zdrowe obiady - 4385 przepisów (strona:77/293)

WARZYWA ZAPIEKANE POD BESZAMELEM 189

      Warzywa zapiekane pod beszamelem to ulubiona jarzyna moich dzieci. To świetny dodatek do obiadu, ale także samodzielne danie. Ilości sera są oczywiście

Smaczne Zdrowe
ZUPA GULASZOWA WERSJA ll 319

   Zupomaniaków dalszy ciąg. Zima sprzyja konkretnym, rozgrzewającym zupkom, a ponieważ moja Rodzinka uwielbia wszelkiego rodzaju zupki, dzisiaj przedstawiam Wam II wersję naszej ulubionej zupy

Smaczne Zdrowe
SPAGHETTI BOLOGNESE , W NOWEJ, ZDROWSZEJ ODSŁONIE 213

   Dzieci uwielbiają makarony i to chyba pod każdą postacią, myślę iż nie tylko one... U mnie makarony lubi cała rodzinka, same, z dodatkiem sosu

Smaczne Zdrowe
PLACUSZKI DYNIOWO - ZIEMNIACZANE 161

   Kiedyś gdzieś się natknęłam na placuszki z ziemniaków z dodatkiem dyni, pomyślałam, że mogą być fajne i na jakiś czas zapomniałam. Dzisiaj zachciało mi

Smaczne Zdrowe
BEZGLUTENOWA ZAPIEKANKA WARZYWNA Z POLĘDWICZKAMI 258

   Zapiekanki uwielbia chyba większość z nas. Można je przygotowywać na najróżniejsze sposoby, z najprzeróżniejszych składników. Wszystkie smakują rewelacyjnie, to chyba za sprawą zapiekanego sera

Smaczne Zdrowe
MAKARON Z KURKAMI 225

   Tegoroczny sezon kurkowy uważam za otwarty. My delektowaliśmy się nimi już dwukrotnie. Cała Rodzinka uwielbia grzyby na wszystkie możliwe sposoby. Dzisiejsze były w dwóch

Smaczne Zdrowe
SCHAB DUSZONY W MLEKU 433

Na dzisiejszy obiad postanowiłam zaskoczyć rodzinę i zrobiłam im schab duszony w mleku, który znalazłam tutaj . Jego przygotowanie jest trochę czasochłonne, lecz naprawdę przepis jest tego

Smaczne Zdrowe
RISOTTO ZE SZPARAGAMI 178

  Ostatnimi czasy troszkę zmieniły nam się gusta kulinarne...- a mianowicie zielone szparagi wyparły u nas te tradycyjne białe. I choć te drugie zjadamy nadal chętnie

Smaczne Zdrowe
Domowy, wegański parmezan z nerkowców 233

mnie to i wiem, że w przyszłości, mając swoją rodzinę, nie będę w taki sposób spędzać tego bardzo cennego czasu, którym jest czas w towarzystwie rodziny, w galeriach na obiedzie w McDonald'sie... Po dość ciężkiej, ale wielce interesującej, zawierającej ogrom przemawiających do mnie faktów, popartych tysiącem badań naukowych, książce pt. "Nowoczesne zasady odżywiania" T. Colin'a Campbell'a postanowiłam(...)świetnie! Poprawiła mi się cera, mam więcej energii, w dodatku moja przemiana materii jest fenomenalna. Jem więcej (wizualnie) i częściej, czuję się zdrowa i chce mi się żyć! Przez ostatnie lata jadłam cały czas mięso, obiad bez mięsa - nie był obiadem. A teraz? Nawet po nie nie sięgam, obrzydza mnie i nie tęsknie za nim. Ostatnio tak na próbę

Be Fit Be Strong
Curry dyniowe z papryką i marchewką na ryżu naturalnym 135

mojej mamy, także jeszcze raz: dużo zdrówka i pomyślności dla niej!  A dziś, bardzo ciekawa propozycja na rodzinny obiad, ale jak i do lunchboxa. Nietypowa, biorąc pod uwagę stały zestaw studentów jakim jest kurczak + ryż + EWENTUALNIE jakieś warzywka. Jesiennie, zdrowo i lekko. Z przepisu wychodzi z 6-8 porcji, także starczy dla całej rodzinki. Na pewno wszystkim zasmakuje, gdyż

Be Fit Be Strong
Krokiety z kapustą i grzybami 130

Przedstawiam Wam kolejną propozycję do zdrowego, wigilijnego menu ;) Trochę roboty przy nich miałam, ale opłacało się, można  podawać je z sosem grzybowym (o

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kremowy sos do makaronu – z kalafiora 213

Sosy do makaronów na bazie masła i śmietany są pyszne… I przy okazji mają milion kalorii. Ten sos jest inny. Kremowo miękki i gładki, delikatny. On

Karo in the Kitchen
Sałatka z kalafiora i brokuła 152

Zdrowa sałatka z kalafiora i brokuła to lekka przekąska lub dodatek do obiadu. Sałatka świetnie sprawdza się również, jako pyszne drugie śniadanie do zabrania do pracy lub szkoły.  Przygotowanie sałatki nie jest bardzo pracochłonne, najwięcej czasu zajmuje studzenie kalafiora i brokuła po ugotowaniu. Oba warzywa są bardzo zdrowe i niskokaloryczne, dlatego często z nich korzystam

Kuchcik gotuje
Fasolka szparagowa w pomidorach 145

Prosto, smacznie i zdrowo. Taką fasolkę można potraktować jako samodzielne danie obiadowe lub kolacyjne albo jako dodatek do mięs. 1/2 kg fasolki szparagowej 300 ml passaty

Smakołyki Asi