zapiekanka - 10700 przepisów (strona:586/714)

LASAGNE 168

              Lasagne to rodzaj makaronu w postaci prostokątnych płatów  i danie przygotowywane na

potrawyregionalne
TARTA Z WARZYWNYM NADZIENIEM 150

Tarta z francuskiego tarte Najpopularniejsza potrawa kuchni francuskiej. Wypiek ten składa się z kruchego ciasta i nadzienia, które może być słodkie (np.z owocami) jak i słone

potrawyregionalne
PIZZA FOCACCIA 173

Pizza Focaccia   to rodzaj włoskiej pizzy przypominającej chleb. Można go podawać samodzielnie, ale może być też wyśmienitym dodatkiem  do mięs i sałat. Składniki na

potrawyregionalne
ZAPIEKANE BAKŁAŻANY Z RISOTTO I POMIDORAMI 131

Przepis na to danie pochodzi z Włoch. Może nie dokładnie jak w poniższym przepisie ale od czego są eksperymenty w kuchni? ;-) Składniki: 2 bakłażany 1 szklanka

potrawyregionalne
GNOCCHI GRYSIKOWE ZAPIEKANE 127

Gnocchi grysikowe z serem i tymiankiem   są łatwe do przygotowania. Sama polenta nie ma określonego smaku,za to przyjmuje  aromat dodanych ziół i

potrawyregionalne
LASAGNE ZE SZPINAKIEM I BROKUŁAMI 173

Kupiłam piękny szpinak, świeżutki i taki zielony. I widocznie to dziś nadszedł ten dzień, w którym powinnam w końcu zrobić lasagne z tymi zielonymi liśćmi. Robiłam

potrawyregionalne
ZIEMNIAKI FASZEROWANE SZPINAKIEM 152

Dziś miały być na obiad pieczone ziemniaki. Często je robię - pokrojone na części, upieczone w piekarniku  i posypane pachnącymi ziołami. Ale patrząc na nie

potrawyregionalne
TARTA Z JABŁKAMI 163

Tarta z jabłkami w yszła krucha, pachnąca jabłkami i bardzo ładnie wyglądała.    Tarty można robić z różnymi sezonowymi owocami i warzywami. Polecam inne

potrawyregionalne
PIEROGI Z MIĘSEM KAPUSTĄ I GRZYBAMI 178

Nadzienia do pierogów są przeróżne. I bez względu na ich zawartość, nie ma chyba osoby która by ich nie lubiła. Faszerowałam je już : jagodmi  serem i

potrawyregionalne
PLASTERKI PIECZAREK ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ I TYMIANKIEM 181

Potrawa którą poniżej proponuję jest nadzwyczaj prosta i naprawdę jej wykonanie trwa moment. Idealnie pasuje na szybką kolację i przyjęcia. Składniki: około 10 pieczarek ser mozzarella

potrawyregionalne
KULEBIAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z KAPUSTĄ,GRZYBAMI I KASZĄ 214

Tradycyjny kulebiak jest wykonany z ciasta drożdżowego. Jest to potrawa kuchni kresowej. Nadziewany pieróg farszem z mięsa i warzyw. Dzisiaj postanowiłam go zrobić ale trochę zmodyfikowałam

potrawyregionalne
TARTA Z MASĄ MIGDAŁOWĄ I ŚLIWKAMI 146

 Śliwki i migdały a do tego chrupiące kruche ciasto. Tarta z masą migdałową i śliwkami  musi koniecznie zagościć na Waszych stołach. Naprawdę polecam

potrawyregionalne
TARTA ZE SZPINAKIEM 159

Wegetariańska tarta idealnie pasuje na kolację czy podczas spotkania z przyjaciółmi. Można ją jeść na gorąco, ale równie pysznie smakuje odgrzewana w piekarniku. Polecam również 

potrawyregionalne
CIASTECZKA SEROWE Z RABARBAREM 143

Kruche, maślano - serowe mini tarty. Z nadzieniem z rabarbaru i własną konfiturą truskawkową. Zamiast rabarbaru można użyć innych owoców: truskawek, śliwek, moreli, jabłek... Polecam również moje

potrawyregionalne
TARTA Z TRUSKAWKAMI 141

Sezon na truskawki trwa. Jedzmy je więc...bo tak szybko się skończą. Podane na kruchym cieście i zalane bitą śmietaną...czego trzeba więcej. Kolory jak najbardziej

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania