LASAGNE 233Lasagne to rodzaj makaronu w postaci prostokątnych płatów i danie przygotowywane na
potrawyregionalne
TARTA Z WARZYWNYM NADZIENIEM 202Tarta z francuskiego tarte Najpopularniejsza potrawa kuchni francuskiej. Wypiek ten składa się z kruchego ciasta i nadzienia, które może być słodkie (np.z owocami) jak i słone
potrawyregionalne
PIZZA FOCACCIA 239Pizza Focaccia to rodzaj włoskiej pizzy przypominającej chleb. Można go podawać samodzielnie, ale może być też wyśmienitym dodatkiem do mięs i sałat. Składniki na
potrawyregionalne
ZAPIEKANE BAKŁAŻANY Z RISOTTO I POMIDORAMI 179Przepis na to danie pochodzi z Włoch. Może nie dokładnie jak w poniższym przepisie ale od czego są eksperymenty w kuchni? ;-) Składniki: 2 bakłażany 1 szklanka
potrawyregionalne
GNOCCHI GRYSIKOWE ZAPIEKANE 188Gnocchi grysikowe z serem i tymiankiem są łatwe do przygotowania. Sama polenta nie ma określonego smaku,za to przyjmuje aromat dodanych ziół i
potrawyregionalne
LASAGNE ZE SZPINAKIEM I BROKUŁAMI 240Kupiłam piękny szpinak, świeżutki i taki zielony. I widocznie to dziś nadszedł ten dzień, w którym powinnam w końcu zrobić lasagne z tymi zielonymi liśćmi. Robiłam
potrawyregionalne
ZIEMNIAKI FASZEROWANE SZPINAKIEM 215Dziś miały być na obiad pieczone ziemniaki. Często je robię - pokrojone na części, upieczone w piekarniku i posypane pachnącymi ziołami. Ale patrząc na nie
potrawyregionalne
TARTA Z JABŁKAMI 212Tarta z jabłkami w yszła krucha, pachnąca jabłkami i bardzo ładnie wyglądała. Tarty można robić z różnymi sezonowymi owocami i warzywami. Polecam inne
potrawyregionalne
PIEROGI Z MIĘSEM KAPUSTĄ I GRZYBAMI 231Nadzienia do pierogów są przeróżne. I bez względu na ich zawartość, nie ma chyba osoby która by ich nie lubiła. Faszerowałam je już : jagodmi serem i
potrawyregionalne
PLASTERKI PIECZAREK ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ I TYMIANKIEM 237Potrawa którą poniżej proponuję jest nadzwyczaj prosta i naprawdę jej wykonanie trwa moment. Idealnie pasuje na szybką kolację i przyjęcia. Składniki: około 10 pieczarek ser mozzarella
potrawyregionalne
KULEBIAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z KAPUSTĄ,GRZYBAMI I KASZĄ 274Tradycyjny kulebiak jest wykonany z ciasta drożdżowego. Jest to potrawa kuchni kresowej. Nadziewany pieróg farszem z mięsa i warzyw. Dzisiaj postanowiłam go zrobić ale trochę zmodyfikowałam
potrawyregionalne
TARTA Z MASĄ MIGDAŁOWĄ I ŚLIWKAMI 204Śliwki i migdały a do tego chrupiące kruche ciasto. Tarta z masą migdałową i śliwkami musi koniecznie zagościć na Waszych stołach. Naprawdę polecam
potrawyregionalne
TARTA ZE SZPINAKIEM 212Wegetariańska tarta idealnie pasuje na kolację czy podczas spotkania z przyjaciółmi. Można ją jeść na gorąco, ale równie pysznie smakuje odgrzewana w piekarniku. Polecam również
potrawyregionalne
CIASTECZKA SEROWE Z RABARBAREM 203Kruche, maślano - serowe mini tarty. Z nadzieniem z rabarbaru i własną konfiturą truskawkową. Zamiast rabarbaru można użyć innych owoców: truskawek, śliwek, moreli, jabłek... Polecam również moje
potrawyregionalne
TARTA Z TRUSKAWKAMI 205Sezon na truskawki trwa. Jedzmy je więc...bo tak szybko się skończą. Podane na kruchym cieście i zalane bitą śmietaną...czego trzeba więcej. Kolory jak najbardziej
potrawyregionalne