Domowe masło orzechowe to jednoskładnikowy smakołyk na słodko i na słono. Sekret idealnej konsystencji tkwi w zmieleniu jeszcze ciepłych, świeżo uprażonych orzeszków. W podobny sposób można zrobić pyszne "masło" np. z migdałów czy sezamu (tahini). Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 15-20 minut* Ilość sztuk: 6 Wartość kaloryczna:... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...