Witajcie :) Menu na dzisiaj to kolejna podróż do Azji i chyba najsłynniejsze danie z tamtego regionu, czyli sajgonki :) Bardzo popularne danie w południowo-wschodniej
vegetanieHej :) Dla tych, którzy nadal świętują noworoczny długi weekend przygotowaliśmy idealne danie na imprezę lub tzw. "dzień drugi" :) Wspaniały wegański bigos. Co Wy na to
vegetanieluźną konsystencję – dlatego polecamy ją amatorom puddingów. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. DYNIA (5 min) Wydrążamy kawałek dynii, najlepiej ręką. Pestki wyjmijcie z miękiszu i wysuszcie na kawałku ścierki lub papieru – będziecie mieć z tego zdrową przekąskę. Następnie obieramy dynię, najłatwiej podzielić ją na kawałki i dopiero obierać, gdyż skóra jest(...)mleko w większości odparuje. 3. MIKSOWANIE (2 min) Z garnka wyciągnijcie goździki i zmiksujcie dokładnie całość na gładki krem. Dodajcie cynamonu, szczyptę kardamonu i imbiru (jeśli lubicie przyprawy korzenne, dajcie więcej – próbujcie dodając po trochu, aby nie przesadzić). Zamieszajcie. Mikstura powinna mieć gęstość musu owocowego – jeśli jest rzadsza, pogotujcie ją chwilę bez przykrycia na średnim ogniu, aż nadmiar wody odparuje
Nerds Kitchenprzepisy zilustrowano autorskimi zdjęciami – wszystkie przygotowane są specjalnie na potrzeby tej publikacji. Nowatorskie propozycje, smaczne, zdrowe wpisują się w ideę slow food i powrotu do polskiej kuchni. Jak przystało na książkę o warzywach, blisko 3/4 przepisów to dania wegetariańskie i bezmięsne. W książce czytelnik znajdzie siedem zapomnianych, rzadko jadanych składników: burak, rabarbar, wracający do łask
WojnaNaSmaki.plbiałkach – bo takie kombinacje też już widziałam. To nie byłoby tiramisu tylko wyrób tiramisopodobny. Nie uznaję półśrodków, nie dam Wam recepty na coś, co mi po prostu nie smakuje i czego robienie mija się z celem. Umówmy się, że jemy zdrowo, a to znaczy zróżnicowaną i zbilansowaną dietę. Naprawdę, gałka lodów czy porcja deseru jeszcze nikogo nie zabiły. Jeśli dbacie
Karo in the Kitchenprosty, ascetyczny, nowoczesny , nie przytłacza doznań smakowych podczas jedzenia - to lubię! W menu standardowym można znaleźć zdrowe propozycje zarówno na śniadanie jak i na obiad, w bardzo ciekawych i intrygujących aranżacjach W ramach promocyjnego, urodzinowego menu, serwowano zarówno dania główne , jak i coś na osłodę oraz trunki rozluźniające :) Ekscesy kulinarne rozpoczęłam od kaszotto-pęczotto z kaszy
Grunt to przepis!przygotowana masa nie potrzebuje już wielu dodatków. Jeżeli chcecie przygotować obiad, który nie tylko będzie smaczny i zdrowy ale również będzie cieszył oko przygotujcie makaron muszle nadziewany pyszną masą szpinakowo-serową z dodatkiem pomidorowego sosu. Dodatkowym atutem tego dania jest możliwość przygotowania do wcześniej - przed podaniem wystarczy włożyć do piekarnika i chwilę zapiekać
Milion SmakówKapusta jest i była dostępna w Polsce przez cały rok. Dlatego też pozwolę sobie zaprezentować szybki przepis na przepyszną kapuścianą sałatkę, którą możecie przygotować już dziś
Jem więc Jestemwapń, potas, magnez, cynk, żelazo czy fosfor, który przyczynia się do prawidłowego działania metabolizmu energetycznego. Dlatego zacznijmy dziś zdrowo o sobie myśleć ! Do dzieła! Składniki na ciasto pierogowe mąka pszenna lub tortowa sól OLEJ RZEPAKOWY wrzątek chłodna woda UWAGA- możecie dać 1 jajko, ale nie musicie. To nie jest reguła. Składniki na farsz ziemniaki z upraw bio- prosto z pola
Z Kuchni Do Kuchnilubemu ;)Ostatnio znalazłam połączenie idealne - teksański przysmak , chili con carne, zapieczony w super zdrowych czerwonych paprykach.To taki rodzaj jedzonka, które spodoba się każdemu, nawet najbardziej wybrednemu mężczyźnie, więc nie bójcie się testować go na swoich wybrankach. Zaręczam- skutkować to może jedynie niemym zachwytem!Danie możecie podawać z dowolnymi dodatkami, świetnie pasują do niego cząstki limonki, gęsta śmietana
Gotowanie to kochanierazem warsztaty prowadził Mistrz Polski Cukierników i specjalista od słodkości w Kuchni Lidla - Paweł Małecki. Także warsztaty zapowiadały się słodko :) Odbyły się w studio CookUp, pod tytułem: "Słodko, ale zdrowo". Czyli tak jak lubię najbardziej :) Z Mistrzem Pawłem miałem okazję zamienić kilka słów, podczas lutowych Targów Expo Sweet , mimo krótkiej rozmowy, już wtedy wydał mi się bardzo sympatycznym(...)nadzieję, że będą kolejne okazje :) Dopiero następnego dnia, po zdjęciach na FB uświadomiłem sobie, że były niektóre blogerki, których blogi często odwiedzam, a niestety, bardziej znam ich dania, niż twarze :) Ale okazji do poznania nie będzie na pewno brakować :) Warsztaty były jak zwykle udane i zdobyłem bardzo dużo nowej wiedzy. Przy wyjściu dostałem dyplom, trochę słodkości od Lidla
Parowar FacetaMyślę, że weganie powinni zaglądać także do niewegańskich książek kulinarnych, w których można czasem trafić na takie roślinne perełki, a inne ewentualnie zmodyfikować. To danie
Roślinna - blog wegańskiWłaśnie takie potrawy lubię najbardziej – wszystkie składniki wystarczy pokroić, przełożyć do naczynia lub formy i wstawić do rozgrzanego piekarnika, z którego następnie wyłania się pyszne danie
Roślinna - blog wegański1 garnek, 1 nóż, 1 deska, 5 minut krojenia, 10 minut gotowania i gotowe! Szybko, prosto, mało sprzątania a do tego super pysznie (; Dana ilość wody
Pora na pora i pomidora