Owsiane placuszki bananowe Zapraszam do obejrzenia filmiku :) scroll down for English Pyszny zamiennik tradycyjnych naleśników amerykańskich (pankejków). Te tradycyjne robi się z mąki pszennej z dodatkiem
Bazując na smakuczyli wieprzowina po węgiersku przyrządzona przy pomocy google translate Bardzo lubię kuchnię węgierską, ale chciałam spróbować czegoś nowego. Na polskich i angielskich stronach nie mogłam jednak
Bazując na smakuW klasycznym połączeniu melona z szynką parmeńską ten drugi składnik zamieniłam na szczyptę chili i wyszło przepyszne połączenie. Słodkawy ryż o ostrym posmaku jest doskonałą propozycją
Bazując na smakuPołączenie fig i koziego sera w słodkiej odsłonie Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji:
Bazując na smakuGomułki* czyli małże w białym winie z czosnkiem i mascarpone Omułki przygotowuje się w muszlach, a je tylko te które same się otworzą ponieważ zamknięte nie
Bazując na smakuKrążące w sieci fit placuszki bananowe podobno pochodzą z przepisów Ewy Chodakowskiej. Bardzo słodkie, wręcz karmelowe :) dla mojego męża zbyt jajeczne… Mimo to polecam, warto się
Bazując na smakuKolejna odsłona banana w roli głównej na śniadanie. Pyszne placuszki ryżowe są lekkie i puszyste. Gorąco polecam! Zapraszam również do obejrzenia filmu scroll down for English
Bazując na smakuTo nie będzie przepis prosto z Meksyku. Wołowina będzie nie w kawałkach, będzie za to sos Worcestershire i wino. Koniecznie musi być ostre, w końcu to
Bazując na smakuPyszny krem, u mnie w wersji odchudzonej, na mleku z ksylitolem. Oprócz koniaku konieczny jest jeszcze dodatek ekstraktu waniliowego lub laski wanilii. Warto! Przez konsumujących porównany
Bazując na smakuscroll down for English Dwukolorowa zupa, czyli w sumie dwie, które robi się jednocześnie. Zainspirowana powidłami z nutą pomarańczy, które widziałam na moich wypiekach , postanowiłam to
Bazując na smakuscroll down for English Jeśli jeszcze o nich nie słyszeliście, jeśli jeszcze ich nie jedliście, to koniecznie wrzućcie parę pokrojonych na plasterki bardzo dojrzałych (wręcz przejrzałych
Bazując na smakuscroll down for English Przepis zaczerpnęłam stąd , z pysznej filozofii smaku, a następnie nieco zmieniłam na swoje potrzeby. Ważne, żeby nie piec ich w papilotkach
Bazując na smakuDomowe masło orzechowe to jednoskładnikowy smakołyk na słodko i na słono. Sekret idealnej konsystencji tkwi w zmieleniu jeszcze ciepłych, świeżo uprażonych orzeszków. W podobny sposób można
Bazując na smakuBez zbędnych wstępó w podaję przepis :] Składniki (9 sztuk)/jedna muffinka około 115kcal/: 80g mąki żytniej 15g otrębów pszennych 15g mielonego odtłuszczonego lnu czubata łyżeczka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość