zapiekanka - 10615 przepisów (strona:574/708)

ziemniaki z warzywami i serami i piersią kurczaka... 136

Składniki: ziemniaki ugotowane 1 kg, pierś z kurczaka 1 sztuka/pojedyńcza, papryka czerwona 1 sztuka, papryka żółta 1 sztuka, cukinia 1 sztuka, cebula 1 sztuka, pomidory

W Mojej Kuchni Lubię
Tostowa lazania 160

Przygotowanie jej jest banalnie proste i co ważne- nigdy nie będziecie się zastanawiali czy makaron pomiędzy warstwami jest już odpowiednio miękki, jak to się zdarza przy

Kuchnia w czekoladzie
ROLADKI Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM ZE SZPINAKIEM I FETĄ 236

Delikatne soczyste roladki z mielonego mięsa indyka, w pysznym sosie pomidorowym. Z dodatkiem podsmażonego z czosnkiem szpinaku i pokruszoną fetą.  Danie sprawdzi się na bardziej

cool and minty
ZAPIEKANKA Z BAKŁAŻANEM 112

Składniki: 2 sztuki bakłażana 1 puszka czerwonych, krojonych pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku ok. 500g wołowiny 1/2 szklanki wina białego 200g sera żółtego garść natki

Prosto i Smacznie z Anetą
NADZIEWANE MUSZLE SEREM I SZPINAKIEM 98

Zapiekane muszle makaronowe, zapiekane to moje ulubione danie. Nadziewać je można różnymi farszami, jednak tym razem przygotowałam nadzienie ze szpinakiem i serem. Zapieczone w sosie pomidorowym

Kulinarne Fantazje Marioli
SZPINAKOWY ŁOSOŚ PIECZONY W CIEŚCIE FRANCUSKIM 140

Uwielbiam rybę w cieście francuskim. Tak podana, pięknie wygląda, pysznie smakuje i z pewnością zachwyci naszych gości.                  

Kulinarne Fantazje Marioli
QUICHE Z KABANOSAMI I BROKUŁEM 128

Quiche to nic innego jak słynna wytrawna, tarta znana również jako placek lotaryński. Tarta przygotowana jest na kruchym spodzie, wypełniona masą jogurtowo - jajeczną z brokułem i

Kulinarne Fantazje Marioli
Faszerowana cukinia 2358

Sposobów faszerowania cukinii jest wiele, ja dziś użyłam do tego nie tylko mięsa ale też sera mozzarelli i suszonych pomidorów. Składniki: 2 średniej wielkości młode cukinie

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z botwinką i bobem na razowym cieście 120

ciasto 1 szkl maki razowej Młynomag 1 szkl maki pszennej 200 g masła 2 żółtka sól nadzienie 3 pęczki botwinki 3 ząbki czosnku 2 cebule 300

Gotowanie jest łatwe
Risotto z brokułami i fasolką szparagową 129

Risotto dla mnie to taka potrawa w której można wykorzystać wiele składników, każdy składnik pasuje. W moim domu wszystkim bez wyjątku smakuje to danie ( robione na

Smaki Ewy
Kapuściana zapiekanka z mięsem 122

Przed wyjazdem "sprzątamy" lodówkę. Właśnie wtedy, zawsze powstają niesamowicie pyszne dania. Jak to się mówi: Kto zjada ostatki, jest piękny i gładki :P    Składniki

R'n'G Kitchen
Bagietki faszerowane wg Aleex 140

Maj i czerwiec to dla mnie bardzo trudne miesiące. Na straganach mnóstwo świeżych owoców i warzyw, aż się prosi, by wykorzystać je w kuchni. Na blogach

W mojej kuchni
Pizza ze szparagami na cieście z czosnkiem niedźwiedzim 160

To moja ostatnia szparagowa uczta w tym sezonie. Szparagi wylądowały na pizzy. Ciasto i sos pomidorowy zrobiłam z dodatkiem czosnku niedźwiedziego który fajnie komponował się ze

Monia miesza i gotuje
Zapiekanka makaronowa z mielonym indykiem i warzywami 140

Zapiekana z rodzaju tych, do których zgarnia się to co w lodówce i spiżarni. Przygotowałam ją naprędce z myślą, że wystarczy na dwa dni. O naiwności

Kuchenne zapiski Edyty
Paszteciki z ciasta francuskiego 191

SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego 200g twarogu typu ricotta ( lub zwykłego z dodatkiem łyżki śmietany ) 3 łyżki pesto grzybowego

zielonacukinka