Święta, święta i parę cm więcej w biodrach... znacie to? Przy świątecznym zamieszaniu (którego nie lubię) narzuciłam trochę zdrowych, lekkich i wolne (taaaa) posiłków, z
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!W sezonie, gdy świeże kurki są na wyciągnięcie dłoni warto wykorzystać ich potencjał. Są nie tylko zdrowe, ale wyjątkowo podnoszą smakowitość każdej potrawy w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Edipresse Książki Życie ma smak To książka dla każdego ,komu nie obcy jest temat – zdrowe odżywianie, chęć zmian na lepsze! Jej autorką jest Mariola Bojarska-Ferenc. Mariola Bojarska-Ferenc ˗ dziennikarka i trenerka fitness. Autorka ponad 2 000 programów telewizyjnych promujących zdrowy styl życia oraz wielu książek i płyt DVD z ćwiczeniami. Uczestniczka ponad 40 000 kongresów amerykańskich(...)się rozwojem zdrowia i fitnessu IDEA i ECA. Chciałabym, żeby ta książka stała się dla Ciebie, drogi Czytelniku, przewodnikiem po zdrowej i smacznej kuchni. Przedstawiam sposoby na stworzenie najprostszych sałat, dań bez soli, podaję przepisy na śniadania, obiady, kolacje, desery oraz podpowiadam, co jeść przed i po treningu. Słowem, jest tu wszystko potrzebne do tego, by rozpocząć przygodę
Z Kuchni Do KuchniKażdy z nas lubi czasem zjeść coś słodkiego. Najlepiej, by nie było w tym zbyt wiele kalorii, a jeśli są dodatkowe wartości zdrowotne, to już idealnie
MarcinChefprzepis na brokuły Brokuły mogą też dobrze smakować obtoczone w bułce tartej lub ugotowane z dodatkiem czosnku. Dobrze sprawdzą się jako dodatek do obiadu. Można też zdecydować się na przygotowanie z nich pysznej i zdrowej sałatki . Post Jak gotować brokuły pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Taki sycący obiad zafundowałam dziś mojej mamie, mam małą przerwę pomiędzy egzaminami więc "wegetuję" w domu starając się serwować mojej mamie dla odmiany bardziej pożywne i zdrowe posiłki, a że ostatnio w supermarketach można spotkać liczne promocje na banany pomysł nasunął się sam;) Składniki (na 8 dość sporych placków, myślę że składniki spokojnie starczą
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćŁatwa, szybka, pyszna i zdrowa! Czego chcieć więcej? :) Zawsze myślałam, że fasolkę szparagową można przyrządzać jako samodzielne danie z bułką tartą i skwarkami z boczku czy słoniny. Tak jadałam od dziesiątek lat i pomyśleć, że musiałam jechać do Francji, by się przekonać, że można inaczej i zdecydowanie zdrowiej :) Człowiek uczy się w każdym wieku ;) Składniki : fasolka szparagowa (ilość zależna(...)czas, bo to zależy od ilości gotowanej fasoli i źródła energii. Ugotowaną fasolę odcedzić. Przełożyć na talerze, polać oliwą, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać jako dodatek do obiadu. Takie dobre, a jakie łatwe w przygotowaniu :) ---------- Podobne: Gotowana kukurydza Pieczona dynia z sosem śliwkowym I jeszcze kilka zdjęć z regionu, któremu zawdzięczam ten wspaniały smak fasoli szparagowej :D Rodan
Weekendy w domu i ogrodzieSoczyste kotlety z karkówki sprawią, że codzienny obiad będzie smakował jak nigdy dotąd. Soczystość kotletów mielonych w dużej mierze zależy od rodzaju mięsa użytego do ich
Kuchcik gotujeKolejny z przepisów mojej mamy na pyszny obiad dla jaroszy i mięsożerców. Świetne połączenie bakłażana z serem feta i podsmażoną cebulka z pomidorami. Składniki
Pora na pora i pomidoraNie wiem czy zauważyliście, że niedawno został otwarty nowy sklep ze zdrową żywnością JemTo.eu Zapoznałam się z jego ofertą i nawet zrobiłam małe zakupy. Jestem
Co na wege obiad?Bardzo smaczny i szybki do przygotowania dodatek do obiadu. Często zapominamy o najprostszych połączeniach. Pomidor, oliwa z oliwek i bazylia to połączenie wręcz idealne. Warto zaopatrzyć
Kuchcik gotujeTERAZ CZAS NA GOTOWANIE NA PARZE! ZDROWE, SMACZNE NISKOKALORYCZNE! NA DESCE LĄDUJĘ PSTRĄG TĘCZOWY! ZAPRASZAM! SKŁADNIKI: - filet z pstrąga tęczowego - brokuł - kiełki lucerny
SMYKWKUCHNIJedna z najstarszych i najszybsza metoda gotowania? Chińskie mieszanie ze smażeniem, czyli stir fry. Szybkie, wydajne, energooszczędne i zdrowe. I dla wegetarian, i dla wegan, i dla mięsożerców. Każdemu według jego smaku, sumienia czy upodobania. Dlaczego napisałam że to najstarsza metoda gotowania? Historyk i archeolog K.C. Chang’a napisał w swojej pracy Food in Chinese Culture: Anthropological(...)mgnieniu oka a bałam się, że będę musiała nad nim stać i czekać do czasu, gdy łaskawie złapie odpowiednią temperaturę. Jest szybki i trzyma ciepło, a zrobienie całego obiadu nie zajmuje mi teraz dłużej niż 20 minut. Tak, razem z myciem patelni, bo ona praktycznie myje się sama. Dwa przetarcia gąbką z płynem, płukanie i po sprawie. Nie można już
Karo in the KitchenBardzo przyjemnie się ją przygotowuje, smakuje doskonale i syci, choć bez nieprzyjemnego efektu przejedzenia. Najbardziej lubię tego typu obiady zabierać ze sobą do pracy (wówczas ciecierzycę polecam zapakować osobno, aby moc ją podgrzać), ponieważ są niezwykle wygodne i zdrowe, i zdecydowanie stanowią lepszy wybór niż inne słodkie bezwartościowe przekąski, po których zaraz czujemy się głodni. Ta sałatka jest
Roślinna - blog wegańskiDzisiejszy dzień zaczął się normalnie, p obudka, prysznic, śniadanie, rozwieść energetyczne wampiry – jeden do szkoły, drugi do przedszkola. Szybkie zakupy w sklepie. Szukanie drobnych na
PaleoLife