Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję
Pysznosci Babci BasiNa moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję
Pysznosci Babci BasiSkładniki: 400 g makaronu łazanki (u mnie quadretti, Lubella); Połowa główki kapusty (o wadze około 1,5 kg); 200 g pieczarek; 1 duża cebula; 125
Gospodyni MiejskaPomysł na taką roladę podsunęła mi teściowa. Roladę można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Także z powodzeniem sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad/kolacj
IMPRESJA SMAKUCi, którzy mnie znają, wiedzą, że mięso i wędliny to nie są produkty na liście moich ulubionych. Jem ich coraz mniej, zastępując je roślinnymi zamiennikami. Kiedy
Codzienna kuchnia niecodziennaDelikatne danie, z włoskim akcentem, rurki cannelloni nadziewane farszem mięsno- szpinakowym z serem, zapieczone pod dwukolorowym sosem, sycące w sam raz na jednodaniowy obiad lub
Wanilia i KardamonDanie z kuchni żydowskiej. Jedno z ulubionych dań szabatowych. Może być z ziemniaków, makaronu, mąki macowej. Składniki 8 ziemniaków 1 duża cebula 6 łyżek mąki
R'n'G KitchenSkładniki: 350 g makaronu (u mnie kokardki/farfalle Lubella); 1 dojrzałe awokado; 1/2 szklanki szuszonych pomidorów odsączonych z oliwy; 1/4 szklanki liści świeżej bazylii; 2 ząbki
Gospodyni MiejskaLubicie pizze? My uwielbiamy. Ale która jest najlepsza? Prosta odpowiedz – domowa Zapraszam Was na przepis na domową pizze na grubym cieście z farszem na
Słodkie okruszkiOryginalnie sięgnęliśmy do bloga Kardamonovy . Wspaniałe połączenie smaków, lekko podrasowaliśmy (bo akurat w lodówce były takie produkty), bo warto samemu też coś z siebie dać. Tak
R'n'G KitchenMacie czasem tak, że rozsądek mówi, że trzeba coś zjeść, a całe ciało tęskni za odpoczynkiem i nicnierobieniem? Mnie to dopadło na tygodniu. Z braku przygotowanych
Weekendy w domu i ogrodzieA ja znów się uparłam na cukinię! po prostu uwielbiam to warzywo, można przygotować go na wiele sposobów i to jest w nim najfajniejsze! Dziś naprawdę
Radość kipiąca uśmiechem.ciasto 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham pół kostki masła (100 g) 1 łyżka smalcu 1 jajko szczypta proszku do pieczenia pół łyżeczki
Gotowanie jest łatwe