Kolejna odsłona banana w roli głównej na śniadanie. Pyszne placuszki ryżowe są lekkie i puszyste. Gorąco polecam! Zapraszam również do obejrzenia filmu scroll down for English
Bazując na smakuTo nie będzie przepis prosto z Meksyku. Wołowina będzie nie w kawałkach, będzie za to sos Worcestershire i wino. Koniecznie musi być ostre, w końcu to
Bazując na smakuPyszny krem, u mnie w wersji odchudzonej, na mleku z ksylitolem. Oprócz koniaku konieczny jest jeszcze dodatek ekstraktu waniliowego lub laski wanilii. Warto! Przez konsumujących porównany
Bazując na smakuscroll down for English Dwukolorowa zupa, czyli w sumie dwie, które robi się jednocześnie. Zainspirowana powidłami z nutą pomarańczy, które widziałam na moich wypiekach , postanowiłam to
Bazując na smakuscroll down for English Jeśli jeszcze o nich nie słyszeliście, jeśli jeszcze ich nie jedliście, to koniecznie wrzućcie parę pokrojonych na plasterki bardzo dojrzałych (wręcz przejrzałych
Bazując na smakuscroll down for English Przepis zaczerpnęłam stąd , z pysznej filozofii smaku, a następnie nieco zmieniłam na swoje potrzeby. Ważne, żeby nie piec ich w papilotkach
Bazując na smakuDomowe masło orzechowe to jednoskładnikowy smakołyk na słodko i na słono. Sekret idealnej konsystencji tkwi w zmieleniu jeszcze ciepłych, świeżo uprażonych orzeszków. W podobny sposób można
Bazując na smakuBez zbędnych wstępó w podaję przepis :] Składniki (9 sztuk)/jedna muffinka około 115kcal/: 80g mąki żytniej 15g otrębów pszennych 15g mielonego odtłuszczonego lnu czubata łyżeczka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKorzystam w pełni z sezony dyniowego i oto następna propozycja znaleziona tutaj . Chlebek dyniowy o smaku cynamonowym nadziewany czekoladą, niezwykle smaczne i harmonijne połączenie smaków
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Co prawda przepisy na bananowe wypieki niejednokrotnie pojawiały się już na blogu, jednak poniższa receptura jest wyjątkowa – zawiesista słodycz bananów nie występuje tu jedynie jako zdrowszy
Roślinna - blog wegańskiObok kaszy jaglanej, gryczana należy do moich ulubionych kasz i o ile ta palona o intensywnym aromacie sprawdza się w wytrawnej wersji dań obiadowych, o tyle
Roślinna - blog wegańskiGołąbki - wydawałoby się tradycyjne polskie - nie zostały jednak wymyślone u nas. Przygotowują je od dawna Włosi, a Grecy zawijają w liście winogron. Kapusta włoska, biała lub
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszna, rozgrzewająca, jesienna zupa-krem. Bardzo gęsta i oryginalna w smaku, wykonana na mleczku kokosowym i bulionie warzywnym. Całość przenika smak pieczonego czosnku, cynamonu i chilli
Pora na pora i pomidoraOgnik szkarłatny (Pyracantha officinalis) - t en krzew na pewno mijacie często w miastach lub posadziliście we własnych ogródkach. To bardzo fajna roślina z
Pora na pora i pomidoraPigwa i pigwowiec, te dwa staroświeckie owoce wracają do łask. Tak dwa, bo są to dwa odmienne owoce. Czym sie różnią? Pigwa jest drzewem, a owoce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!