Czas na kolejny przepis z serii "zasTRZYk kurczaka!", czyli przepyszne naleśniki z piersią z kurczaka! Uwielbiam ten przepis! Jest banalnie prosty, apetyczny i pożywny. Zawiera dużo
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Kto powiedział, że jesień lub zima nie są najlepszą porą na duszonki? Oczywiście, że SĄ :) Może nie na takie prawdziwe, duszone w żeliwnym garze na ogniu
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Sezon na dynię wciąż w pełni! Na każdym kroku natykamy się na coś z dynią związanego. I bardzo dobrze, bo to niezwykle jesienne i apetyczne warzywo
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Uwielbiam spiżarnię pełną przetworów, które tylko czekają, aby coś z nich wyczarować! Dlatego jesienią zawsze uzupełniam zapasy: jabłka, buraczki, dżemy, musy i oczywiście przeróżne nalewki :) Dziś
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Jesień w pełni, więc u mnie jeszcze troszkę dyni ;) Uwielbiam przygotowywać cudeńka z ciasta francuskiego, a to połączenie jest bardzo smakowite. Dodatkowo wzbogacone soczewicą i kurczakiem
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Czas na coś zupełnie nowego - kaczkę! I to nie byle jaką! Marynowaną w aromatycznych przyprawach, pieczoną w piekarniku, soczystą, aksamitną. Taka kaczka najlepiej smakuje z pieczonymi
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Nic tak nie poprawia humoru jak dobra czekolada! A jeszcze bardziej - bomba czekoladowa! Takie jest właśnie to ciasto :) Oprócz tego - podane na gorąco, wilgotne, miękkie, puszyste
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Dynia po raz kolejny! Tym razem w wersji słodkiej i z dużą ilością orzechów. Ciasto jest mięciutkie, wilgotne, lekkie, odpowiednio słodkie, mocno dyniowe, chrupiące orzechami, przekładane
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Mimo, że sezon na dynię powoli dobiega końca, czas na kolejny dyniowy przepis - tym razem z dodatkiem marchewki, pietruszki, czosnku i imbiru. Bardzo lekkie połączenie, uzupełnione
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Domowy eliksir zdrowia? Tak! Naprawdę istnieje i działa niezawodnie - wystarczą co najmniej dwie łyżki dziennie! Takie cudo powinniśmy mieć w swojej lodówce nie tylko jesienią, czy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!miał być wczoraj ale jest dziś :) wczoraj wpadłam w wir pieczenia ciastek a potem szybko zabrałam się za trening i tak czasu mi brakło. Ale co
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćÓw krem to naprawdę prosta sprawa – i choć deser jest nieskomplikowany, to ma swój nieodparty urok wyrażający się w nierównomiernie posiekanych kawałkach ciemnej czekolady zanurzonych w
Roślinna - blog wegańskiKurczak po polsku to tradycyjne danie, które gości na polskich stołach co najmniej od kilku stuleci. Kurczak pieczony w całości, z pysznym nadzieniem - to rozwiązanie idealne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zobacz jak ją zrobić na filmie Jedna z moich ulubionych zup, zdecydowana faworytka mojego męża i z lupą by szukać komu nie smakowała. Ostrość trzeba dostosować
Bazując na smakułatwo się rozsmarowuje na pieczywie. Niebawem pokażę Wam wersję bardziej zbitą, która jest idealna do pokrojenia. Na pewno takie pasztety (choć jakoś mi dziwnie nazywać je pasztetami) są zdrowe, pożywne i mają wysoką zawartość białka. Myślę, że zasmakuje tym, którzy nie jadają lub unikają mięsa i jego przetworów. Może Wy znajdziecie jakąś sensowną nazwę dla tego
Codzienna kuchnia niecodzienna