Niedawno w sklepach sieciowych pojawił się jarmuż, warzywo zapomniane. W telewizji zaczęto je również promować. Tak mnie to wszystko zaciekawiło, że postanowiłam coś z niego zrobić
Smaki EwyKolejna propozycja na odmienione ziemniaczki. Zdarza się, że na obiad robimy coś smażonego, typu kotlet i sosu brak. W takiej sytuacji proponuję odmienić ziemniaczki a będą
Smaki EwyKolejne danie do którego zainspirował mnie Pascal. Trochę go zmodyfikowałam. To dodałam, tam odjęłam. Każdy powinien dopasowywać danie do własnych upodobań. Myślę, że wyszło pysznie. Już
Smaki EwySezon grillowy w pełni. Chyba początek sezonu jest najlepszy, najbardziej smakowity. Dzisiaj proponuję odmianę warzywną z odrobiną wędzonego boczku dla podkręcenia smaku. Do przygotowania tego dania
Smaki EwyTo już kolejna propozycja na zagospodarowanie pysznej cukinii. Cukiniowy okres dopiero przed nami, ale w sklepach jest ona już od dawna dostępna. Zapraszam do wykorzystania tego
Smaki EwyNa dzisiaj proponuję tartę porową ze szparagami. Sezon na szparagi nie jest zbyt długi, więc korzystajmy dopóki jeszcze można. Tarta jest pyszna. Gorąco polecam. Składniki: Ciasto
Smaki EwyBabka ziemniaczana dobra na każdą porę roku. Wiosna i latem z młodych ziemniaków przybiera innego smaku, zimą jest bardziej wytrawna i tutaj z dodatkiem dyni delikatna
Moje Małe CzarowanieMiałam problem z nazwaniem tego cuda. Na początku miała być fajna i nietypowa przekąska dla lubiących poeksperymentować i osób nietolerujących glutenu. Po zrobieniu i spróbowaniu jestem
Pora na pora i pomidoraQuiche z pieczarkami i kurczakiem Latem często robię ta potrawę , tak jak tarty , jest doskonały na zimno i na ciepło , a do tego bardzo wydajny , jeśli
Ogrodnik w podróżyPyszna odskocznia od tradycyjnych mielonych. Kotlety z pieczarkami pieczone w pysznym sosie pomidorowym i posypane żółtym serem. Składniki: 400 g mięsa mielonego 400 g pieczarek kajzerka
e-PrzepisyKulinarneWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pita to okrągłe, cieniutkie placki pszenne. Możemy nadziać je ulubionymi składnikami. Ja takie chlebki zrobiłam z warzywami i kurczakiem
Marta Gotujeskładniki: 1000 g fasolki szparagowej 100 g boczku 100 g sera żółtego 1 cebula 1 łyżka maki 200 ml mleka 3 łyżki masła 2 kromki chleba
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: papryka czerwona (1/2 szt.) pieczarki (4 szt.) cukinia (1/3 szt.) cebula dumka (1 szt.) kasza żytnia (1/3 szklanki) przecier pomidorowy lub pomidor (1 szt.) woda
Weganka gotuje