Fajny pomysł na obiad, albo kolację. Bardzo syta potrawa. Ostatnio zalegała mi cukinia, którą dostałam, więc było trzeba ją jakoś spożytkować. Więc oto i ona. Jesli
Garnkowe fanaberieWitajcie :) Zostałam zaproszona przez firmę PAMAPOL do wspólnej zabawy jak wykorzystać gotowe dania ze słoika do przygotowania szybkiego, pysznego i nietypowego dania. Ja mam dzisiaj propozycję
Sama słodycz i szczypta chiliNawet nie wiecie jak ja nie lubię wyrzucać jedzenia, no chyba, że je jakaś pleśń czy inne dziwne zjawiska dopadną. Tym razem miałam nadmiar ugotowanej kaszy
Cynamonowe szczęścieBardzo fajne danie warzywne .Lubię jak warzywa okrywa ser lub beszamel albo inny sos , nic mi więcej wówczas nie potrzeba żeby się
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiTen smak z kuchni szwedzkiej Was zaskoczy. Składniki 750 g świeżych niesolonych śledzi 3/4 szklanki śmietany 22 % 2 łyżki keczupu 3 łyżki startego chrzanu półtora
R'n'G KitchenW tym roku mam bardzo marny szpinak i długo czekałam aby zebrać cokolwiek. Jednak po ostatnich deszczach w końcu coś urosło i od razu postanowiłam zrobić
Monia miesza i gotujeMuszę się Wam przyznać, że jestem wielkim śliwkożercą, przez ostatnie dni pochłonęłam ich całe mnóstwo. Trochę wprost z drzewa, trochę w drodze do domu, a potem
Cynamonowe szczęścieAromatyczna gruszka, doprawiona cynamonem i wanilią, w towarzystwie ryżu Do ryżu na mleku jestem uprzedzona od dzieciństwa, kiedy to zmuszano mnie do jedzenia tego "specjału" w
Grunt to przepis!1300 g cukinii 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 5 jajek 120 g sera żółtego sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano bazylia 2 łyżki oliwy
Gotowanie jest łatweInspiracją do dzisiejszego wpisu jest kumpir. Spotkaliście się z nim ? Zapiekany ziemniak jest tradycyjna potrawą kuchni tureckiej i można nim się zajadać w wielu odsłonach. U
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiBardzo lubię fasolkę szparagową pod każdą postacią. Dzisiaj zrobiłam zapiekaną z mięsem mielonym. Była bardzo smaczna i jeżeli takiej nie próbowaliście to szczerze polecam. Na blogu
O kuchni z uczuciemCzasem są takie dni, że mi się zwyczajnie nie chce stać przy garnkach, mieszać, gotować smażyć itp itd, wtedy przygotowuję dania jak moja dzisiejsza propozycja - proste
Cynamonowe szczęścieciasto 1,5 szkl mąki 150 g masła 2 żółtka szczypta soli nadzienie 200 g kurek 250 g bryndzy pół szkl mleka 2 białka sól pieprz
Gotowanie jest łatweNi to tarta, ni pizza, ni quiche. Placek z cukinii zapiekany z pomidorem, brokułem i serem. Do tego pyszny sos czosnkowy, przecież to prawie pizza ;) To
KucharzycaFajna alternatywa zwykłego risotta, smakowita i pożywna. Układamy wszystkie składniki w formie i czekamy aż się zapiecze, ot cała praca przy obiedzie. Polecam serdecznie, nam smakowały
Moje Małe Czarowanie