Tostowa lazania 216Przygotowanie jej jest banalnie proste i co ważne- nigdy nie będziecie się zastanawiali czy makaron pomiędzy warstwami jest już odpowiednio miękki, jak to się zdarza przy
Kuchnia w czekoladzie
ROLADKI Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM ZE SZPINAKIEM I FETĄ 293Delikatne soczyste roladki z mielonego mięsa indyka, w pysznym sosie pomidorowym. Z dodatkiem podsmażonego z czosnkiem szpinaku i pokruszoną fetą. Danie sprawdzi się na bardziej
cool and minty
ZAPIEKANKA Z BAKŁAŻANEM 195Składniki: 2 sztuki bakłażana 1 puszka czerwonych, krojonych pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku ok. 500g wołowiny 1/2 szklanki wina białego 200g sera żółtego garść natki
Prosto i Smacznie z Anetą
NADZIEWANE MUSZLE SEREM I SZPINAKIEM 173Zapiekane muszle makaronowe, zapiekane to moje ulubione danie. Nadziewać je można różnymi farszami, jednak tym razem przygotowałam nadzienie ze szpinakiem i serem. Zapieczone w sosie pomidorowym
Kulinarne Fantazje Marioli
SZPINAKOWY ŁOSOŚ PIECZONY W CIEŚCIE FRANCUSKIM 206Uwielbiam rybę w cieście francuskim. Tak podana, pięknie wygląda, pysznie smakuje i z pewnością zachwyci naszych gości.
Kulinarne Fantazje Marioli
QUICHE Z KABANOSAMI I BROKUŁEM 197Quiche to nic innego jak słynna wytrawna, tarta znana również jako placek lotaryński. Tarta przygotowana jest na kruchym spodzie, wypełniona masą jogurtowo - jajeczną z brokułem i
Kulinarne Fantazje Marioli
Faszerowana cukinia 2420Sposobów faszerowania cukinii jest wiele, ja dziś użyłam do tego nie tylko mięsa ale też sera mozzarelli i suszonych pomidorów. Składniki: 2 średniej wielkości młode cukinie
Kuchnia w czekoladzie
Tarta z botwinką i bobem na razowym cieście 174ciasto 1 szkl maki razowej Młynomag 1 szkl maki pszennej 200 g masła 2 żółtka sól nadzienie 3 pęczki botwinki 3 ząbki czosnku 2 cebule 300
Gotowanie jest łatwe
Risotto z brokułami i fasolką szparagową 193Risotto dla mnie to taka potrawa w której można wykorzystać wiele składników, każdy składnik pasuje. W moim domu wszystkim bez wyjątku smakuje to danie ( robione na
Smaki Ewy
Kapuściana zapiekanka z mięsem 170Przed wyjazdem "sprzątamy" lodówkę. Właśnie wtedy, zawsze powstają niesamowicie pyszne dania. Jak to się mówi: Kto zjada ostatki, jest piękny i gładki :P Składniki
R'n'G Kitchen
Bagietki faszerowane wg Aleex 194Maj i czerwiec to dla mnie bardzo trudne miesiące. Na straganach mnóstwo świeżych owoców i warzyw, aż się prosi, by wykorzystać je w kuchni. Na blogach
W mojej kuchni
Pizza ze szparagami na cieście z czosnkiem niedźwiedzim 215To moja ostatnia szparagowa uczta w tym sezonie. Szparagi wylądowały na pizzy. Ciasto i sos pomidorowy zrobiłam z dodatkiem czosnku niedźwiedziego który fajnie komponował się ze
Monia miesza i gotuje
Zapiekanka makaronowa z mielonym indykiem i warzywami 191Zapiekana z rodzaju tych, do których zgarnia się to co w lodówce i spiżarni. Przygotowałam ją naprędce z myślą, że wystarczy na dwa dni. O naiwności
Kuchenne zapiski Edyty
Paszteciki z ciasta francuskiego 250SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego 200g twarogu typu ricotta ( lub zwykłego z dodatkiem łyżki śmietany ) 3 łyżki pesto grzybowego
zielonacukinka
Udka pieczone w musztardzie i miodzie na ziemniakach 469Danie bardzo szybkie, jednogarnkowe. Na pewno jest to dobry sposób na chłopskie jadło. Piekłam przez 60 minut w 180 stopniach. Czytaj więcej »
Pychotkaaa