdrowy sposób na szparagi? SKŁADNIKI pęczek zielonych szparagów pół kalafiora 2 żółtka 120g rozpuszczonego masła, najlepiej klarowanego ½ łyżeczki musztardy Dijon łyżka soku z cytryny lub białego, wytrawnego wina 1/3- ½ łyżeczki soli
Karo in the KitchenWiecie, że nie tylko ogórki mogą być małosolne? Przyszykowana w ten sposób młoda kapusta nie dosyć, że jest zdrowa i smaczna sama w sobie, jest też świetną podstawą do wiosennej surówki. Od kilku lat ze względów zdrowotnych na klasyczną kiszoną kapustę mogę sobie tylko popatrzeć. Ale taka – małosolna, nie szkodzi mi zupełnie. Co wiosnę czekam do momentu
Karo in the Kitchenlepsza paczkowana kawa ze sklepu, ale na pewno dostaniecie idealną w kawiarni i palarni kawy (we Wrocławiu np. w sklepie Thibo czy w Cafe Borówka) albo w sklepie ze zdrową żywnością (kawa BIO). Proporcja to 1:3 – na pół szklanki świeżo zmielonej kawy weźcie 1,5 szklanki niegazowanej, niskosodowej wody mineralnej. Wlejcie wodę w szeroką karafkę lub do słoika
Karo in the Kitchenprostu ładnie, pachnie zabójczo, a wiadomo że jemy i oczami, prawda? Możemy sobie pomieszać wszystko razem już maczając kęsy bakłażana. Szybko i bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia, że tłuste i niezdrowe. Bez mięsa. Danie syte i lekkie jednocześnie. Ta ilość składników zadowoli jednego głodomora. Możecie ją łatwo multiplikować dla kilku osób. To jak, Wasze patelnie już rozgrzane? SKŁADNIKI mały
Karo in the Kitchendzisiaj kawę czy colę, mieli świeży sok cytrynowy rozcieńczony wodą i dosłodzony cukrem, pakowany w małe, poręczne butelki. Jeśli tylko nie przeholujecie z ilością cukru – lemoniada jest super zdrowa. Nie tylko świetnie ochładza podczas upałów, ale i oczyszcza organizm z toksyn, wyrównuje gospodarkę elektrolitową naszego ciała, kontroluje napady głodu i uzupełnia braki witaminy C. Zaczynamy jej przygotowanie
Karo in the KitchenNietypowe kotlety rybne. A dlaczego nietypowe ? A dlatego, że są one z dodatkiem kaszy bulgur. Kasza ta jest smaczna i zdrowa ale z praktyki wiem, że nie wszystkie dzieci lubią kasze. Ja swojemu młodszemu synkowi przemyciłam ją właśnie w mielonych kotletach rybnych. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniWe Włoszech legumi, czyli fasolkowate, je sie wtedy kiedy...pada, jesienną porą, zimową. Dzisiaj pada. Od wczoraj. Ale...fasolka fasolce nierówna. Porozmawiajmy o strączkowych. Niektóre z
Z Kuchni Do Kuchniskończenia składników. Wierzch pokrywamy sosem i posypujemy serem. 7. Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy do momentu, aż ser się zarumieni. Jak podoba Wam się taka zdrowa modyfikacja? Ja uważam, że jest to świetna alternatywa dla klasycznej lasange. Idealnie nadaje się na letni obiad. Można dodać do niej sezonowe warzywa i przemycić nieco bogatych w białko
two broke sisters